Beursdagboek Trader Guy 16 december 2020, 08:19

...

Wall Street en Europa hoger door hoop

16 december 2020, 08:19 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (3)

Gis­teren een ste­vige sti­jging op Wall Street waar de Dow Jones 300 pun­ten hoger uitk­wam ter­wi­jl de Nas­daq 155 pun­ten in de plus weet te sluiten. Verder zien we her­s­tel bij de SP 500 waar de brede index 47 pun­ten hoger de sessie afs­loot en de Dow Trans­port her­pakt zich met 103 pun­ten na de terug­val van maandag. Vooral betere bericht­en over het stim­u­ler­ingspakket in de VS samen met de eerste vac­ci­naties daar doet de markt weer goed zo te zien. Het is op en af momenteel, de ene dag is alles dik in orde ter­wi­jl de andere dag men opnieuw gaat twijfelen.



Europa ging er ook goed op vooruit, vooral de DAX deed het goed met een plus van 140 pun­ten (1,05%), de AEX won 4,5 pun­ten (0,7%) ter­wi­jl de Franse CAC40 het veel min­der goed deed met een winst van 2 pun­ten (0,04%). Van­mor­gen zien we in Azië ook wat hogere standen, de Nikkei wint 70 pun­ten ter­wi­jl de Hang Seng er met 240 pun­ten op vooruit gaat. De futures staan van­mor­gen vlak, de DAX en de Dow Jones iets lager ter­wi­jl de Nas­daq future wat hoger staat.

Bin­nen de AEX denk ik dat het Biotech bedri­jf Gala­pa­gos een tik kan kri­j­gen door dat de belan­grijk­ste part­ner Gilead Sci­ences in de VS voor­lop­ig geen goed­keur­ing kri­jgt voor het mid­del Fil­go­tinib. Verder zie ik dat het aan­deel als ASML alweer boven de €380 staat na een sterke sessie. Verder deden Shell en de banken (ING en ABN Amro) het goed met rond de 2,5% winst dins­dag. Heineken en Unilever ver­loren wat.

Op Wall Street zien we dat Apple 5% hoger wist te sluiten omdat er gerucht­en kwa­men dat er een pro­duc­tie ver­hoging zou zijn voor de nieuwe iPhones waar­door beleg­gers ervan uit gaan dat de con­sument bli­jft uit­geven, zelfs in deze onzekere tij­den. Als Apple met 5% omhoog gaat dan zien we dat meteen terug bij de indices omdat Apple nu een­maal zeer zwaar weegt op Wall Street. Vooral bij de SP 500 en de bei­de Nas­daq indices zien we dat duidelijk terug. De rest ging ook wat omhoog maar de grote drager van de sti­jging was toch Apple aangezien de rest van de TOP5 nog geen pro­cent winst of zelfs ver­lies lat­en zien. Net­flix, Microsoft en Tes­la ver­loren gis­teren wat ter­wi­jl de andere grote spel­ers Face­book (0,5%), Ama­zon (0,2%) en Alpha­bet (0,4%) amper vooruit gin­gen op zo’n sterke sessie bij de Nasdaq.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.216 dol­lar, de pri­js van een vat Brent olie komt uit op 50,6 dol­lar ter­wi­jl een troy ounce goud nu op 1860 dol­lar staat.

Posi­ties en strate­gie:
We hebben nog alti­jd wat posi­ties open staan bij de sig­naal­dien­sten, die kunt u nog opne­men door lid te wor­den. De posi­ties hebben we voor als de markt de grote draai maakt die eraan zit te komen. Waar dat kan of moet zal ik snel schake­len, de posi­ties wis­se­len of waar nodig uit­brei­den. Wat betre­ft 2021 zie ik zek­er genoeg mooie kansen om met het han­de­len er een mooi jaar van te maken …

U kunt mij en dus @USMarkets uit­er­aard ook vol­gen via onze Twit­ter account, ga naar … https://​twit​ter​.com/​U​S​M​a​rkets waar ik tussen­ti­jds wat charts over de markt en sen­ti­ment plaats, ook opval­lende beurs­feit­en komen er vaak langs !

Maak nu gebruik van de aan­bied­ing op US Mar­kets Trad­ing:
Zoals ik al aan­gaf sta hoe dan ook klaar om goed uit te pakken in 2021 wat betre­ft Trad­ing, lid wor­den is nu dus belan­grijk om alles opti­maal te volgen.

Doe nu mee via de nieuwe proef aan­bied­ing voor €39 tot 1 MAART. Dan pakt u decem­ber en de eerste 2 maan­den van het nieuwe jaar meteen mee als lid en ont­vangt u alle updates en sig­nalen. Voor Polleke Trad­ing is dat dan 49 tot 1 maart 2021

Schri­jf u van­daag nog in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u meteen op de lijst.

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.