Beursdagboek Trader Guy 15 december 2020, 08:34

...

Draai op Wall Street, AEX blijft wat hangen

15 december 2020, 08:34 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Een moeil­ijke en volatiele sessie gis­teren met vooral de draai op Wall Street die opviel, de Dow Jones stond eerst nog tot 300 pun­ten hoger maar sluit via win­st­ne­min­gen 185 pun­ten lager. Een grote draai gis­teren tegen de avond van bij­na 500 pun­ten. De SP 500 ver­loor 0,4% ter­wi­jl de tech­nolo­gie indices nog 0,5% en 0,7% hoger wis­ten te sluiten door dat men hoopt dat de lock­downs die eraan komen goed zullen uit­pakken voor de grote techbedri­jven. Denk er wel aan dat deze bedri­jven al behoor­lijk fors zijn geste­gen de afgelopen peri­ode zodat er nogal wat lucht in deze aan­de­len zit.



Wat betre­ft de lock­downs zit­ten we hier in Europa met Duit­s­land dat vanaf mor­gen dicht gaat, Ned­er­land zelfs al vanaf van­daag en de kans is groot dat ook andere lan­den met nieuwe maa­trege­len zullen komen om het aan­tal besmet­tin­gen terug te drin­gen. Verder was er ook een waarschuwing dat New York in een lock­down terecht zal komen nu het daar ook weer uit de hand dreigt te lopen. 

Verder is het nu ook wacht­en op de FED die mor­gen met een besliss­ing komt over de rente en eventueel een nieuw opkoop pro­gram­ma om de economie te ste­unen al zal dat niet gemakke­lijk wor­den nu alle beurzen records mak­en. En het bli­jft maar wacht­en op het ste­un­pakket voor de economie in de VS, men is er al weken over aan het onder­han­de­len maar er komt niet genoeg ste­un in de Senaat. Ook dat drukt op de markt ofwel op Wall Street zodat we maar niet loskomen van de bovenkant ofwel de top­zone. Eigen­lijk trap­pe­len we al een paar weken ter plaatse wat betre­ft de indices ook al voelt het aan dat alles oploopt, dat komt door dat de grotere cor­rec­tie niet op gang komt maar dat de markt klaar staat om het lager op te zoeken lijkt me via de WIG die we over­al zien (grafieken).

De AEX begon de week ook goed maar moest richt­ing het slot behoor­lijk inlev­eren, vooral Shell, Pro­sus en Uni­bail kre­gen het moeil­ijk. De lock­downs in Duit­s­land en Ned­er­land, het gedoe ron­dom de Brex­it en ook de tech­nis­che ver­slech­ter­ing van de index mak­en het moeil­ijk­er om verder door te stoten boven de 620 pun­ten. Verder zien we dat de DAX wel wat hoger wist af te sluiten, de DAX won nog 1%. De CAC 40 won 0,5% gisteren.

De olie en de olie aan­de­len deden het niet goed door dat de OPEC de verwachtin­gen naar bene­den heeft bijgesteld. Shell, Exxon­Mo­bil en Chevron ver­loren door dit bericht behoorlijk.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.215 dol­lar, de pri­js van een vat Brent olie komt uit op 50 dol­lar ter­wi­jl een troy ounce goud nu op 1843 dol­lar staat.

Posi­ties en strate­gie:
We hebben nog alti­jd wat posi­ties open staan bij de sig­naal­dien­sten, die kunt u nog opne­men door lid te wor­den. De posi­ties hebben we voor als de markt de grote draai maakt die eraan zit te komen, ik verwacht dat we met hier en daar wat aan­passin­gen mogelijk voor een tijd­je kun­nen bli­jven zit­ten. Waar nodig zal ik schake­len, de posi­ties wis­se­len of waar nodig uit­brei­den. Wat betre­ft 2021 zie ik zek­er genoeg mooie kansen om met het han­de­len er een mooi jaar van te maken …

U kunt mij en dus @USMarkets uit­er­aard ook vol­gen via onze Twit­ter account, ga naar … https://​twit​ter​.com/​U​S​M​a​rkets waar ik tussen­ti­jds wat charts over de markt en sen­ti­ment plaats, ook opval­lende beurs­feit­en komen er vaak langs !

Maak nu gebruik van de aan­bied­ing op US Mar­kets Trad­ing:
Zoals ik al aan­gaf sta hoe dan ook klaar om goed uit te pakken in 2021 wat betre­ft Trad­ing, lid wor­den is nu dus belan­grijk om alles opti­maal te volgen.

Doe nu mee via de nieuwe proef aan­bied­ing voor €39 tot 1 MAART. Dan pakt u decem­ber en de eerste 2 maan­den van het nieuwe jaar meteen mee als lid en ont­vangt u alle updates en sig­nalen. Voor Polleke Trad­ing is dat dan 49 tot 1 maart 2021

Schri­jf u van­daag nog in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u meteen op de lijst.

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.