Beursdagboek Trader Guy 11 juli 2019, 08:43

...

Wall Street forceert uitbraak, AEX moet nog volgen

11 juli 2019, 08:43 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (1)

Gisteren dan toch de oversteek richting nieuwe toppen op Wall Street, de S&P 500 geraakt zelfs even tot boven de 3000 punten terwijl de Dow Jones dichter bij de 27.000 punten komt. De Nasdaq zet dan weer de 8200+ op de borden. Alleen de AEX en de DAX blijven wat achter op dit moment, het is nu wachten tot ook deze indices los geraken vanaf de steun ...


Marktanalyse:
De markt wist de daling die vanaf vrijdag werd ingezet af te ronden met als gevolg dat een rally op Wall Street en dan vooral bij de Tech-aandelen zorgde voor nieuwe toppen op slotbasis. Zo komt de S&P 500 nu dicht bij de 3000 punten, de Dow Jones staat vlak onder de 27.000 punten terwijl de Nasdaq boven de 8200 punten sluit. Wel staan alle 3 deze indices boven de vorige toppen en dat is een positief signaal voor het vervolg de komende dagen. Uiteraard speelt het feit dat FED voorzitter aangaf de rente te willen verlagen een grote rol, eerder begonnen beleggers daaraan te twijfelen maar nu merken ze na de babbel van Powell toch een bevestiging dat er binnenkort waarschijnlijk wel een renteverlaging aan zit te komen. Powell zei in ieder geval niet dat hij van die gedachte afstapt en dat zegt al genoeg over zijn plannen.

Dan is er toch weer nieuws rondom de onderhandelingen tussen de VS en China, men is ermee van start gegaan en de gesprekken verlopen nu vooral opbouwend maar we moeten niet verwachten dat ze er na enkele weken uit zullen komen. Dat zal tijd vergen, aan de andere kant zullen beide partijen niks doen wat betreft nieuwe heffingen, het is dus wachten op witte rook. Dat blijft uiteraard ook een punt van aandacht ...

Renteverlaging op komst, de onderhandelingen zijn weer opgestart, Wall Street breekt uit aan de bovenkant en de markt ligt er Technisch nog altijd sterk bij zeker omdat de indices nog keurig boven het 20-, en 50-MA uitkomen. Dat is allemaal "Bullish" en deze conditie vraag om DIPS op te kopen en voorzichtig te blijven met SHORT posities. Ik zeg niet dat we geen SHORT positie kunnen opnemen maar als we dat doen moeten we gaan voor een snelle pull-back en dat met kleine posities. Wat betreft de LONG posities, die kunnen we na een DIP wat langer aanhouden. Verder blijf ik naar het lijstje van punten kijken hieronder, dat zal de markt blijven bepalen en vanaf volgende week komt daar nog het item kwartaalcijfers bij, als die redelijk worden dan kan er eventueel nog wat bijkomen en dan vooral met nieuwe toppen bij heel wat aandelen.

Waar moeten we op letten de komende periode?
Het blijft dus opletten, het lijkt erop dat Wall Street wel heel hoog inzet op de hoop dat men alles zal krijgen waar erop wordt gehoopt. Zoals ik het nu inschat zet men in op een snelle "DEAL" tussen de VS en China en aan de andere kant denken beleggers dat er meteen 0,5% van de rente zal afgaan later deze maand. Toch even een opsomming van hetgeen er nu speelt en zal blijven meespelen de komende weken en wie weet zelfs maanden ...

1- Renteverlaging: Komt die er nog snel na de recente cijfers over de werkgelegenheid? En de vraag blijft dan vooral met hoeveel zal de FED de rente verlagen? 0,25 of 0,50%?
2- China-VS: Men gaan weer overleggen, hoe lang zal het deze keer duren? Beleggers blijven hopen op een positieve uitkomst maar zal dat ook zo zijn?
3- Kwartaalcijfers: Vanaf 15-16 juli zal dat goed op gang komen met als eerste de grote banken (JP Morgan, Citigroup en Goldman Sachs)
4- Economische data: Daar zit nogal wat verschil in, de ene keer goed maar andere cijfers valt dan weer zwaar tegen. De economie staat voor een grote uitdaging.
5- Technische conditie: We zien een Triple TOP op Wall Street, normaal gezien is dat "Bearish" op de korte en mid-lange termijn. Een uitbraak kan voor nieuwe records zorgen, we kunnen dat niet negeren.
6- Verkiezingen 2020: Trump is al volop bezig met de campagne voor november 2020, uiteraard zal hij er dan ook alles aan doen om beleggers tevreden te houden. Zijn Twitter feed staat dan ook vol met positieve quotes. Toch een belangrijk feit waar we zeker ook op moeten letten de komende periode.

Trading en resultaat:
Momenteel lopen er wat LONG posities die al op een mooie winst staan, het is nu afwachten waar er kan worden gesloten want Wall Street lijkt dan toch boven de "Triple Top" te geraken. Er komen daarna weer mooie kansen want de markt zal volatiel blijven voorlopig. Volg de signalen die ik verstuur, we draaien prima met de handel en ik wil de strategie die ik uitzet doorzetten.

Daarbij coach ik de leden zo goed als mogelijk, de leden houden zo de onrust bij zichzelf onder controle en dat zorgt voor resultaat. Om ook gebruik te maken van de coaching die ik voorzie richting de leden, de signalen die ik uitstuur te ontvangen (met alle details) en om toegang te krijgen bij onze Tradershop inlogpagina + op ons besloten FORUM dat bij een abonnement hoort? schrijf u snel in als lid. Dan staat u voor maandag al op de verzendlijst.

Er loopt zoals u hieronder ziet een aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 ... U ziet ook via de tabel het resultaat van 2019 (dit jaar) en de maand JUNI (deze maand). Alles bij ons is transparant en in te zien via de abonnementen pagina, ook elke transactie kunt u inzien.

Aanbieding abonnementen:
U kunt nu meteen meedoen via de nieuwe aanbieding om onze manier van werken te ervaren, de proefperiode loopt dan tot 1 SEPTEMBER voor €39 !!
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u nog met de nieuwe posities mee kunt doen.

Resultaat 2019:AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Login »