Beursdagboek Trader Guy 23 mei 2020, 11:46

...

Wekendupdate: Sterke week achter de rug, wel opletten nu

23 mei 2020, 11:46 | Trader Guy | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Zaterdag, een dag zonder beurs dus tijd voor de weekendupdate, wat een week hebben we achter de rug, alles begon meteen maandag al met een stevige stijging bij de Dow Jones en de S&P 500 door meerdere nieuwsfeiten, die winst bleef de gehele week staan maar we zien geen hogere standen na de top van maandag.


Zo sluit de Dow Jones de week 780 punten hoger, de S&P 500 wint 92 punten terwijl de Nasdaq er met 310 punten op vooruit gaat de afgelopen week. Maar nogmaals, dat scheelt niks met de slotstanden van afgelopen maandag waar de week mee begon. De Dow Staat zelfs 130 punten lager dan het slot van maandag. Wall Street blijft maandag gesloten door Memorial Day, daar vanaf dinsdag opnieuw open, dus een lang weekend daar.

Europa kende ook een sterke week, de DAX won ruim 612 punten, de AEX gaat er met 24 punten op vooruit op weekbasis. De Franse CAC 40 sluit de week 167 punten hoger af. Ook wat betreft Europa ongeveer dezelfde standen als maandag of dinsdag in de ochtend. Wel is het zo dat er veel te danken is aan enkele zwaargewichten die doorwegen op de indices. Binnen de AEX was dat vooral ASML dat een nieuw record wist neer te zetten.

Op economisch vlak kan ik nog geen verbetering ontdekken, de cijfers blijven zeer slecht met een enorme economische terugval als gevolg van de lockdown die nog steeds deels gaande is en blijft. Hogere koersen en minder economische activiteit, er klopt iets niet met deze divergentie, ofwel de economie moet een MEGA boost krijgen na Q2 of de beurzen zullen op een gegeven moment fors moeten corrigeren richting een niveau dat beter bij de cijfers die we momenteel zien past. Op dit moment kan ik niet onderbouwen waarom sommige beurzen en dan vooral op Wall Street deze niveaus weer bereiken. Hoe dan ook, ik blijf de markten volgen en probeer te reageren waar dat kan met posities.

Wie mee wil doen met de signalen die ik verstuur naar de leden kan zich aanmelden via de website en dat via de nieuwe aanbieding sinds begin deze week. Nu voor €39 tot 1 AUGUSTUS ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en u krijgt vanaf maandag de signalen die ik verstuur samen met de updates en de EXTRA LIVEBLOG updates voor de leden ...

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

2 comments

23 mei 2020, 16:51

Hallo Guy , wat verwacht u van dinsdag , eindelijk de daling ? Toch ongelooflijk dat de beurs blijft omhoog gaan .Bij welke bank verhandel u je aandelen ? Ik bij Binck bank , betaal ongeveer 9 € per verhandeling , wat bij een kleine instap wel wat geld is .

(4)
23 mei 2020, 13:27

Waarnemer begint de daling. U roept al weken de daling. Maar ik zie niks !

(7)