Beursdagboek Trader Guy 19 juni 2019, 08:18

...

Stevige rally na uitspraken Draghi en hoop op deal VS en China

19 juni 2019, 08:18 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)

Hoe een negatieve start kan omslaan in een zeer positieve rebound door enkele berichten die als positief werden ontvangen? De DAX draait tot 400 punten, de AEX pakt 13 punten plus vanaf de dagbodem. En dat door dat Draghi, de ECB voorzitter aangaf om met nieuwe verruiming te komen als de economie niet beter wordt en omdat Trump aangaf om even een heftig woordje te spreken met Xi om het conflict tussen beide landen aan te pakken. Hoe een dag er plots totaal anders kan uitzien door een paar berichten waarvan we de uitkomst totaal nog niet kennen, het is allemaal hoop op verbetering, in feite niks meer dan lucht. Wel is het zo dat de cijfers er plots beter door staan en dat moeten we accepteren ...


Marktanalyse:
Het was me nogal het dagje gisteren, eerst zien we dat de markten depressief starten door het uitblijven van nieuws rondom de bekende zaken met de vraag of de FED wel wat zou gaan doen met de rente de komende periode en het aanslepende conflict tussen de VS en China waar er zich maar geen nieuwe ontwikkelingen voordoen. Maar alles veranderde snel toen ECB voorzitter Draghi aangaf klaar te staan om met nieuwe verruiming te komen als de economie niet beter wordt in Europa (waar het slecht blijft gaan). Als klap op de vuurpijl gaf Trump na de opening wan Wall Street aan met Xi te hebben gesproken om even goed om tafel te gaan zitten om te proberen het conflict tussen beide landen uit de weg te ruimen. Van Timing gesproken, beide mededelingen konden op geen beter moment naar buiten komen en dan zien we een soort dubbele acceleratie op de beurzen tot stand komen. De markten geraken uit de consolidatiefase en zetten hun weg door richting de topzone waar we nu kunnen wachten op een test van deze mijlpalen.

Draghi kwam dus op het meest perfecte moment met zijn mededeling om open te staan voor nieuwe verruiming wanneer dat nodig is. Zo blijven de Centrale Banken op de achtergrond de stille crisis aan het infuus houden, we merken er amper wat van maar wees gerust dat het achterland er zeer belabberd uit blijft zien want die schulden kunnen we never nooit meer glad strijken. We zullen de komende jaren hetzelfde scenario aanhouden, verruiming op verruiming met een put die steeds dieper gaat worden. Het is niet anders, het is pompen of verzuipen op de financiële markten. Er is geen andere keuze meer helaas ...

De AEX geraakt tot de 562 maar moet even wat gas terug nemen vanaf die weerstand, de DAX hetzelfde tot rond de 12.400 punten waar beleggers even op adem moeten komen rond deze weerstand. Opvallend is dat de AEX eerst even de 548 aantikt waar we de belangrijke steun zien uitkomen, de DAX moest even tot net onder de 12.000 punten terug om de rally vanaf dat punt te hervatten.

Op Wall Street hetzelfde verhaal in feite, de futures liften voorbeurs daar mee op de aankondiging van ECB voorzitter Draghi en de versnelling kwam er na dat Trump aangaf te gaan spreken met zijn ambtgenoot Xi (China). De Dow Jones ging er met 350 punten op vooruit, de Nasdaq wint 110 punten, het was meer intraday maar de indices blijven na de uitbraak uit de consolidatiezone op koers om door te trekken richting de topzone wat op Wall Street meteen ook een All Time High zal worden ...

Het is nu wachten op de FED, daar krijgen we vanavond om 20:00 en zeker om 20:30 meer over te horen, een renteverlaging later dit jaar is nu waar beleggers op hopen, dus zal de FED de strategie wat moeten aanpassen omdat men er eerder vanuit ging dat er geen rentestappen meer zouden komen dit jaar. Powell, de FED voorzitter gaf deze maand al aan dat de FED nu plots open stond voor een renteverlaging en dat is ook hetgeen President Trump zo graag wil en eigenlijk de FED ertoe dwingt.

Wat gisteren wel opviel is dat door alle positieve berichten die er voorbij kwamen het de vraag is of de FED zo snel wat zal doen met de rente, Wall Street kruipt stap voor stap richting de hoogste stand ooit na de rally van gisteren, de stijging viel wel wat stil na dat Trump aangaf te gaan praten met Xi in Japen tijdens de G-20 top.

Aan de ene kant wederom allemaal positieve berichten, aan de andere kant kan het net zo goed een soort propaganda zijn in het voordeel van President Trump die zichzelf tijdens een optreden in Orlando als een soort "GOD" presenteerde en zichzelf meteen ook weer verkiesbaar stelt voor 2020. Nu maar eens zien wat de beurzen gaan doen de komende dagen, mogelijk komen er weer wat kansen aan.

Trading en resultaat:
De leden hadden een LONG positie lopen vanaf vorige week donderdag, gisteren werd die gesloten met een mooie winst zodat de maand JUNI richting de plus gaat voor een deel van de abonnementen. Bij Guy Trading en COMBI-Trading is dat al het geval, Systeem Trading en Index Trading gaan in ieder geval weer de goeie kant op. Het is nu zoeken naar een mooi moment om opnieuw in te stappen met een positie, ik zal er alles aan doen om ook de maand JUNI in de plus te eindigen met alle abonnementen, we hebben daar nog ruim een week de tijd voor.

Om mee te doen kunt u lid worden uiteraard, u kunt zien dat de abonnementen dit jaar allemaal op een mooie plus staan, we zijn nu halfweg. De komende 6 maanden is er nog ruim voldoende de tijd om de resultaten verder te doen oplopen. Er loopt zoals u hieronder ziet een aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 ... U ziet ook via de tabel het resultaat van 2019 (dit jaar) en de maand JUNI (deze maand). Alles bij ons is transparant en in te zien via de abonnementen pagina, ook elke transactie kunt u inzien.

Aanbieding abonnementen:
U kunt nu meteen meedoen via de nieuwe aanbieding om onze manier van werken te ervaren, de proefperiode loopt dan tot 1 SEPTEMBER voor €39 !!
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u nog met de lopende posities mee kunt.

Resultaat 2019


AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.