Beursdagboek Trader Guy 26 mei 2020, 07:54

...

Hoop op vaccin, stimuli en herstel economie

26 mei 2020, 07:54 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De vraag is nu, en die stel ik ook aan mezelf vanmorgen toen ik wakker werd en naar de koersen van de futures keek, wat is er in hemelsnaam aan de hand op de beurzen momenteel? Het verdict van iemand die anders denkt, erop handelt en momenteel nogal verkeerd in de markt zit.


Je doet iets met de intentie dat het goed zal lopen, let wel, afgelopen vrijdag was dat ook zo aangezien de AEX even de 515 aantikte, de DAX naar de 10.850 terug moest net als Wall Street waar de Dow even tot rond de 24.100 terug moest. Vanmorgen zien we de S&P future tot net boven de 3000 punten geraken, de Dow future staat rond de 25.000 punten terwijl de Nasdaq future vanmorgen al bijna de 9600 aantikt. Let wel, dat scheelt nog niet zoveel met wat er gisteren op de borden stond tijdens de dag waar de futures wel liepen maar de markten dicht bleven. Blijven altijd rare dagen als een markt dicht is terwijl de futures wel meelopen.

In ieder geval een GAP omhoog op Wall Street met deze indicaties ook omdat alles vrijdag op de hoogste stand van de dag afsloot, een GAP van pakweg 1,5 a 2% is best behoorlijk, alle sectoren zullen volop mee moeten werken om deze opening van nieuwe energie te voorzien om nog hoger te geraken en om de Dow tot boven de 25.000 punten te brengen. Dat zou kunnen, we sluiten NIKS meer uit in deze fase en met deze markt omstandigheden maar toch, een GAP, een rond getal en een zware weerstand (200-MA bij de S&P 500) allemaal pakken vandaag? En met de huidige economische malaise? Ik moet het nog zien, maar we hebben al veel moeten zien de afgelopen tijd.

De AEX zal wel in de buurt van de 535-536 punten starten zo te zien, boven de weerstand en in het gebied waar de index in maart voor de 2e keer in de problemen geraakte. Op de grafiek van de AEX kunt u dat gebied wel zien (hieronder) ... Als de index doorstoot, zou me echt verwonderen maar nogmaals, in deze gekke markt weet je nooit, dan zit een stijging tot rond de 545-550 er mogelijk in. Dan zijn we nog niet helemaal van de bear markt af want de index moet nog altijd meer dan 20% omhoog om de top van februari te bereiken.

Goed, het wordt weer een moeilijke dag, wat moet je doen, wil je nog wachten of kies je voor de korte pijn en richt je de pijlen op de volgende maand, juni? Dat moet ik nog even aanvoelen, bedenken en vooral de juiste keuze zien te maken. Ik ga hoe dan ook de uitdaging aan voor JUNI en JULI want ik ben zoals we dat noemen zeer ontevreden over de afgelopen weken, dat wat de markt betreft en vooral ook over mijn eigen strategie en handel. Dat moet en dat gaat beter zijn de komende maanden en wie weet krijgen we ook wat meer van de markt die nu zeer uitdagend voor de dag komt.

Als ik mijn pijlen ga richten op deze uitdaging die ik aangaf moet men opletten want dan volgen meestal de beste periodes voor mij als handelaar, het komt niet vaak voor dat ik 2 maanden na elkaar in het rood terecht kom. Kortom, een reden om lid te worden en ook lid te blijven, deze uitdaging wil ik aangaan en wil vooral winnen de komende weken. Let wel, de posities lopen nog, de markt kan heel snel van richting veranderen, dus we hebben nog enkele sessies voor ik er een punt achter zet, op de lopende posities dan.

Wie gaat deze mooie uitdaging, revange met mij aan de komende weken? Wordt vandaag nog lid en dat tot 1 AUGUSTUS voor €39 ... Om u in te schrijven gaat u naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Grafiek AEX

Tot later ... Guy


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »