Beursdagboek Trader Guy 18 december 2020, 08:40

...

Records Nasdaq en SP 500, AEX rond de 625

18 december 2020, 08:40 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De AEX kon gisteren weer wat hoger sluiten (3 punten) om zo dicht bij de 625 punten uit te komen, de DAX won 100 punten met een slot op 13.667 punten. Op Wall Street zien we ook weer een plus bij de Dow Jones, de index won 145 punten met een slot rond de 30.300 punten. De SP 500 won 21 punten en sluit op 3722 punten, de Nasdaq won gisteren 106 punten terwijl de Nasdaq 100 er met 84 punten op vooruit ging. Wel nieuwe records voor beide indices.



De beide Nasdaq indices sluiten samen met de brede S&P 500 index de sessie af met een nieuw record. Bij de tech aandelen vielen vooral Alphabet en Tesla op, Tesla pakt nog maar eens uit met een forse stijging (5,5%) om weer een nieuwe hoogste koers ooit neer te zetten. Alphabet verloor 1% door problemen door dat men het bedrijf verwijt van machtsmisbruik. Google weet alles zegt men vaak wel dat is ook zo en dan alles wat wij willen weten maar Google weet ook alles van ons door ons surfgedrag op het internet.

Wat we ook zien is dat beleggers blijven rekenden op het corona steunpakket dat eraan zit te komen, wel is het zo dat men eerst sprak over 2400 miljard, toen ging dat omlaag omdat Trump niet zoveel wou naar 2000 miljard. Wat er nu ligt te wachten is 900 miljard dollar hetgeen fors lager is dan waar men voor de verkiezingen op inzette. Wel is het zo dat de markten al wel 10 keer een positieve reactie door hoop dat het allemaal wel rond zal komen lieten zien. Nogmaals, het blijft vreemd allemaal, deze markt zit momenteel niet goed in elkaar. Als men er lucht uit zal laten vrees ik voor grote bewegingen omlaag, en zeker als al dat nieuws plots zal wegvallen.

Dan nog even een blik op de economische cijfers, die blijven negatief want het aantal werkloosheidsuitkeringen nam weer toe en dat al voor de 5e week na elkaar, er werden 890.000 nieuwe uitkeringen aangevraagd. Dat heeft effect op de dollar die oploopt tot 1,225 ten opzichte van de euro door het printen van geld (de FED) en de slechte cijfers. Verder zien we dat het in de VS met het virus heel slecht gaat, er werden in totaal sinds de start van de pandemie al 17 miljoen Amerikanen positief getest en het aantal sterfgevallen staat al op 310.000.

Vandaag dus de laatste dag van de laatste volle beursweek van 2020. Er staan in ieder geval nog genoeg punten op de agenda die de markt kunnen beïnvloeden zoals het steunpakket in de VS, de ontwikkelingen rondom de Brexit waar men maar niet uit geraakt en uiteraard de situatie rondom de pandemie waar er steeds meer landen in een harde lockdown zitten. Vanmorgen staan de futures wat lager dus we moeten rekening houden met een lagere start in Europa.

Nog een opvallend feit, de Bitcoin gaat door het dak met al even 24.000 dollar op de teller gisteren. Vanmorgen zien we de digitale munt op 23.000 dollar staan. Hoezo we leven in een markt waar alles kan, wat is er gaande momenteel ofwel wat weten we wel en wat weten we niet? Of is de bubbel zo extreem dat we echt rekening moeten gaan houden met een diepe val op alle gebied (beurzen, valuta, digitale munten). Wat ik amper begrijp is dat men de zaak maar blijft stuwen zonder dat ik maar iets van angst merk. Dat loopt in 99% van de gevallen niet goed af, zeker niet als je ook meekrijgt uit de markt dat men ook volop geld leent om mee te kunnen doen aan de grootste speculatiegolf die er ooit is geweest. We krijgen daar zo goed als zeker problemen mee later maar wanneer is later?

U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.225 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 51,3 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1886 dollar staat.

Posities en strategie:
We beginnen ons te richten op het nieuwe jaar, zorg dat u meteen bij de start mee kunt doen door lid te worden. Het lopende jaar moeten we snel vergeten en het in 2021 vooral beter doen en die uitdaging ga ik uiteraard aan met iedereen en dus vooral de leden. Het mooie momenteel is dat de markten wel uitdagend hoog staan en we daar zeker wat mee gaan kunnen doen. Kortom, laten we er een mooi jaar van maken en wordt meteen lid zodat u de start niet mist. In januari kunnen we meteen al een hele mooie start maken ...

Doe nu mee via de nieuwe proef aanbieding voor €39 tot 1 MAART. Dan pakt u december en de eerste 2 maanden van het nieuwe jaar meteen mee als lid en ontvangt u alle updates en signalen. Voor Polleke Trading is dat dan €49 tot 1 maart 2021 ...

Schrijf u vandaag nog in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u meteen op de lijst.

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.