Beursdagboek Trader Guy 14 december 2020, 08:30

...

Start week hoger desondanks nieuwe strenge lockdown

14 december 2020, 08:30 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

De laatste volle beursweek van het zeer vreemde jaar 2020 gaat van start vandaag, we zien in ieder geval een traditionele groene maandag via de futures zowel in Europa als op Wall Street. Zelfs een nieuwe harde lockdown in Duitsland en veel andere landen in Europa die met strengere maatregelen komen waardoor de economie weer een harde dreun kan verwachten blijven beleggers kopen. Zelfs met de koersen die nu zo hoog staan en waar nog moet blijken of de economie en de beurs weer op 1 lijn zullen komen om deze te dure markt in ieder geval bij te benen?



Verder komt de FED voor de laatste keer dit jaar met een vergadering en een persconferentie, ook daar kan men nog een en ander melden over de economie en wie weet gooien ze er weer een nieuw opkoop pakket tegenaan. Verder hangt ook nog het steunpakket dat de regering wil losmaken boven de markt, ook daar geraakt men er maar niet uit omdat het niet door de senaat komt. Hoe dan ook, de markt lijkt het allemaal wel prima te vinden want het geld komt toch terecht op de beurzen door dat er een nieuwe groep beleggers is bijgekomen, daarna komt het geld wel terecht bij de grote jongens die nu geduldig zitten te wachten om enorm toe te slaan met grote short posities en dan traditiegetrouw velen die denken rijk te worden op de beurs teleurgesteld achterlaten. Het is altijd zo geweest en ook nu zal dat zo blijven helaas. We moeten de beurzen voorzichtig benaderen en vooral nooit te duur instappen hetgeen nu volop gaande is.

Overzicht vorige week belangrijke indices:
Op weekbasis verloor de Dow Jones 172 punten (-0,6%), de S&P 500 verloor 36 punten (-1%). De Nasdaq verloor de afgelopen week in totaal 86 punten (-0,7%) terwijl de Nasdaq 100 een verlies laat zien van 153 punten (-1,2%). De bekende semi-conductor index (SOX) verloor de afgelopen week 89 punten (-3,2%). Kijken we dan naar Europa dan zien we de AEX over de gehele week 1,2 punten lager (-0,2%), de DAX verloor over de gehele week 184 punten (-1,4%). De Franse CAC40 verloor 110 punten (-1,8%) de afgelopen week.

Zoals u ziet werd er vorige week wat verlies geleden over de gehele lijn, wel verloor de ene index of sector wat meer dan de andere. Of er nu een top staat zal nog moeten blijken, de markt kan broos worden en er liggen diepe gaten omlaag door het verloop van de afgelopen weken. Als u de dag grafieken eens goed bekijkt dan zien we vanaf de top tot de eerste steun van belang unaniem een gat van tussen de 5 en 7% wachten. Zakt de markt een keer goed door dan staan we daar behoorlijk snel. Bij de Dow kan dat makkelijk 1500 punten worden, de DAX kan makkelijk zo'n 600 punten omlaag terwijl er bij de AEX pas rond de 580 punten een sterke steun wacht. De beide Nasdaq indices kunnen makkelijk zo'n 500-600 punten lager.

Europa deed het al niet al te best vrijdag, nieuwe lockdowns komen eraan en dan vooral in Duitsland, Nederland en Frankrijk is men er bang voor. Verder zullen andere landen in Europa dicht gaan voor pakweg een week of 3 (dan zit je al rond midden januari 2021) om het virus weg te krijgen. En dan kan men het nog makkelijk weer verlengen voor 2 weken en dan telkens kijken hoe het ervoor staat.

Verder blijven we uiteraard zitten met waarderingen die waanzinnig zijn en dat hebben we vorige week (woensdag DASH Door en donderdag AirBNB) uiteraard kunnen merken aan de IPO's die door het dak gingen. Niet zomaar gaf en geef ik aan dat we eens met zijn allen terug moeten denken aan World-online en voor de Belgen aan Lernout & Hauspie toen der tijd.

Doe ermee wat u wilt maar denk eens goed na voor dat u blijft zitten in deze markt of voor dat u nog wat extra aandelen wil gaan kopen. Ik zeg ABSOLUUT niet dat alles slecht is, wel is het zo dat het grootste gewicht in de bekende indices in dit soort overgewaardeerde aandelen zit. Kortom, de meeste indices zullen echt niet in elkaar storten door de normaal gewaardeerde aandelen maar vooral door de dure overwaardering bij de zwaargewichten. Het gewicht zit dan ook juist in die te dure aandelen en dat maakt alles zo gevaarlijk momenteel. En het zijn er nogal wat die al lang een ongezonde overwaardering opbouwen !!!

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.214 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 50,55 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1837 dollar staat.

Posities en strategie:
We hebben posities open staan bij de signaaldiensten, die kunt u nog opnemen door lid te worden. We bouwen dus posities op voor als de markt de grote draai maakt en die komt eraan, ik verwacht dat we dan mogelijk voor een tijdje kunnen blijven zitten. Waar nodig zal ik schakelen, de posities lichter maken of uitbreiden. Wat betreft 2021 zie ik zeker genoeg mooie kansen om er wat betreft het handelen een mooi jaar van te maken ...

U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Maak nu gebruik van de aanbieding op US Markets Trading:
Zoals ik al aangaf sta hoe dan ook klaar om goed uit te pakken in 2021 wat betreft Trading, lid worden is nu dus belangrijk om alles optimaal te volgen.

Doe nu mee via de proef aanbieding voor €39 tot 1 FEBRUARI. Dan pakt u december mee en de start van 2021 meteen ook. Polleke Trading is dan €49 ... Schrijf u vandaag nog in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u meteen op de lijst, en ontvangt u de updates en signalen !!

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.