Beursdagboek Trader Guy 21 december 2020, 08:30

...

VK op slot en steun VS goedgekeurd

21 december 2020, 08:30 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (3)

Een korte week breekt aan en toch wordt de markt nog steeds van het nodige nieuws voorzien, sinds gisteren zit het VK op slot en kwam er dan toch een akkoord voor het steunpakket in de VS. In het VK is er een mutatie van het virus behoorlijk actief en men wil er alles aan doen om dat buiten Europa te houden zodat de grenzen dicht gaan voor alles wat vanuit het VK komt. Dat zorgt vanmorgen meteen voor de nodige druk op de markten en dan vooral in Europa waar we behoorlijk wat lagere koersen verwachten.



Zo staat de AEX voorbeurs al 9 punten in het rood, de DAX staat zo'n 230 punten lager. Ook de CAC 40 staat zo'n 125 in de min voorbeurs via de futures. Op Wall Street staan de futures vlak tot iets lager omdat daar juist iets positiefs werd gemeld, een akkoord bereikt tussen de Democraten en de Republikeinen over het corona steunpakket van 900 miljard dollar om de economie te helpen werd een feit. Dat is behoorlijk wat minder waar men eerst op rekende en meteen ook veel minder dan het eerste pakket van april dit jaar toen het 2300 miljard groot was. Men zette eerst al in op wederom zo'n bedrag, het werd dus 900 miljard dollar.

Verder is er in de VS toestemming gegeven door de FED zodat de grote banken weer aandelen mogen inkopen, dat zette de banken vrijdag fors hoger.

Zo hebben we meteen aan de start van deze korte week al heel wat nieuwsfeiten, het ene komt een beetje uit de lucht vallen en het zal zeker ook niet in het voordeel werken om een deal te krijgen tussen de EU en het VK over de Brexit. Dat de steun er kwam in de VS was al lang duidelijk, dus ook dat nieuws zal niet zoveel extra brengen voor de markten die al behoorlijk veel overwaarde ingeprijsd hebben de afgelopen weken.

We letten uiteraard ook op de tech-sector vandaag want daar zie ik vanmorgen opnieuw kooplust, na de berichten rondom het VK denkt men meteen weer dat het thuiswerken zal toenemen en dus de grote tech bedrijven weer in trek komen. Vergeet hierbij vooral niet hoe duur deze aandelen momenteel al zijn, dat alles op sentiment draait weten we alleen dat moet nog doordringen tot veel nieuwe spelers op de markt. De hoge waarderingen worden echt snel op de weegschaal gelegd en dan wil ik nog wel eens zien welke reële waarde sommige van deze hoogvliegers verdienen op de beurs ...

Afgelopen week:
Op Wall Street zien we dat de Dow Jones vrijdag wat verloor, de Dow verloor vrijdag 125 punten ofwel een verlies van 0,4%, de index sluit de week wel af boven de 30.000 punten (30.188). De S&P 500 verloor 0,3% met een slot op 3709 punten terwijl de Nasdaq en de Nasdaq 100 iets lager sluiten (-0,1%). Wel is het zo dat de er geen nieuwe records werden neergezet op Wall Street vrijdag.

Het viel op dat vrijdag na 22:00 de futures op Wall Street verder omhoog wisten te geraken, de Dow future ging zelfs naar +70 punten, de S&P future naar +4 punten. De Nasdaq 100 future deed amper mee nabeurs. Die forse stijging kwam door het bericht dat de Federal Reserve de beperkingen versoepelt op het terugkopen van eigen aandelen bij de grote banken. Vooral de banken gingen daardoor aan de loop nabeurs, ik zie dat er in de nabeurs handel stijgingen waren van rond de 6% bij onder andere JP Morgan, Citigroup, Goldman Sachs en Morgan Stanley. Wel is het zo dat de waarde van de terugkoop in ieder geval niet hoger mag uitkomen dan het totaal uitbetaalde dividend plus het gemiddelde nettoresultaat van het bedrijf over de afgelopen 4 kwartalen.

Belangrijke indices vorige week:
De AEX wist op weekbasis 10,8 punten hoger te sluiten (1,75%), de DAX kende een zeer sterke week, de index won 516 punten (3,95%) terwijl de Franse CAC40 er met slechts 20 punten (0,4%) op vooruit ging en achterbleef deze keer. Op Wall Street zien we op weekbasis ook wat vooruitgang, de Dow Jones won 132 punten (0,4%). De bredere S&P 500 won de afgelopen week 46 punten (1,25%), kijken we naar de technologie dan zien we dat de Nasdaq 378 punten winst boekt (3%) terwijl de Nasdaq 100 er met 363 punten op vooruit ging (2,9%). De semi conductor index won 60 punten (2,25%).

Een verlies was er dan wel weer voor de Dow Transport index, de index sluit de week 106 punten lager af (-0,85%). In Azië zien we op weekbasis een kleine winst bij de Nikkei, de index won 110 punten terwijl de Hang Seng index een heel klein verlies van 7 punten liet zien.

U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.22 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 50,6 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1905 dollar staat.

Posities en strategie:
We beginnen ons vooral te richten op het nieuwe jaar, zorg dat u meteen bij de start mee kunt doen door lid te worden. Het lopende jaar moeten we snel vergeten en het in 2021 vooral beter doen en die uitdaging ga ik uiteraard aan met iedereen en dus vooral de leden. Het mooie momenteel is dat de markten wel uitdagend hoog staan en we daar zeker wat mee gaan kunnen doen. Kortom, laten we er een mooi jaar van maken en wordt meteen lid zodat u de start niet mist. In januari kunnen we meteen al een hele mooie start maken ...

Doe nu mee via de nieuwe proef aanbieding voor €39 tot 1 MAART. Dan pakt u december en de eerste 2 maanden van het nieuwe jaar meteen mee als lid en ontvangt u alle updates en signalen. Voor Polleke Trading is dat dan €49 tot 1 maart 2021 ...

Schrijf u vandaag nog in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u meteen op de lijst.

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.