Beursdagboek Trader Guy 10 juli 2019, 09:03

...

Komt er een nieuwe poging tot uitbraak op gang?

10 juli 2019, 09:03 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (3)

Wall Street gaat langzaam weer richting de topzone en sluit boven de toppen van 2018 (Dow Jones) en boven de vorige jaartop van begin 2019 (S&P 500 en Nasdaq). Vandaag verschijnt FED voorzitter met zijn getuigenis in het Huis van Afgevaardigden waar hij het vooral zal hebben over het rentebeleid en de economische vooruitzichten, een belangrijk moment voor de markten ...


Marktanalyse:
De markt laat momenteel wat twijfels zien maar toch blijft de tractie omhoog aanwezig en dan zeker op Wall Street aangezien de indices richting het slot herstel lieten zien. Het is nu vooral de Dow Jones waar sommige industrie aandelen achterblijven die stilstaat, zo verloor 3M opnieuw maar ook Boeing blijft in moeilijkheden bekeken over een langere periode. Aan de andere kant zien we dat de grote banken in de VS een sterke sessie achterlaten.

In Europa blijft de AEX wat onder druk staan, de index staat zo nog steeds een punt of 10 onder de top van vorig jaar (2018). Echt makkelijk gaat het niet op dit moment maar aan de andere kant is het wel zo dat de markt nog steeds de uitdaging aangaat om een uitbraak te forceren zodra de kopers terugkomen. De vraag blijft wat de FED van plan is, hoe de onderhandelingen tussen de VS en China zullen verlopen en vooral ook hoe de 2e kwartaalcijfers eruit zullen komen te zien. Vanaf volgende week lopen die binnen in een snel tempo.

Technisch bekeken blijven alle indices kansrijk aangezien ze ruim boven het 20 en 50-MA blijven staan, zolang dat zo blijft kan ik niks anders zeggen dat de Technische conditie "Bullish" blijft. Dat is het geval zowel op Wall Street als hier in Europa bij de AEX en de DAX. De DAX liet gisteren wel duidelijk een test achter op dat 20-MA maar trok weer aan later op de dag. Dat is ook de reden waarom we gisteren een positie hebben opgenomen, bij een terugtest kan dat zolang de markt met deze Technische indicaties blijft zitten. Voorzichtig short aan de bovenkant en long bij een test van Technische steun. Wel werken met een stoploss uiteraard mocht het toch anders gaan dan verwacht.

Hieronder laat ik de feiten waar we de komende weken op moeten letten staan, die blijven hoe dan ook belangrijk ...

Waar moeten we op letten de komende periode?
Het blijft dus opletten, het lijkt erop dat Wall Street wel heel hoog inzet op de hoop dat men alles zal krijgen waar erop wordt gehoopt. Zoals ik het nu inschat zet men in op een snelle "DEAL" tussen de VS en China en aan de andere kant denken beleggers dat er meteen 0,5% van de rente zal afgaan later deze maand. Toch even een opsomming van hetgeen er nu speelt en zal blijven meespelen de komende weken en wie weet zelfs maanden ...

1- Renteverlaging: Komt die er nog snel na de recente cijfers over de werkgelegenheid? En de vraag blijft dan vooral met hoeveel zal de FED de rente verlagen? 0,25 of 0,50%?
2- China-VS: Men gaan weer overleggen, hoe lang zal het deze keer duren? Beleggers blijven hopen op een positieve uitkomst maar zal dat ook zo zijn?
3- Kwartaalcijfers: Vanaf 15-16 juli zal dat goed op gang komen met als eerste de grote banken (JP Morgan, Citigroup en Goldman Sachs)
4- Economische data: Daar zit nogal wat verschil in, de ene keer goed maar andere cijfers valt dan weer zwaar tegen. De economie staat voor een grote uitdaging.
5- Technische conditie: We zien een Triple TOP op Wall Street, normaal gezien is dat "Bearish" op de korte en mid-lange termijn. Een uitbraak kan voor nieuwe records zorgen, we kunnen dat niet negeren.
6- Verkiezingen 2020: Trump is al volop bezig met de campagne voor november 2020, uiteraard zal hij er dan ook alles aan doen om beleggers tevreden te houden. Zijn Twitter feed staat dan ook vol met positieve quotes. Toch een belangrijk feit waar we zeker ook op moeten letten de komende periode.

Trading en resultaat:
De maand JULI is net begonnen maar de eerste posities sluiten we (afgelopen vrijdag) al met winst af. De maand JUNI werd positief afgesloten en meteen ook het eerste halve jaar definitief afgerond en het ziet er nog altijd prima uit want het was al voor de 9e maand op rij dat we positief wisten af te sluiten. U weet dat ik per maand werk, elke maand starten we met een dezelfde inleg (tussen de €1500 en €8000) en beginnen de maand dan voor iedereen met dezelfde kansen (inleg). Uiteraard mag ieder voor zichzelf uitmaken met hoeveel dat bedrag wordt verhoogd en dus voor grotere aantallen kiest, wij gaan bij de resultaten uit van de inleg die bij het abonnement behoort.

Het abonnement Index Trading (werken met €2000) gaat wat resultaat betreft op kop dit jaar met een plus van 241% na 6 maanden, Systeem Trading (werken met €1500) volgt met 234% wat ook sterk is. De andere abonnementen waar we met meer inleg werken en meer reserve kunnen aanhouden volgen met een plus van 140 tot 150%. In ieder geval tot nu toe een zeer sterk half jaar, als we naar het totaal van vorig jaar kijken (2018) dan bereiken nu zelfs al bijna het totale resultaat van dat jaar.

Ik zal op dezelfde manier verder gaan en er alles aan doen om ook de 2e helft van dit jaar een mooi resultaat te behalen, als u zich inschrijft kunt u meteen meedoen met de posities van de maand JULI meedoen want we zitten weer zonder positie nu, er komen hoe dan ook weer mooie kansen want de markt blijft uitdagend en voor mij redelijk goed in te schatten.

Daarbij coach ik de leden zo goed als mogelijk, de leden houden zo de onrust bij zichzelf onder controle en dat zorgt voor resultaat. Om ook gebruik te maken van de coaching die ik voorzie richting de leden, de signalen die ik uitstuur te ontvangen (met alle details) en om toegang te krijgen bij onze Tradershop inlogpagina + op ons besloten FORUM dat bij een abonnement hoort? schrijf u snel in als lid. Dan staat u voor maandag al op de verzendlijst.

Er loopt zoals u hieronder ziet een aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 ... U ziet ook via de tabel het resultaat van 2019 (dit jaar) en de maand JUNI (deze maand). Alles bij ons is transparant en in te zien via de abonnementen pagina, ook elke transactie kunt u inzien.

Aanbieding abonnementen:
U kunt nu meteen meedoen via de nieuwe aanbieding om onze manier van werken te ervaren, de proefperiode loopt dan tot 1 SEPTEMBER voor €39 !!
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u nog met de nieuwe posities mee kunt doen.

Resultaat 2019:AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Login »