Beursdagboek Trader Guy 12 december 2020, 10:01

...

Weekend update: Dow nog plusje, AEX en DAX lager

12 december 2020, 10:01 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Weekend update:
Wall Street sluit vrijdag verdeeld na een slechte start, de Dow wist na een laat herstel nog in de plus te sluiten terwijl de SP 500 en de beide Nasdaq indices lager de week afsluiten. De Dow Jones won vrijdag 47 punten terwijl de SP 500 4,6 punten lager terecht kwam, de Nasdaq verloor 28 punten, de Nasdaq 100 sluit 26 punten lager. Verder zien we verlies bij de Dow Transport en de SOX (semi-conductor index), de SOX verloor zelfs 1% vrijdag. In Europa zien we dat de AEX 3,6 punten lager sluit terwijl de DAX 181 punten lager terecht kwam.



Week overzicht belangrijke indices:
Op weekbasis verloor de Dow Jones 172 punten (-0,6%), de S&P 500 verloor 36 punten (-1%). De Nasdaq verloor de afgelopen week in totaal 86 punten (-0,7%) terwijl de Nasdaq 100 een verlies laat zien van 153 punten (-1,2%). De bekende semi-conductor index (SOX) verloor de afgelopen week 89 punten (-3,2%). Kijken we dan naar Europa dan zien we de AEX over de gehele week 1,2 punten lager (-0,2%), de DAX verloor over de gehele week 184 punten (-1,4%). De Franse CAC40 verloor 110 punten (-1,8%) de afgelopen week.

Zoals u ziet werd er de afgelopen week wat verlies geleden over de gehele lijn, wel verloor de ene index of sector wat meer dan de andere. Of er nu een top staat moet nog blijken, de markt kan broos worden en er liggen diepe gaten omlaag door het verloor van de afgelopen weken. Als u de dag grafieken eens goed bekijkt dan zien we vanaf de top tot de eerste steun van belang unaniem een gat van tussen de 5 en 7% wachten. Zakt de markt een keer goed door dan staan we daar in geen tijd. Bij de Dow kan dat makkelijk 1500 punten worden, de DAX kan makkelijk zo'n 600 punten omlaag terwijl er bij de AEX pas rond de 580 punten een sterke steun wacht. De beide Nasdaq indices kunnen makkelijk zo'n 500-600 punten lager.

Dat de Dow Jones het beter deed dan de rest kwam door het aandeel Disney dat bijna 14% hoger sloot vrijdag. Het bedrijf liet weten dat het een nieuwe Star Wars film zal maken en dat Indiana Jones ook een vervolg krijgt. Ook wordt er gewerkt aan een aantal nieuwe series voor hun streaming dienst. Dan zal men daar de nadruk leggen op de Marvel titels en verder bouwen op Star Wars en andere SF reeksen.

Waar beleggers op wachten is het pakket van de overheid in de VS, het duurt allemaal behoorlijk lang en het komt maar niet lof. Verder wacht men ook op het vaccin in de VS, nabeurs kwam er een goedkeuring van de FDA voor noodgevallen, men heeft nog geen akkoord om iedereen te vaccineren tot nu toe. Ook speelt de BREXIT weer mee en dan vooral in Europa, men komt er maar niet uit zodat de Britten dan maar rekening moeten houden dat er een harde EXIT komt volgens premier Johnson.

Daarom deed Europa het niet al te best vrijdag, nieuwe lockdowns komen er waarschijnlijk aan en dan vooral in Duitsland en Frankrijk is men er bang voor. Verder zullen andere landen in Europa dicht gaan voor pakweg een week of 3 (dan zit je al rond eind januari 2021) om het virus weg te krijgen. Verder blijven we uiteraard zitten met waarderingen die waanzinnig zijn en dat hebben we de afgelopen week (woensdag DASH Door en donderdag AirBNB) uiteraard ook kunnen merken aan de IPO's die door het dak gingen. Niet zomaar gaf en geef ik aan dat we eens met zijn allen terug moeten denken aan World-online en voor de Belgen aan Lernout & Hauspie toen der tijd.

Doe ermee wat u wilt maar denk eens goed na voor dat u blijft zitten in deze markt of voor dat u nog wat extra aandelen wil gaan kopen. Ik zeg ABSOLUUT niet dat alles slecht is, wel is het zo dat het grootste gewicht in de bekende indices in dit soort overgewaardeerde aandelen zit. Kortom, de meeste indices zullen echt niet in elkaar storten door de normaal gewaardeerde aandelen maar vooral door de dure overwaardering bij de zwaargewichten. Het gewicht zit dan ook juist in die te dure aandelen en dat maakt alles zo gevaarlijk momenteel. En het zijn er nogal wat die al lang een ongezonde overwaardering opbouwen !!!

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.211 dollar, de prijs van een vat Brent olie zien we op 50 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1844 dollar staat.

Posities en strategie:
We hebben posities open staan bij de signaaldiensten, die kunt u nog opnemen door lid te worden. We bouwen dus posities op voor als de markt de grote draai maakt en die komt eraan, ik verwacht dat we dan mogelijk voor een tijdje kunnen blijven zitten. Waar nodig zal ik schakelen, de posities lichter maken of uitbreiden. Wat betreft 2021 zie ik zeker genoeg mooie kansen om er wat betreft het handelen een mooi jaar van te maken ...

U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Maak nu gebruik van de aanbieding op US Markets Trading:
Zoals ik al aangaf sta hoe dan ook klaar om goed uit te pakken in 2021 wat betreft Trading, lid worden is nu dus belangrijk om alles optimaal te volgen.

Doe nu mee via de proef aanbieding voor €39 tot 1 FEBRUARI. Dan pakt u december mee en de start van 2021 meteen ook. Polleke Trading is dan €49 ... Schrijf u vandaag nog in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u meteen op de lijst, en ontvangt u de updates en signalen !!

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.