Beursdagboek Trader Guy 3 juni 2020, 07:44

...

Markt draaft binnen onbekend gebied

3 juni 2020, 07:44 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Het begint frustrerend te worden als je op alle gebied vrijwel zeker weet dat er iets niet goed zit en merkt dat vrijwel alles wordt opgekocht wat de aandrang toont om terug te vallen. Je hebt dan van die dagen waar je amper inspiratie hebt om wat op te schrijven door de situatie waar je in zit, vergeet niet dat het ook voor iemand met mijn ervaring moeilijk is om als coach een tijdje niet goed te zitten maar ik wil me zeker niet verstoppen, ook al wordt ik door enkelen met de grond gelijk gemaakt, en nogmaals het gaat om slechts 5%, de rest begrijpt het wel maar die 5% kan via comments en postings iemand zo neerzetten dat velen denken dat ik geen enkel inzicht heb wat betreft de markt.


Maar we gaan verder, ik zal nooit opgeven in ieder geval, ook op de beurs is het lachen en huilen, dat zal nooit anders worden. Als je maar meer kunt lachten dan dat je moet huilen is er niks aan de hand. Maar het is waar, ik zit nu in een moeilijke fase en dat ontken ik niet ... Maar zet via de reacties hieronder niet neer dat ik er niks van kan ... dat is totaal niet nodig en ongepast mijn inziens ... Iedereen heeft wel eens een periode waar niet veel lukt, of men is een supermens ...

Op zich wil de markt iedereen erin lokken (long) en iedereen eruit duwen (short), het meest frustrerende is dat er alleen maar verliezers zullen overblijven op die manier, ik ben zeker niet de enige die al een tijdje inzet op een hernieuwde daling en dat doe ik nog altijd met posities die klein blijven al doe ik het wel op meerdere indices momenteel. Gisteren was het ook zo'n dag, op een gegeven moment denk je daar gaan we (Nasdaq) maar tegen het slot is er niks aan de hand. Intussen blijf je vertrouwen op je visie en kun je moeilijk rond deze standen gaan draaien naar de andere richting en kun je het ook moeilijk verkopen dat je na een tijd geduld weer eruit stapt om te wachten en dan plots die smak omlaag mist.

Uiteraard zit ik met wat gefrustreerde leden die het mij verwijten omdat er verlies wordt gemaakt de afgelopen weken en nemen me het kwalijk dat ik geen winst heb gehaald door long te gaan tijdens de stijging. Dat is wel makkelijk praten achteraf, en vergeet niet dat ik mezelf ook wel voor de kop kan slaan dat ik dat heb gemist maar helaas is er geen mogelijkheid om dat nu nog te veranderen. Aan de andere kant, wie had gedacht dat we onder deze omstandigheden op dit moment zouden staan waar we staan met de markten? Nog geen 4-5 weken geleden stond bijvoorbeeld de olie op nog geen 10 dollar per vat, vandaag zie ik 40 dollar staan? De Nasdaq stond op 23 maart op 6700 en nu zo'n 3000 punten hoger? De AEX op 390 en nu al op 550 bijna? En dat in amper enkele weken tijd.

Goed, ik weet het, u weet het ook, iedereen weet het want we staan waar we staan en dat op een moment dat nog vrijwel alles op een soort hold staat, ik zeg niet dat alles stil staat momenteel maar laat ik zeggen dat we op ongeveer 70-75% draaien van hetgeen er was voor eind februari. Ik zag bijvoorbeeld dat de gemiddelde waardering bij de S&P 500 al is opgelopen naar de 24 en dan moeten de cijfers over Q2 nog komen. Dat de markt momenteel veel te duur staat is duidelijk, dat weet u en dat weet ik maar op de een of andere manier trekt men zich daar niks van aan. Ok, mogelijk mis ik hier een belangrijk punt en dat is dat alles richting het einde van dit jaar weer op volle toeren zal draaien en het beter zal worden dan toen we er eind vorig jaar voor stonden? Wie zal het zeggen? Al denk ik dat niet, deze markt vraagt gewoon om een 2e CRASH. Dus ik zit in een soort 2 sprong momenteel, ik weet wat er gaat komen maar mijn handel loopt er nog niet evenredig op mee.

Nu is het zo dat ik merk dat er plots behoorlijk veel mensen zijn die het spel beginnen mee te spelen, die al volop instappen, die de waan van het moment pakken en waarbij het vertrouwen enorm blijkt. Dat zag je deze week ook al aan de Bitcoin die door de 10.000 dollar ging, nu zakt die weer behoorlijk terug maar werd plots weer opgepakt. We zien het ook aan andere zaken zoals de olie (40+), aan het goud dat even terug moet maar wel sterk blijft liggen. We merken ook wat meer onrust bij de valuta waar de dollar eventjes wat aan het inleveren is maar zeker niet in een overdreven tempo. Kortom, ik zie genoeg zaken die mij aanraden om voorzichtig te blijven en niet volop in te zetten op een verdere stijging. Wat betreft de andere kant, dus short .. dat is een ander verhaal, een moeilijk verhaal maar wel iets waar je straks goed mee kunt scoren.

En nogmaals, ik ben al een paar weken (3-tal) aan het positioneren in die richting, het kost me wat winst van dit jaar, maar als die markt gaat schuiven dan pak je in no-time een grote winst. Dat weet ik, en ik heb vaker met dat bijltje moeten hakken, en nogmaals dat doe ik met een gedeelte van mijn geld, ik zet niet alles in op het speculeren op een daling. Daarom werk ik met bedragen die voor deze vorm van handelen leuk blijven en makkelijk kunnen worden aangevuld mocht het eens niet lopen zoals je wilt. Maar reken erop, als we gaan schuiven dan ben ik erbij, en een groot deel van mijn leden ook ...

Mocht u mee willen doen, en uiteraard geloof en vertrouwen hebben in wat ik aangeef, wordt dan snel lid, er staan wat posities open en die kunt u dan meteen opnemen. Nu kunt u zich inschrijven tot 1 augustus voor €39 ... Let wel, niemand moet meedoen, maar volgens mij komt er een unieke kans aan om in ieder geval mij wel een tijd te volgen ...

Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop en wordt lid ...

Tot straks ... Guy


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

4 juni 2020, 00:33

Gewoon verder doen, Guy!
Het is inderdaad gemakkelijk om achteraf verwijten te maken en als het goed gaat vertellen hoe goed men het ook doet.
Succes verder!

(0)