Beursdagboek Trader Guy 9 december 2020, 08:31

...

Een beurs die draait op hoop en bubbels, vertrouwen veel te hoog

9 december 2020, 08:31 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Het wordt een een­zame Kerst en oud en nieuw hebben we gis­teren kun­nen horen van de regering. Maar dat blijkt weinig uit te mak­en voor de beurzen want de AEX wist na een matige start toch nog in de plus te sluiten, niet veel maar de index staat al op 616,5 pun­ten nu. We zien ook nieuwe records op Wall Street, de Nas­daq, de Nas­daq 100 en de SP 500 sluiten dus op de hoog­ste stand ooit. De Dow Jones staat er nog net onder maar het scheelt ook niet veel. Ook de Rus­sel 2000 zet een nieuw record neer.



Top­pen en bubbels zor­gen ervoor dat beleg­gers in de wolken bli­jven hangen. En boven de markt hangt er veel hoop, het vac­cin zal alles oplossen en er komt snel een ste­un pakket aan vol­gens de mark­t­watch­ers. Het pakket zal veel klein­er wor­den dan eerst werd aangegeven maar op zich trekt men zich er niks van aan. En we rollen uit naar het einde van dit moeil­ijke beurs­jaar ook nog. Het is moeil­ijk te bevat­ten in deze tijd, de vraag bli­jft dan ook of dat goed zal bli­jven gaan alle­maal want er hangt een zwaard boven de mark­ten, het nooit anders geweest, na over­dri­jv­ing komt de afstraffing.

De AEX won 0,4 punt, de DAX won 7 pun­ten ter­wi­jl de CAC 40 met 13 pun­ten omlaag moest. Op Wall Street won de Dow Jones 100 pun­ten, de SP 500 sluit voor het eerst boven de 3700 pun­ten (3702) ter­wi­jl de Nas­daq 0,5% hoger sluit op 12.582 punten.

Opval­lende sti­jgers waren Mod­er­na dat 6,5% won, Pfiz­er ging er met 2,5% op vooruit ter­wi­jl BioN­Tech 1,5% won omdat de FDA dicht bij de goed­keur­ing staat. Verder zien we Apple wat hoger, Tes­la dat met ver­lies begon trok ook de kar weer op en toch weer 0,5% hoger ger­aakt met uit­er­aard een nieuw record.

Ik kan alleen maar waarschuwen voor wat er gaat komen:
Denk eraan dat de mark­ten hoe dan ook door de beweg­ing op hoop en verwacht­ing veel te hoog staan momenteel, wat duidelijk wordt is dat elk zucht­je tegen­wind de markt heel snel veel lager kan zetten. We weten uit ervar­ing dat sti­jgin­gen sluipend en ges­taag ver­lopen maar dat dalin­gen door onrust en lichte paniek kei­hard omlaag kun­nen. Zek­er als ze in een gat vallen en dat gat is er, het gaat om vele pro­cen­ten kredi­et dat er werd opge­bouwd en we weten gewoon dat er extreem veel spec­u­lanten in de markt zit­ten die tot over lip­pen vol in de markt zit­ten en dat zelfs met geleend geld (kredi­et of overwaarde). 

Het is nog nooit anders geweest, die zal men eruit duwen en wat betre­ft de ruimte omlaag verwacht ik dat grote par­ti­jen hier gretig gebruik van gaan mak­en. Uit­er­aard snap ik ook wel dat mijn visie niet in dank wordt afgenomen en dat velen denken dat het alleen maar verder omhoog zal gaan maar zo een­voudig zal dat niet zijn. Ik waarschuw alleen maar, het is mijn visie op de markt momenteel.

Posi­ties en strate­gie:
We hebben posi­ties open staan bij de sig­naal­dien­sten, die kunt u nog opne­men door lid te wor­den. We bouwen dus posi­ties op voor als de markt grote draai er komt en ik verwacht dat we mogelijk voor een tijd­je kun­nen bli­jven zit­ten. Wat betre­ft 2021 dan zie ik zek­er genoeg mooie kansen om er wat betre­ft het han­de­len een mooi jaar van te maken …

U kunt mij en dus @USMarkets uit­er­aard ook vol­gen via onze Twit­ter account, ga naar … https://​twit​ter​.com/​U​S​M​a​rkets waar ik tussen­ti­jds wat charts over de markt en sen­ti­ment plaats, ook opval­lende beurs­feit­en komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.214 dol­lar, de pri­js van een vat Brent olie zien we op 48,9 dol­lar ter­wi­jl een troy ounce goud nu op 1862 dol­lar staat.

Maak nu gebruik van de aan­bied­ing op US Mar­kets Trad­ing:
Zoals ik al aan­gaf sta hoe dan ook klaar om me te her­pakken in 2021 wat mijn jaar zal wor­den wat betre­ft Trad­ing, lid wor­den is dus belan­grijk om alles opti­maal te volgen.

Doe nu mee via de proef aan­bied­ing voor €39 tot 1 FEB­RU­ARI. Dan pakt u decem­ber mee en de start van 2021 meteen ook. Polleke Trad­ing is dan €49 … Schri­jf u van­daag nog in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u meteen op de lijst, en ont­vangt u de updates en sig­nalen meteen !!

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.