Beursdagboek Trader Guy 8 december 2020, 08:24

...

Divergentie tussen traditioneel en tech blijft, opletten dus

8 december 2020, 08:24 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De bei­de Nas­daq indices zetten weer een nieuw record neer maandag, de Dow Jones ver­loor 150 pun­ten ter­wi­jl de SP 500 ruim 7 pun­ten lager de eerste sessie van de week afs­luit. Op Wall Street bli­jft men wacht­en op het ste­un­pakket en hier in Europa zit men nog met de BREX­IT in de maag. De AEX trok zich weinig aan van dit alles en won 0,5 punt vooral door dat ASML weer fors hoger wist te ger­ak­en, nu al bij­na €390 op de bor­den. De DAX moest iets inlev­eren gisteren.



Van­mor­gen zien we dat Japan net als gis­teren iets lager sluit, de Hang Seng en de Shang­hai index ver­liezen ook wat. De futures staan over het alge­meen wat lager van­mor­gen met de Dow future net onder de 30.000 punten.

Wat opviel is dat Tes­la opnieuw fors hoger sluit, het aan­deel won 7% met een record­slot op 641,76 dol­lar omdat bek­end werd gemaakt dat Tes­la in zijn geheel in de SP 500 wordt opgenomen. Sinds de bek­end­mak­ing dat Tes­la in de SP 500 komt staat het aan­deel al zo’n 60% hoger, veel gekker moet het denk ik niet wor­den. De beur­swaarde klimt nu al tot 610 mil­jard dollar. 

Bin­nen de AEX zien we over het alge­meen win­st­ne­min­gen op 1 uit­zon­der­ing na, het aan­deel ASML trok de index omhoog tot er een klein plus­je stond op slot­ba­sis. ASML won €8,5 gis­teren wat goed is voor ongeveer 4 AEX pun­ten. De rest deed het veel min­der goed, Shell moest wat terug ter­wi­jl de finan­ciële waar­den rond de 2% lager de sessie afs­luiten. Wat er van­daag zal gebeuren is moeil­ijk te zeggen want de AEX is zeer afhanke­lijk van het aan­deel ASML dat al dicht bij de 20% weg­ing uitkomt nu.

Posi­ties en strate­gie:
We hebben posi­ties open staan bij de sig­naal­dien­sten, die kunt u nog opne­men door lid te wor­den. We bouwen dus posi­ties op voor als de markt grote draai er komt en ik verwacht dat we mogelijk voor een tijd­je kun­nen bli­jven zit­ten. Wat betre­ft 2021 dan zie ik zek­er genoeg mooie kansen om er wat betre­ft het han­de­len een mooi jaar van te maken …

U kunt mij en dus @USMarkets uit­er­aard ook vol­gen via onze Twit­ter account, ga naar … https://​twit​ter​.com/​U​S​M​a​rkets waar ik tussen­ti­jds wat charts over de markt en sen­ti­ment plaats, ook opval­lende beurs­feit­en komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.212 dol­lar, de pri­js van een vat Brent olie zien we op 48,4 dol­lar ter­wi­jl een troy ounce goud nu op 1875 dol­lar staat.

Maak nu gebruik van de aan­bied­ing op US Mar­kets Trad­ing:
Zoals ik al aan­gaf sta hoe dan ook klaar om me te her­pakken in 2021 wat mijn jaar zal wor­den wat betre­ft Trad­ing, lid wor­den is dus belan­grijk om alles opti­maal te volgen.

Doe nu mee via de proef aan­bied­ing voor €39 tot 1 FEB­RU­ARI. Dan pakt u decem­ber mee en de start van 2021 meteen ook. Polleke Trad­ing is dan €49 … Schri­jf u van­daag nog in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u meteen op de lijst, en ont­vangt u de updates en sig­nalen meteen !!

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.