Beursdagboek Trader Guy 20 juni 2019, 08:51

...

FED zet deur open richting renteverlaging, AEX rond weerstand

20 juni 2019, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De FED laat de rente zoals die was maar opent duidelijk de deur om die te verlagen zodra dat nodig is, analisten denken al aan een verlaging in juli maar anderen denken dat het nog niet zo snel zal gebeuren. Het doet de markten wat twijfelen maar we geraken toch weer een stapje vooruit na de FED. Verder speelt China mee, al maanden zit men te wachten en vooral te hopen op een positieve uitkomst. De propagandamachine draait weer op volle toeren momenteel ... Maar of het allemaal beter gaat blijft de grote vraag, de rode draad in het geheel ...



Marktanalyse:

Wat de FED gisteren na de vergadering aangaf was dat er zich meer onzekerheden voor de economie in de VS voordoen met als antwoord daarop dat de FED daar indien nodig snel en gepast op zal reageren om de economische groei te ondersteunen. Nu beginnen sommige economen al te anticiperen op een renteverlaging in juli wat dan voor het eerst in meer dan tien jaar het geval kan worden dat de rente wordt verlaagd (2009). Anderen denken dat het nog niet zo snel zal lopen maar rekenen na het wegen van de woorden van de FED wel op een renteverlaging dit jaar nog. Maar eigenlijk veranderd dat helemaal niets aan hetgeen we al wisten, het is een herhaling van de woorden die Powell enkele weken geleden al uitsprak. Powell zei ook dat hij de termijn van 4 jaar wil uitzitten, met andere woorden wil hij niet door Trump aan de kant worden gezet hetgeen ook meteen aangeeft dat Powell iets meer aan Trump zijn grote wens toegeeft en dat is dat de rente omlaag moet. Wordt uiteraard vervolgd ...

Dan speelt de kwestie VS-China nog steeds, ho wat zal ik blij zijn als dat uiteindelijk eens achter de rug ligt. Deze keer reageerde Xi Jinping op het overleg per telefoon met Trump, hij liet weten dat ze elkaar inderdaad zullen ontmoeten aan het einde van de maand tijdens de G-20 top in Japan. Of er een oplossing komt is nog maar de vraag maar het stuwt de markten natuurlijk weer positief.

Aan hetgeen hierboven te lezen is samengevat, er is hoop op een renteverlaging en er is hoop op nieuwe gesprekken tussen de VS en China. Wat we ook zien is dat het economisch NIET goed gaat, anders verlaag je de rente niet en zeg je als ECB voorzitter (dinsdag) niet dat je weer naar verruiming over wil schakelen. Eigenlijk een boel slecht nieuws maar de markt reageert daar positief op. Als er zich feiten voordoen OK, maar het is allemaal hoop en los zand. Als de economie inderdaad aan tractie verliest zullen de bedrijven minder winst maken, als de koersen dan zoals nu fors oplopen (en dat doen ze) dan zal de koers winst verhouding weer uit de pas lopen. De vorige keer dat de rente in de VS werd verlaagd was tijdens de 2008-2009 crisis terwijl de koersen al zwaar onder druk stonden, nu wil de FED de rente verlagen met koersen die op de hoogste standen OOIT staan. Toch opletten denk ik, we gaan het zien.

Reactie beurs:
De FED, vanmorgen de BOJ en dinsdag de ECB, allemaal berichten ze dat er nieuwe stimulering komt op korte termijn als de economie aan kracht verliest. De beurzen zullen vandaag hoger openen zo te zien via de futures. De AEX valt de 562-563 zone aan, erboven komt er mogelijk ruimte richting de 570 en tot de top rond de 575 punten. De DAX zal door de 12.425 punten moeten geraken, als dat lukt ligt de weg open richting de 12.500, 12.600 en 12.850 punten. Steun nu de 12.225 en de 12.100 met later de bodem van dinsdag rond de 12.000 punten. Bij de AEX steun rond de 558 en de 554-555 punten.

Wall Street lijkt op zoek naar de hoogste standen ooit, de S&P staat er op een zucht vanaf nu, de Nasdaq moet nog een procent of 2 erbij zien te sprokkelen terwijl de Dow Jones nu op zo'n 400 punten vanaf dat punt, met de futures die we zien vanmorgen (100 punten hoger) staan we daar nog iets meer dan 1% vanaf. Het kan snel gaan maar aan de andere kant kunnen we op de dubbele toppen eventueel short gaan, er zit natuurlijk al heel veel in de koersen verwerkt nu.

Posities opnemen?
Reageren met posities kan nu interessant worden, we gaan het zien in de loop van de dag, waar het kan zal ik iets doen voor de leden. De posities kunt u ook opvolgen via de signalen die ik verstuur. Wordt dan lid, dan krijgt u die ook per SMS en mail.

Trading en resultaat:
De leden hadden een LONG positie lopen vanaf vorige week donderdag, gisteren werd die gesloten met een mooie winst zodat de maand JUNI richting de plus gaat voor een deel van de abonnementen. Bij Guy Trading en COMBI-Trading is dat al het geval, Systeem Trading en Index Trading gaan in ieder geval weer de goeie kant op. Het is nu zoeken naar een mooi moment om opnieuw in te stappen met een positie, ik zal er alles aan doen om ook de maand JUNI in de plus te eindigen met alle abonnementen, we hebben daar nog ruim een week de tijd voor.

Om mee te doen kunt u lid worden uiteraard, u kunt zien dat de abonnementen dit jaar allemaal op een mooie plus staan, we zijn nu halfweg. De komende 6 maanden is er nog ruim voldoende de tijd om de resultaten verder te doen oplopen. Er loopt zoals u hieronder ziet een aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 ... U ziet ook via de tabel het resultaat van 2019 (dit jaar) en de maand JUNI (deze maand). Alles bij ons is transparant en in te zien via de abonnementen pagina, ook elke transactie kunt u inzien.

Aanbieding abonnementen:
U kunt nu meteen meedoen via de nieuwe aanbieding om onze manier van werken te ervaren, de proefperiode loopt dan tot 1 SEPTEMBER voor €39 !!
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u nog met de lopende posities mee kunt.

Resultaat 2019


AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.