Beursdagboek Trader Guy 1 juli 2019, 08:39

...

Euforie op beurzen na heropening gesprekken VS-China

1 juli 2019, 08:39 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)

Na positieve zaken die er tijdens het weekend los kwamen zien we de markt in ieder geval positief de week opstarten. Vrijwel alle indices staan voorbeurs al ruim 1% hoger, nu is het afwachten hoe het verder zal verlopen vandaag en dat zeker na de opening vanmiddag op Wall Street. Dat de angst van vorige week wegvalt zien we aan de dalingen bij alternatieve waarden zoals het Goud en de Bitcoin (al blijft dat puur gokken). Ook de Olie start de week sterk met nu al 66,5 dollar op de borden (Brent) ...Marktanalyse:
Vanmorgen merken we dat de verwachting uitkomt, Trump wist de show te stelen door wat toegevingen richting China te doen en hij bezocht onverwacht zijn vriend Kim Jong-un en zette voet op Noord-Koreaans grondgebied, meteen nodigde Trump hem uit om naar het Witte Huis te komen voor een bezoek. Die 2 samen blijft grappig om te zien, velen zullen wel begrijpen waarom en vooral de reden erachter, u weet wel, nog een jaartje en de Amerikanen moeten weer naar de stembus en Trump wil nog een keer 4 jaar President blijven. Het afgelopen weekend werd alvast een soort campagne weekend.

De beurzen vinden het prima zo, we kunnen weer achterover leunen en wachten op berichten rondom de VS en China, ze praten weer dus er zal daardoor ook weer nieuws komen. Op nieuwe tariefverhogingen hoeven we even niet meer te wachten, Trump zei dat zolang ze in gesprek blijven die er niet meer komen. Vanmorgen staan de futures fors hoger, de AEX en de DAX openen 1,2% in de plus zo te zien voorbeurs, ook Wall Street wil fors hoger starten om zo dicht bij de records uit te komen (Dow Jones en Nasdaq), de S&P 500 zal dat oude record van 2 weken geleden meteen al breken, de S&P 500 komt nu wel heel dicht bij de 3000 punten uit. Het zou nu een paar dagen positief kunnen verlopen allemaal maar aan de anderen kant moeten we natuurlijk ook opletten met overmoed, we komen al van diep terug, de toppen worden bereikt, nu is het wachten op het vervolg ...

De weekend-update ziet u hieronder:
Dat de VS en China weer gaar overleggen en dus op zoek gaan naar een belangrijke "DEAL" is hoe dan ook een positief gegeven voor de financiële markten, waarschijnlijk kunnen de beurzen daar maandag positief op reageren maar het is en blijft de vraag of dat voldoende zal zijn om door de hoogste standen ooit te breken. De Dow Jones moet daarvoor nog ongeveer 350 punten hoger zien te geraken terwijl de S&P 500 er sinds het slot van vrijdag nog 20 punten onder staat. De Nasdaq moet nog 170 punten omhoog om de hoogste stand ooit te bereiken.

Op weekbasis zien we een klein verlies bij de 3 belangrijke indices op Wall Street, de Dow Jones verloor 119 punten, de S&P 500 liet 8,7 punten liggen over de gehele week terwijl de Nasdaq 25 moest inleveren. Aan de andere kant is er winst voor de Dow Jones Transport index, de index won 110 punten. Ook de Russel 2000 deed het prima de afgelopen week, we zien daar een winst van 17 punten wat goed is voor ruim 1%. Deze 2 indices staan wel nog wat verder van hun hoogste stand ooit vergeleken met de Dow, S&P 500 en de Nasdaq. De absolute winnaar van de afgelopen week was de semi-conductor index (SOX), we zien een winst van 48 punten ofwel ruim 3,4%.

Wall Street blijft dus sterk liggen ook als zien we wat verdeeldheid maar dit alles kwam door de vraag over hoe we het weekend zouden overbruggen met het overleg tussen Trump en Xi, we weten nu de uitkomst en die was zeker positief voor de markt, de bal die men onder water hield de afgelopen dagen kan men nu los laten voor een tijdje, dus de beurzen kunnen een sprong maken van 1 tot 3% in eerste instantie naar mijn inzicht. Het is natuurlijk afwachten tot laat ik zeggen midden volgende week om te zien waar we staan.

Europa deed het goed vrijdag en zet zo de meeste indices in de plus op weekbasis, de AEX verloor dan we 0,5 punten (vlak) maar de DAX won dan weer 60 punten. De Franse CAC 40 ging er 10 punten op vooruit. Vergeet niet dat de indices een groot gedeelte van de week wat onder druk stonden door dat men niet zo goed wist wat te doen met het overleg tussen de VS en China, toch ging men er zo te zien vanuit dat het wel goed zou komen gezien de stijging van vrijdag die toch redelijk was. Maandag kunnen we ook in Europa een stap vooruit maken, als de AEX boven de 565-566 punten geraakt is het een sterk positief signaal, de DAX die we rond de 12.400 punten zien zal door die zware weerstand moeten geraken (12.400-12.425) om de weg omhoog te vervolgen met in eerste instantie de doelen 12.750-12.850 punten.

Trading en resultaat:
Voor mij als handelaar was juni een moeilijke maand, vooral aan het begin zat ik even verkeerd in de markt maar dat werd netjes weer opgepakt om daarna op zoek te gaan om ook de maand JUNI positief af te sluiten. En dat is ook gelukt, in de overzichten ziet u dat Systeem Trading nog 80 euro tekort komt om in de plus te geraken maar de posities die open staan zitten daar nog niet bij, zodra ze worden gesloten verwacht ik dat alle abonnementen in de plus de maand afsluiten. Bijzonder is dat we dan voor de 9e maand op rij met een plus de maand afsluiten, de reeks zet zich dus door, en ik blijf me volop inzetten om die reeks zo lang mogelijk vast te houden.

Het lijkt allemaal nogal rooskleurig maar u mag die vraag gerust stellen op onze site op ons FORUM waar de leden dat zullen bevestigen. De trackrecord is gewoon goed en vooral ook bijzonder omdat ik een strategie volg die succesvol uitpakt. Daarbij coach ik de leden zo goed mogelijk, de leden houden zo de onrust bij zichzelf onder controle en dat zorgt voor resultaat. Zelf wordt ik er uiteraard ook rustiger door omdat ik de markt met onruststoker Trump beter en beter onder controle krijg. Op zich is Trump voor mij redelijk voorspelbaar geworden, ik herken steeds meer bepaalde patronen in zijn gedrag en weet ongeveer hoe hij alles aan het regelen (managen) is. Om ook gebruik te maken van de coaching die ik voorzie richting de leden, om de signalen die ik uitstuur te ontvangen (met alle details) en om toegang te krijgen op ons besloten FORUM bij een abonnement, schrijf u snel in als lid. Dan staat u maandag al op de verzendlijst.

De komende 6 maanden is er nog ruim voldoende de tijd om de resultaten verder te doen oplopen. Er loopt zoals u hieronder ziet een aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 ... U ziet ook via de tabel het resultaat van 2019 (dit jaar) en de maand JUNI (deze maand). Alles bij ons is transparant en in te zien via de abonnementen pagina, ook elke transactie kunt u inzien.

Aanbieding abonnementen:
U kunt nu meteen meedoen via de nieuwe aanbieding om onze manier van werken te ervaren, de proefperiode loopt dan tot 1 SEPTEMBER voor €39 !!
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u nog met de lopende posities mee kunt.

Resultaat 2019AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »