Beursdagboek Trader Guy 29 mei 2020, 07:48

...

China-VS, de economie en de grabbelton

29 mei 2020, 07:48 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)

Het blijven moeilijke tijden, in eerste instantie voor iedereen omdat we nog steeds niet weten waar we aan toe zijn en hoe lang we nog op een andere manier moeten leven, aan de andere kant komt er wel wat licht aan het einde van de tunnel of is dat omdat het niet anders kan? Niemand weet hoe we er over pakweg een jaar voorstaan maar dat het niet zo zal zijn zoals het was lijkt me duidelijk.



De markt dan, ik zie toch een en ander veranderen met de nadruk op die sector rotatie die we zien, de gehele week en eigenlijk ook vorige week al zien we dat men zoekt naar alternatieven voor de sectoren zoals de Tech die al heel zwaar overgewaardeerd zijn, dan moet men naar de Transport en de industrie, of de olie en de financiële waarden toe maar ook daar is het een doolhof waar men niet kan zien hoe het zal aflopen na de gevolgen van deze periode. Het is een beetje de dove en de blinde momenteel, de economie tegenover de beurs. Speculanten blijven volop bezig met de markt in een soort wurggreep te houden, ook dat is iets om rekening mee te houden. Een speculant kijkt niet naar de waarde van iets, die kijkt alleen naar het werkelijke prijsverloop en koopt alles maar op met de intentie om er beter van te worden. Het probleem is dat er zich nu een hele boel speculanten op de markten mengen en dat is voor de mid-lange en lange termijn echt een groot probleem.

Toch winstnemingen gisteren richting het slot van Wall Street en behoorlijk ook nog, de complete dagwinst werd omgezet in een verlies. We zien ook dat de tech eerst weer werd opgekocht en dat de Dow en de S&P 500 wat minder interessen kregen net als de Dow Transport en dan zie je wederom sector rotatie. Nogmaals, dat is meestal de eindfase van een grote beweging, men weet niet meer waar in te stappen en dan zie je dagelijks die switch tussen die sectoren. Zoek het maar eens op, het is een soort psychologische kwestie, men denkt dat A te duur is en B te goedkoop, wat later ziet men A goedkoper worden en switcht men weer van B naar A en dat omdat B niet snel genoeg gaat en omdat A het eerder veel beter deed dan B. Enfin, zo gaat dat, het eindspel van een lange rally richting zwaar overgewaardeerde prijzen. Volgens mij kun je wat betreft lange termijn beleggingen beter op CASH gaan mocht er nog wat staan, later komt er wel een kans om veel goedkoper in te stappen. Ook het scenario van een dubbele CRASH hou ik open, het zou met totaal niet verwonderen na wat we de afgelopen weken hebben gezien, en dan zeker wat betreft de tech-sector ...

Goed, de laatste dag van de week alweer, de futures staan iets lager, in de nacht was dat zo te zien nog dieper in de min. Dit samen met het negatieve slot van gisteren kan de markt wat in moeilijkheden brengen vandaag maar dat moeten we nog zien. We kijken wat de speculanten van plan zijn, weer rotatie of worden ze eruit getrokken mocht de daling wat meer vorm krijgen? Door de volatiliteit blijft de markt kwetsbaar, als er een grotere daling op gang komt dan zal men zich snel eind februari en begin maart herinneren, en dan kan het ook aan de negatieve kant snel gaan. Wat dat betreft zit ik met posities in de markt voor de leden, op naar een sterke maand juni en juli want ik denk dat er wat te behalen valt. Lid worden lijkt me dus een optie mocht u een coach willen volgen. Dat kan nu tot 1 AUGUSTUS voor €39 ... En denk eraan, ik zal me herpakken na de slechte maand mei want dat kon beter achteraf bekeken, maar achteraf kan alles beter weten we maar al te goed ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop


Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.