Beursdagboek Trader Guy 18 maart 2020, 08:04

...

Volatiliteit blijft, vanmorgen lagere koersen

18 maart 2020, 08:04 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (1)

De markt maakt zich weer op voor een volatiele sessie, de futures staan opnieuw behoor­lijk lager, de winst van gis­teren op Wall Street is weer weg, de Dow komt dicht bij de 20.000 ter­wi­jl de Nas­daq future de 7050 pun­ten benaderd van­mor­gen. Er zit weer een lock­down op de futures, de zoveel­ste keer is dat het geval, dat wil zeggen dat die 5% onder het slot staan van gis­teren om 22:00, de futures lopen nog even door tot 22:15 en alles wat er tussen 22:00 en 22:15 dan vanaf gaat telt ook mee bin­nen die 5%, men noemt dat ook de fair val­ue. Dus weer een lock­down voor­lop­ig, we moeten wacht­en op de open­ing van Wall Street om 14:30 om pre­cies te zien waar we staan.



De DAX doet er al ruim 425 pun­ten vanaf via de futures van­mor­gen, de index zoekt weer de dal­ing op richt­ing de 8000 pun­ten zo te zien. Nu maar eens zien waar de AEX op zal starten straks, weer richt­ing de 400 pun­ten zo te zien en alles begint weer opnieuw. Een degelijk her­s­tel zien we niet, wel wat van die bek­ende kat­ten­spron­gen maar daar houdt het mee op. Dat die fors zijn weten we, in een peri­ode waar je de groot­ste dalin­gen ziet dan zit­ten daar vanzelf­sprek­end ook de groot­ste sti­jgin­gen tussen.

Van­mor­gen zie ik dat Ital­ië een ver­bod op short sell­ing laat ingaan voor een peri­ode van maar lief­st 90 dagen, dat wil zeggen dat het zoge­naamd naakt short gaan op aan­de­len niet meer is toeges­taan. Nu mag dat al niet meer in Frankrijk, Span­je, Bel­gië en nu dus ook Ital­ië. Dat wil niet zeggen dat je niet meer short mag op index­en en met opties, het gaat nu puur om het naakt short gaan op de aan­de­len zelf. Maar je weet nooit wat er in de toekomst nog bij kan komen.

Zelf denk ik dat we ook een beet­je reken­ing moeten houden met bepaalde zak­en die niet fair zijn maar aan de andere kant is de beurs een spel waar de regels bek­end zijn, als de beurzen in een bubbel zit­ten zegt ook nie­mand dat je niet meer long mag gaan. Het grote speculeren noe­men we dat, met geleend geld de markt bespe­len, dat gebeurde volop aan de bovenkant en dat zien we nu volop via short posi­ties aan de onderkant.

De FED helpt er zelf volop aan mee met de hun grote REPO onder­s­te­un­ing gedurende de bubbel tussen okto­ber vorig jaar en tot recente top enkele weken gele­den, en uit­er­aard doet de FED nu nog steeds met een nog veel grotere hoeveel­heid aan geld (per dag 500 mil­jard) en dat is fac­tor 10 gewor­den nu. Toen tij­dens de opbouw van die gigan­tis­che bubbel vroeg ik me telkens af waarom dat zo nodig moest? Het is een beet­je raar dat men nu met deze regels komt ter­wi­jl aan de andere kant spec­u­lanten, want dat geld vin­dt zijn weg richt­ing vooral de hedge­funds en de grote banken (deal­in­grooms), daar volop gebruik van kun­nen mak­en om op elke manier geld te ver­di­enen. Als je wilt dat men niet meer short gaat in deze markt zul je het op een andere manier moeten doen, en het aan bei­de kan­ten onder con­t­role zien te houden, zow­el in goeie als in slechte tij­den, dat is mijn mening daarover …

Goed, maar eens zien wat de markt gaat doen van­daag, zo te zien dus een dal­ing, nu met span­ning wacht­en op de open­ing van Wall Street …

Wat zijn nu de plan­nen de komende dagen?
Goed, ik doe mijn werk rustig verder, zal zoeken naar kansen, ik bli­jf mijn leden coachen, hou iedereen op de hoogte van het mark­tver­loop en zoek naar de aan­de­len die ik rustig wil gaan opne­men bin­nen de aan­de­len porte­feuille. Bij Trad­ing doen we rustig aan en lat­en de mark­ten hun werk doen, we zoeken naar kansen … Op een rustige manier en waar het kan … Mee­doen kan door lid te wor­den tot 1 JUNI voor €39 (Trad­ing) en of voor de aan­de­len porte­feuille €30 tot 1 JUNI …

Inschri­jven? Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Tot straks … Guy …


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

18 maart 2020, 15:19

Het lijkt toch dat er rond de 400 AEX een bodem is.
Het zou al mooi zijn eerst bodemvorming

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.