Beursdagboek Trader Guy 28 mei 2020, 08:04

...

Sector rotatie maakt het nog moeilijker nu

28 mei 2020, 08:04 | Trader Guy | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Het blijft aanslepen het corona verhaal, aan de markten merken we het haast niet aangezien de forse stijgingen hier en daar de afgelopen dagen. Het is nog maar de vraag of dat kan worden vastgehouden.



Vanmorgen zien we een verdere escalatie tussen de VS en China op ons afkomen, het vreemde hierbij is dat als het in 2019 zou zijn geweest de markten een goeie 2-3% lager zouden staan, nu als alles stil ligt merken we dat met alle ellende die er nog ons afkomt wat betreft de economie de markten vrolijk verder stijgen. Hoe ik het moet verklaren weet ik niet, het is moeilijk en niet echt uit te leggen. Wat we nu zien is sector rotatie, de tech wordt in de uitverkoop gedaan terwijl nu de industrie, transport en financiële waarden fors oplopen. Het valt dan ook op dat het de Dow Jones en de DAX zijn die de afgelopen dagen met forse winsten uitblinken, de AEX (met ASML) en de Nasdaq samen met de Nasdaq 100 doen totaal niet mee deze keer. De AEX stond gisteren zelfs even op 522 punten terwijl de Nasdaq 100 op een bepaald moment 200 punten lager stond. Richting het slot werd dat wel allemaal weer opgehaald met de bekende slotrally op Wall Street.

De futures staan er vanmorgen weer verdeeld bij, de Nasdaq vlak tot iets lager, de S&P 500 zien we 10 punten hoger terwijl de Dow future 180 punten hoger staat. We moeten afwachten wat de markt in de loop van de dag zal doen, er komen natuurlijk weer cijfers over de economie in Europa en de VS, even zien hoe diep die zullen uitpakken ... Uit de VS om 14:30 krijgen we de jobless claims, de economische groei (Q1) en de Durable Goods ... Ook de huizenverkoop cijfers en de olievoorraden krijgen we vanmiddag. Even zien hoe de markt daarop zal reageren in de loop van de middag ...

Verder blijf ik uitkijken naar kansen, zit ik na wat aanpassingen in de markt op meerdere indices en bij de Aandelen portefeuille en Guy Trading ook in wat aandelen. Wie de posities nog wil opnemen kan dat doen door lid te worden ... Er loopt een aanbieding tot 1 augustus voor €39 ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.