Beursdagboek Trader Guy 19 december 2020, 10:56

...

Weekend update: Zeer vreemd slot op Wall Street, AEX nagenoeg vlak

19 december 2020, 10:56 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Marktoverzicht:
De AEX wist nog net in de plus te sluiten vrijdag, bijna werd de top van februari bereikt die op 629 uitkomt maar de index sloot de sessie af op 625,25 punten, dat is 4 punten onder de top van 2020. De andere indices in Europa sluiten vrijdag wel met verlies, de DAX verloor 37 punten (-0,3%) terwijl de Franse CAC 40 met 22 punten terug moest (-0,4%). De onderhandelingen rondom de Brexit zitten nog steeds vast, men komt er nog niet uit en dat drukt wat op Europa momenteel. Verder zitten we hier nog met de lockdowns die nog een tijdje gaan duren en voor een negatieve impuls zullen zorgen voor wat betreft de economie.



Op Wall Street zien we dat de Dow Jones met verlies de week afsluit, de Dow verloor vrijdag 125 punten ofwel een verlies van 0,4%, de index sluit de week wel af boven de 30.000 punten (30.188). De S&P 500 verloor 0,3% met een slot op 3709 punten terwijl de Nasdaq en de Nasdaq 100 iets lager sluiten (-0,1%). Wel is het zo dat de er geen nieuwe records werden neergezet op Wall Street vrijdag.

Maandag wordt het autobedrijf Tesla opgenomen als 1 van de 500 aandelen binnen de S&P 500. Dat verplicht index beleggers om een evenredig aantal Tesla aandelen te kopen en wie dat last minute moest doen zorgde ervoor dat het aandeel nog een sterke dag kende, Tesla sloot vrijdag dan ook weer hoger, een winst van 39 dollar ofwel 6% ging erbij en het aandeel sluit meteen weer op een nieuw record (695 dollar).Het bedrijf is nu al 660 miljard dollar waard, in de beurswaarde van Tesla passen nu al 12 andere grote autobedrijven en niet de minste als ik het zo bekijk. De grote vraag is of Tesla wel zoveel waard is? Dat zal de toekomst ons leren, ik heb er mijn twijfels over. Nabeurs moest Tesla alweer 18 dollar inleveren.

Het viel verder op dat na 22:00 de futures op Wall Street verder omhoog wisten te geraken, de Dow future ging zelfs naar +70 punten, de S&P future naar +4 punten. De Nasdaq 100 future deed amper mee nabeurs. Die forse stijging kwam door het bericht dat de Federal Reserve de beperkingen versoepelt op het terugkopen van eigen aandelen bij de grote banken. Vooral de banken gingen daardoor aan de loop nabeurs, ik zie dat er in de nabeurs handel stijgingen waren van rond de 6% bij onder andere JP Morgan, Citigroup, Goldman Sachs en Morgan Stanley. Wel is het zo dat de waarde van de terugkoop in ieder geval niet hoger mag uitkomen dan het totaal uitbetaalde dividend plus het gemiddelde nettoresultaat van het bedrijf over de afgelopen 4 kwartalen.

De nabeurs stijging was een eerste en nogal overdreven reactie op dat bericht, maandag zal moeten blijken of dat terecht was maar dat zien we dan wel. Zo komen er telkens onverwacht voor mij nogal vreemde berichten uit de markt, de correctie geraakt maar niet echt op gang en de indices blijven zo in die gevaarlijke bearish WIG patroon hangen ...

Weekoverzicht:
De AEX wist op weekbasis 10,8 punten hoger te sluiten (1,75%), de DAX kende een zeer sterke week, de index won 516 punten (3,95%) terwijl de Franse CAC40 er met slechts 20 punten (0,4%) op vooruit ging en achterbleef deze keer. Op Wall Street zien we op weekbasis ook wat vooruitgang, de Dow Jones won 132 punten (0,4%). De bredere S&P 500 won de afgelopen week 46 punten (1,25%), kijken we naar de technologie dan zien we dat de Nasdaq 378 punten winst boekt (3%) terwijl de Nasdaq 100 er met 363 punten op vooruit ging (2,9%). De semi conductor index won 60 punten (2,25%).

Een verlies was er dan wel weer voor de Dow Transport index, de index sluit de week 106 punten lager af (-0,85%). In Azië zien we op weekbasis een kleine winst bij de Nikkei, de index won 110 punten terwijl de Hang Seng index een heel klein verlies van 7 punten liet zien.

Wat we de komende week kunnen verwachten wat betreft de markten is dat er nog steeds geen overeenstemming is bereikt over een coronasteunpakket voor een economische impuls in de VS. Verder wil ik wel even zien wat er met het aandeel Tesla dat nu deel uitmaakt van de S&P 500 en hoe de echte reactie van de banken zal uitpakken na de forse stijging na sluiting van de markten. Wat er nog speelt is dat de Brexit nog vast zit, komt er daar nog een akkoord? Zelf met de Kerst op komst weten we nog helemaal niks, zitten we met zijn allen nog vast door de lockdown en schiet er niks op tot nu toe ook al is er al een vaccin waar we op moeten wachten.

De markt zit tot boven de oren vol met hoop, we zitten met de grootste BUBBEL sinds 1999-2000 en blijkbaar ziet niemand ook maar een beetje gevaar bij de huidige situatie terwijl er volop alarmbellen beginnen af te gaan. Ik hoor het dagelijks ... "Guy heeft vrijwel ALTIJD gelijk maar hij is altijd veel te vroeg met het rinkelen van de bel" Dat was zo in 1999-2000, in 2007-2008, in 2015 en recent nog aan het begin van dit jaar (januari-februari). Ik ben zeer benieuwd wanneer het nu zo ver is dat mijn visie uitkomt, en ja ik loop ook nu al een maand of 2-3 voor met mijn gedachtengang.

Let wel, ik ben niet alleen hoor, veel ouwe rotten weten hoe het nu zit, maar we zijn altijd te vroeg met waarschuwen en we vertikken het om mee te gaan in deze gekte. In de VS ken ik genoeg goeie markt watchers die net als ik behoorlijk wat onheil op ons af zien komen. Laat ik eerlijk zijn, we moeten waarschuwen wanneer we iets op ons af zien komen, 90-95% ziet dat niet en zit in een onwaarschijnlijke flow momenteel zodat ze in het oneindige zitten te kijken.

Om een voorbeeld te geven, zie eens Tesla, op een split en op de opname in de SP 500 index gaat het aandeel van pakweg 1000 dollar naar 2000 dollar, ze splitten daar om naar pakweg 400 dollar te gaan (1 op 5), nu staat Tesla al op 695 dollar. En dat binnen pakweg 2-3 maanden tijd. En dat terwijl Tesla nu exact 1 jaar geleden nog op 300 dollar stond oude koers. Enfin, Tesla is nu keer 12 ten opzichte van november 2019 !!!

U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.226 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 52,3 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1887 dollar staat.

Posities en strategie:
We beginnen ons vooral te richten op het nieuwe jaar, zorg dat u meteen bij de start mee kunt doen door lid te worden. Het lopende jaar moeten we snel vergeten en het in 2021 vooral beter doen en die uitdaging ga ik uiteraard aan met iedereen en dus vooral de leden. Het mooie momenteel is dat de markten wel uitdagend hoog staan en we daar zeker wat mee gaan kunnen doen. Kortom, laten we er een mooi jaar van maken en wordt meteen lid zodat u de start niet mist. In januari kunnen we meteen al een hele mooie start maken ...

Doe nu mee via de nieuwe proef aanbieding voor €39 tot 1 MAART. Dan pakt u december en de eerste 2 maanden van het nieuwe jaar meteen mee als lid en ontvangt u alle updates en signalen. Voor Polleke Trading is dat dan €49 tot 1 maart 2021 ...

Schrijf u vandaag nog in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u meteen op de lijst.

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.