Beursdagboek Trader Guy 11 december 2020, 08:34

...

AirBNB IPO door het dak, verder een rustige sessie

11 december 2020, 08:34 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (1)

Hebt u het kunnen volgen gisteren? AirBNB ging naar de beurs en werd meteen 110 miljard dollar waard na de notering, tegen het slot was dat nog bijna 90 miljard. Woensdag werd DoorDash al 65 miljard waard na de eerste dag op de beurs. Dat zijn gewoon dezelfde toestanden als eind jaren '90 toen de IPO's je om de oren vlogen met extreme prijzen na de eerste dag. Hoe zal dat allemaal aflopen? Wie nu nog niet ziet dat er iets gaande is op de financiële markten moet echt wel oogkleppen op hebben vrees ik.



Let op, ik verwijt niemand iets, iedereen wint op de beurs momenteel, ik niet want zelf anticipeer ik al op een daling die er gaat komen (en die komt er hoe dan ook), dan moet ik maneuvreren en aanpassingen doen waar dat moet maar zodra de markt draait verwacht ik dat onze kassa zal rinkelen en we klaar staan om een hele goeie periode mee te pakken wat betreft de handel. Dus ofwel blijf lid, of wordt lid en zeker in 2021. Het is zo'n duidelijke deja-vu wat we nu doormaken dat het zelfs grappig aan het worden is om te zien hoe men op de onbekende paarden aan het wedden is. Nogmaals, neem me niet kwalijk dat ik hier niet aan mee doe, ik wacht op mijn moment dat eraan zit te komen.

Het lijkt dus allemaal zo makkelijk, geen rente dus koop aandelen, het maakt niet uit wat ze kosten, hoe ze gewaardeerd zijn en vooral of ze nu bekend zijn of niet. Er zijn zeker nog bedrijven die het normaal doen maar helaas werden die ook al verdubbeld in prijs ten opzichte van pakweg 2-3-4 maanden geleden. Zie ook Shell als we een voorbeeld moeten nemen, degelijk aandeel, was voor €10 te koop een lange tijd, nu staat het al op €16, dat is al 60% meer dan kort geleden. En zo zijn er meer voorbeelden, denk aan Boeing, Caterpillar en nog meer voorbeelden zijn er op te noemen. Maar goed, het is zoals het is op dit moment, het zal eerder gaan over het vervolg. We zitten met heel wat luchtkastelen nu, dat weet u bewust of onbewust ook wel. Deze markt draait op hoop en verlangen, we gaan het zien waar en wanneer deze BUBBEL uit elkaar spat.

Wat ik wel merk is dat die IPO's vaak achteraan in de rij staan in het verleden, dat is meestal de apotheose van een BUBBEL markt, nogmaals remember 1999-2000, voor de Belgen denk nu vooral eens terug aan Lernhout ans Hauspie, voor ons hier in Nederland denk eens terug aan bijvoorbeeld World Online, Versatel, UPC en KPN Quest om er een paar te noemen. En denk eraan, er zijn heel veel nieuwe beleggers die daar niks van weten uiteraard, de oude garde weet EXACT wat ik hiermee bedoel. Voor de nieuwe volgers, ga op onderzoek uit en vraag u af of je nu dat risico wil lopen ...

Doe ermee wat u wilt, maar als je ziet dat men denkt dat AirBNB enkele weken geleden zo'n 20 miljard dollar zou moeten opbrengen, met later al de start prijs optrekt naar 50 miljard dollar beurswaarde en op de dag zelf beleggers er al 110 miljard voor willen neertellen dan is er iets helemaal mis ...!!

Voorbeurs zien we de AEX 1 punt lager, de DAX staat 15 punten in de min via de futures. Wall Street laat een kleine daling zien bij Nasdaq 100 future, de S&P en de Dow future staan nagenoeg vlak.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.215 dollar, de prijs van een vat Brent olie zien we op 50,6 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1837 dollar staat.

Posities en strategie:
We hebben posities open staan bij de signaaldiensten, die kunt u nog opnemen door lid te worden. We bouwen dus posities op voor als de markt de grote draai maakt en die komt eraan, ik verwacht dat we dan mogelijk voor een tijdje kunnen blijven zitten. Waar nodig zal ik schakelen, de posities lichter maken of uitbreiden. Wat betreft 2021 zie ik zeker genoeg mooie kansen om er wat betreft het handelen een mooi jaar van te maken ...

U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Maak nu gebruik van de aanbieding op US Markets Trading:
Zoals ik al aangaf sta hoe dan ook klaar om goed uit te pakken in 2021 wat betreft Trading, lid worden is nu dus belangrijk om alles optimaal te volgen.

Doe nu mee via de proef aanbieding voor €39 tot 1 FEBRUARI. Dan pakt u december mee en de start van 2021 meteen ook. Polleke Trading is dan €49 ... Schrijf u vandaag nog in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u meteen op de lijst, en ontvangt u de updates en signalen !!

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.