Beursdagboek Trader Guy 10 december 2020, 08:21

...

Nasdaq fors onderuit, Europa sluit weer wat hoger

10 december 2020, 08:21 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Grote verliezen bij de Tech aandelen op Wall Street gisteren, onder andere de druk op Facebook dat zich moet opsplitsen van de autoriteiten zet de sector onder druk. Verder zien we dat het maar niet losloopt met het steunpakket waar men al maanden op wacht, daar waar de markt eerst nog hoop had op een snel akkoord zien we nu dat het allemaal maar blijft duren en ze er niet uit geraken. Zo zie je dat er in 24 uur behoorlijk wat kan veranderen en zeker als de markt opgebouwd werd op hoop en verlangen.



De Dow Jones verloor 105 punten hetgeen nog meeviel, de index stand eerst nog wel 145 punten hoger in de loop van de sessie en tikte dus eerst nog een hoogste stand ooit aan op 30.319,7 punten. De S&P 500 verloor gisteren 29,5 punten (-0,8%) na eerst ook een nieuw record te hebben neergezet op 3712,4 punten. De Nasdaq verloor gisteren uiteindelijk 2%, de Nasdaq 100 verloor zelfs 2,15%. De Nasdaq stond na de opening ook nog even 25 punten in de plus met een nieuwe hoogste stand ooit.

Europa sluit dan weer in de plus, de AEX won 3 punten terwijl de 62 punten hoger wist te sluiten, beiden rond een halve procent hoger. De CAC 40 moest wel wat inleveren, de index sloot 14 punten lager. Eerst stond Europa nog wat hoger, de AEX zelfs even op 622 punten tijdens de sessie. Later op de avond moest ook de AEX inleveren om net onder de 620 te sluiten. We moeten vandaag op ASML letten want de tech daling op Wall Street kan het aandeel lager zetten en dat kan zwaar wegen op de AEX index.

Op de technologie aandelen werd er winst genomen dus, Apple, Microsoft en Alphabet verloren 2% terwijl Amazon 2,5% lager werd gezet. Hoogvlieger Tesla verloor 7% terwijl het aandeel nabeurs nog 3% lager werd gezet, zou het nu eindelijk eens genoeg zijn wat betreft Tesla dat eerst nog een record neerzette op 654 dollar? Nvidia, een chipmaker, verloor 3%.

Wat me ook opviel gisteren is de IPO van DoorDash, een maaltijd bezorger in de VS, de IPO prijs kwam uit op 102 dollar maar tegen het slot werd er al 184 dollar voor betaald hetgeen past bij de gekte van de markt momenteel. Een IPO die ruim 85% winst maakt op de eerste dag op de beurs, mensen weten niet goed wat ze doen vrees ik maar daar heb ik het al vaker over gehad. Even zien hoe dat zal aflopen later ...

Voorbeurs zien we de AEX 2 punten lager, de DAX staat 30 punten in de min via de futures. Wall Street laat een verdere daling zien bij de Nasdaq 100 future, de S&P future staat 3 punten in de min.

Posities en strategie:
We hebben posities open staan bij de signaaldiensten, die kunt u nog opnemen door lid te worden. We bouwen dus posities op voor als de markt grote draai er komt en ik verwacht dat we mogelijk voor een tijdje kunnen blijven zitten. Wat betreft 2021 dan zie ik zeker genoeg mooie kansen om er wat betreft het handelen een mooi jaar van te maken ...

U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.21 dollar, de prijs van een vat Brent olie zien we op 49 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1840 dollar staat.

Maak nu gebruik van de aanbieding op US Markets Trading:
Zoals ik al aangaf sta hoe dan ook klaar om me te herpakken in 2021 wat mijn jaar zal worden wat betreft Trading, lid worden is dus belangrijk om alles optimaal te volgen.

Doe nu mee via de proef aanbieding voor €39 tot 1 FEBRUARI. Dan pakt u december mee en de start van 2021 meteen ook. Polleke Trading is dan €49 ... Schrijf u vandaag nog in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u meteen op de lijst, en ontvangt u de updates en signalen meteen !!

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.