Beursdagboek Trader Guy 9 juli 2019, 08:50

...

Pullback gaande, start volgende fase omhoog aanstaande?

9 juli 2019, 08:50 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De start van de week bracht niet veel positiefs teweeg, de daling die vrijdag werd ingezet kreeg een vervolg al blijven alle indices nog steeds Bullish als we het Technisch bekijken. Het is wachten op een test van de steunpunten om daarna mogelijk met een nieuwe impuls omhoog de topzones voorbij te steken. We zien wel nog steeds stuwing omhoog bekeken over de MID-lange termijn ...


Marktanalyse:
De start van de week bracht niet veel bijzonders teweeg, de daling die vrijdag net boven de topzone werd ingezet kreeg een vervolg maandag met kleine verliezen tot gevolg. Veel nieuws kwam er niet, een soort windstilte na het geweld van de afgelopen week toen er veel nieuwe zaken voorbij kwamen die als zeer positief werden ervaren. Dat valt nu allemaal een beetje stil, ook is de vakantieperiode nu echt begonnen waardoor het op de vloer ook wat rustiger aan het worden is. De AEX verloor 1 punten, de DAX liet 25 punten liggen terwijl de indices op Wall Street ook wat lager de sessie verlieten. De Dow Jones verloor 116 punten, de S&P 500 liet 14 punten liggen terwijl de Nasdaq 63 punten moest inleveren.

De zwaargewichten binnen de Dow Jones die opvielen binnen de Dow Jones waren Boeing en Apple. Verder stonden ook 3M, Merck en Pfizer onder druk. Aan de positieve kant zien we Nike, Procter en Home Depot die er wat op vooruit gingen. Een redelijk kalme sessie met wat twijfels maar technisch blijft Wall Street positief.

Verder komt FED voorzitter Jerome Powell later deze week langs bij het Congres om verklaringen af te leggen over het monetair beleid dat wordt gevoerd, dat moet in de VS elk jaar rond deze tijd. Beleggers hopen dat ze daar wat kunnen opvangen over de plannen van de FED de komende periode. Belangrijk voor punt 1 wat hieronder wordt aangegeven, we blijven voorlopig zitten met deze belangrijke zaken. Ik laat ze staan voor u want veel zal er niet veranderen voorlopig, dat zijn zowat de dingen waar we op moeten letten de komende dagen-weken ... Wat ik wel kan melden is dat ik van plan ben om wat te doen in de loop van de dag, als u nog geen lid bent dan raad ik aan om u aan te melden voor de proefaanbieding die hieronder staat.

Waar moeten we op letten de komende periode?
Het blijft dus opletten vanaf nu, het lijkt erop dat Wall Street wel heel hoog inzet op de hoop dat men alles zal krijgen waar erop wordt gehoopt. Zoals ik het nu inschat zet men in op een snelle "DEAL" tussen de VS en China en aan de andere kant denken beleggers dat er meteen 0,5% van de rente zal afgaan later deze maand. Ik moet nog zien of dat allemaal zo goed en makkelijk zal verlopen, ik vrees van niet maar wie ben ik? Toch even een opsomming van hetgeen er nu speelt en zal blijven meespelen de komende weken en wie weet zelfs maanden ...

1- Renteverlaging: Komt die nog snel na de cijfers van vrijdag? En de vraag blijft dan vooral met hoeveel zal de FED de rente verlagen? 0,25 of 0,50%?
2- China-VS: Men gaan weer overleggen, hoe lang zal het deze keer duren? Beleggers blijven hopen op een positieve uitkomst maar zal dat ook zo zijn?
3- Kwartaalcijfers: Vanaf 15-16 juli zal dat goed op gang komen met als eerste de grote banken (JP Morgan, Citigroup en Goldman Sachs)
4- Economische data: Daar zit nogal wat verschil in, de ene keer goed maar andere cijfers valt dan weer zwaar tegen. De economie staat voor een grote uitdaging.
5- Technische conditie: We zien een Triple TOP op Wall Street, normaal gezien is dat "Bearish" op de korte en mid-lange termijn. Een uitbraak kan voor nieuwe records zorgen, we kunnen dat niet negeren.
6- Verkiezingen 2020: Trump is al volop bezig met de campagne voor november 2020, uiteraard zal hij er dan ook alles aan doen om beleggers tevreden te houden. Zijn Twitter feed staat dan ook vol met positieve quotes. Toch een belangrijk feit waar we zeker ook op moeten letten de komende periode.

Trading en resultaat:
De maand JULI is net begonnen maar de eerste posities sluiten we (vrijdag) al met winst af, afgelopen maandag nog werd de maand JUNI en meteen ook het eerste halve jaar definitief afgerond en het ziet er nog altijd prima uit want het was al voor de 9e maand op rij dat we positief afsluiten. U weet dat ik per maand werk, elke maand starten we met een dezelfde inleg (tussen de €1500 en 8000) en beginnen de maand dan voor iedereen met dezelfde kansen (inleg). Uiteraard mag ieder voor zichzelf uitmaken met hoeveel dat bedrag wordt verhoogd en dus voor grotere aantallen kiest, wij gaan bij de resultaten uit van de inleg die bij het abonnement behoort.

Het abonnement Index Trading (werken met €2000) gaat wat resultaat betreft op kop dit jaar met een plus van 241% na 6 maanden, Systeem Trading (werken met €1500) volgt met 234% wat ook sterk is. De andere abonnementen waar we met meer inleg werken en meer reserve kunnen aanhouden volgen met een plus van 140 tot 150%. In ieder geval tot nu toe een zeer sterk half jaar, als we naar het totaal van vorig jaar kijken (2018) dan bereiken nu zelfs al bijna het totale resultaat van dat jaar.

Ik zal op dezelfde manier verder gaan en er alles aan doen om ook de 2e helft van dit jaar een mooi resultaat te behalen, als u zich inschrijft kunt u meteen meedoen met de posities van de maand JULI meedoen want we zitten weer zonder positie nu, er komen hoe dan ook weer mooie kansen want de markt blijft uitdagend en voor mij redelijk goed in te schatten.

Daarbij coach ik de leden zo goed als mogelijk, de leden houden zo de onrust bij zichzelf onder controle en dat zorgt voor resultaat. Om ook gebruik te maken van de coaching die ik voorzie richting de leden, de signalen die ik uitstuur te ontvangen (met alle details) en om toegang te krijgen bij onze Tradershop inlogpagina + op ons besloten FORUM dat bij een abonnement hoort? schrijf u snel in als lid. Dan staat u voor maandag al op de verzendlijst.

Er loopt zoals u hieronder ziet een aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 ... U ziet ook via de tabel het resultaat van 2019 (dit jaar) en de maand JUNI (deze maand). Alles bij ons is transparant en in te zien via de abonnementen pagina, ook elke transactie kunt u inzien.

Aanbieding abonnementen:
U kunt nu meteen meedoen via de nieuwe aanbieding om onze manier van werken te ervaren, de proefperiode loopt dan tot 1 SEPTEMBER voor €39 !!
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u nog met de nieuwe posities mee kunt doen.

Resultaat 2019:AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Login »