Beursdagboek Trader Guy 13 juli 2019, 12:12

...

Divergentie valt op: Dow Jones zet record neer Europa lager

13 juli 2019, 12:12 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Op weekbasis zitten we nog steeds met een divergentie tussen de belangrijke regio's wat betreft het koersverloop. Wall Street trekt nu duidelijk door omhoog onder leiding van de Dow Jones terwijl Europa het moeilijker en moeilijker krijgt en dus absoluut niet kan aanhaken. Op Weekbasis wint de Dow Jones zo'n 410 punten (1,5%) terwijl de Nasdaq met 82 punten hoger de week afsluit (+1%). Kijken we naar de AEX dan zien we een verlies van 3 punten, de DAX sluit de week zelfs 245 punten lager af (-1,95%) ... De DAX doet het dus 3,5% slechter dan de Dow Jones en er is dus sprake van een duidelijke divergentie tussen deze beide regio's Europa en Wall Street ... Azië doet ook niet mee met de stijging momenteel ...Marktanalyse:

Wall Street lukt het dan toch nog om een nieuwe top neer te zetten voor het weekend, het is vrij simpel want zowel de Dow Jones, de S&P 500 en de Nasdaq sluiten af op de hoogste slotstand ooit vrijdag hetgeen bijzonder blijft. Opvallend daarbij is dat andere regio's zoals Europa en Azië dat niet doen en dat ze niet eens in de buurt komen van hun hoogste stand en dat staat me niet zo aan gezien het verloop. Er zal wat moeten gebeuren de komende week, de vraag is dan welke regio de beweging zal bepalen? Is het zo dat Wall Street tegen het plafond aanstoot? Of is het zo dat Europa en Azië zich gaan bedenken en dus toch Wall Street zullen gaan volgen in de beweging omhoog? Als belegger kunt u dan ook wel begrijpen dat divergenties tussen de markten nu juist het moeilijkste blijft wat er is want ze gaan hoe dan ook op een bepaald moment naar elkaar toe bewegen. Meestal dan ook met een versnelling in de richting van de andere waardoor we kunnen bedenken dat ofwel Europa fors herstelt de komende weken ofwel dat Wall Street het niet meer trekt aan de bovenkant waardoor er een correctie volgt in de richting van de andere regio's.

De oorzaak van de stijging op Wall Street blijft de hoop op een renteverlaging, hoop op goeie kwartaalcijfers volgende week en vooral ook goed nieuws vanaf de onderhandelingstafel tussen de VS en China. Daarnaast blijft voorwaarde 5 van hieronder natuurlijk nog in orde door dat er nieuwe toppen staan, alles boven het 20-, 50- en 200-daags gemiddelde. Een MIX van hoop en technische indicaties stuwen Wall Street het onbekende gebied in, weerstand is er amper nog te bekennen, de vraag is nu tot waar de indices het kunnen volhouden? De S&P 500 sluit dus boven de 3000 punten (3013) terwijl de Dow Jones nu al ruim boven de 27.000 punten uitkomt, wel aantrekkelijk om wat mee te gaan doen de komende week, ik denk dan ook aan een positie op de Dow Jones en/of de Nasdaq, we gaan klein inzetten en mogelijk een paar dagen blijven zitten.

De komende week moeten we wel rekening gaan houden met de kwartaalcijfers (Q2) en dan vooral bij enkele grote banken zoals Citigroup (maandag), Goldman Sachs, JP Morgan (dinsdag), later volgen Microsoft en IBM nog met cijfers (donderdag). In ieder geval krijgen we al een inzicht op punt 3 van de punten hieronder benoemd, wel een belangrijke week in aantocht en Wall Street zal dus echt goed moeten overwegen of het niveau waar we nu op staan wel rechtvaardig is. Daarom heb ik er wel twijfels over, we gaan zien waar we staan en ik zal goed overwegen wat ik moet of beter kan doen.

Dat zal ik in ieder geval wel richting de leden wel aangeven en coachen. Vrijdag werd er in ieder geval winst genomen op de long posities die we in de loop van de week hadden opgenomen, zo breiden we de winst uit voor de maand juli en komen we bekeken over het jaar 2019 nu wel behoorlijk goed te zitten. We gaan op dezelfde manier verder en verwacht ik dus nog leuke resultaten neer te zetten.

Waar moeten we op letten de komende periode?
Het blijft dus opletten, het lijkt erop dat Wall Street wel heel hoog inzet op de hoop dat men alles zal krijgen waar erop wordt gehoopt. Zoals ik het nu inschat zet men in op een snelle "DEAL" tussen de VS en China en aan de andere kant denken beleggers dat er meteen 0,5% van de rente zal afgaan later deze maand. Toch even een opsomming van hetgeen er nu speelt en zal blijven meespelen de komende weken en wie weet zelfs maanden ...

1- Renteverlaging: Komt die er nog snel na de recente cijfers over de werkgelegenheid? En de vraag blijft dan vooral met hoeveel zal de FED de rente verlagen? 0,25 of 0,50%?
2- China-VS: Men gaan weer overleggen, hoe lang zal het deze keer duren? Beleggers blijven hopen op een positieve uitkomst maar zal dat ook zo zijn?
3- Kwartaalcijfers: Vanaf 15-16 juli zal dat goed op gang komen met als eerste de grote banken (JP Morgan, Citigroup en Goldman Sachs)
4- Economische data: Daar zit nogal wat verschil in, de ene keer goed maar andere cijfers valt dan weer zwaar tegen. De economie staat voor een grote uitdaging.
5- Technische conditie: We zien een Triple TOP op Wall Street, normaal gezien is dat "Bearish" op de korte en mid-lange termijn. Een uitbraak kan voor nieuwe records zorgen, we kunnen dat niet negeren.
6- Verkiezingen 2020: Trump is al volop bezig met de campagne voor november 2020, uiteraard zal hij er dan ook alles aan doen om beleggers tevreden te houden. Zijn Twitter feed staat dan ook vol met positieve quotes. Toch een belangrijk feit waar we zeker ook op moeten letten de komende periode.

Trading en resultaat:
Vrijdag werd winst genomen op de LONG posities zodat de maand JULI er weer goed voorstaat, ook op jaarbasis maken we weer een goeie stap vooruit en dat moet worden doorgezet, we zijn nu met de 7e maand bezig, er komen er nog 5 achteraan met naar mijn mening nog een leuke periode met meer dan voldoende volatiliteit waar ik mee uit de voeten kan. U kunt meedoen door lid te worden via de aanbieding hieronder ...

Aanbieding abonnementen:
U kunt nu meteen meedoen via de nieuwe aanbieding om onze manier van werken te ervaren, de proefperiode loopt dan tot 1 SEPTEMBER voor €39 !!
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u nog met de nieuwe posities mee kunt doen.

Resultaat 2019:AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »