Beursdagboek Trader Guy 7 december 2020, 08:40

...

Futures vlak tot lager, nieuwe week nieuwe kansen

7 december 2020, 08:40 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Wall Street sluit vrijdag op recordstanden, zowel de Dow, de SP 500 en de beide Nasdaq indices presteren het om nog een etage hoger te geraken. Dat ondanks een veel slechter banenrapport en nog wat economische data die niet aan de verwachtingen voldoen.



Waar men wel naar keek was dat er opnieuw volop wordt onderhandeld over een nieuw steunpakket waar men al zo lang op wacht. Let wel, het blijft een druppel op een gloeiende plaat natuurlijk maar het is de hoop en de gedachte die de markt stuwt. Het heeft allemaal niks te maken met hoe de echte markt en dus de economie er voor staat.

Indicatie via futures en Azië:
De DAX future start 0,35% lager terwijl de AEX ongeveer 1,4 punt lager staat via de futures. De Dow future zien we 70 punten in de min terwijl SP future 10 punten lager staat, de Nasdaq future doet nog amper wat en staat vlak. In Azië vanmorgen in ieder geval winstnemingen, de Nikkei verliest 0,8% terwijl de Hang Seng index 1,3% omlaag moet, de Shanghai index in China staat 0,8% lager vanmorgen.

We zien via berichten dat diverse regio's in de VS in een lockdown moeten vanaf deze week, ook dat zal de toestand van de economie niet bevorderen mijn inziens. Als we alles samenvatten dan zien we via de cijfers vrijdag minder jobs, de corona cijfers in de VS lopen uit de hand en we zitten met die torenhoge waarderingen van de markt. De situatie waarin we zitten blijft extreem gevaarlijk en dan vooral in de VS maar aan de andere kant zitten we ook met een enorme verborgen inflatie. Een nieuwe crash sluit ik dan ook niet uit ook al krijg ik daarover vaak verwijten in mijn richting dat ik er niks van begrijp, hoe ik me verder moet verdedigen weet ik ook niet goed maar het lijkt er op dat velen (80-85%) er simpelweg compleet blind voor blijven. Later zal men er wel op terugdenken naar wat ik nu aangeef en voor waarschuw. Dat het momentum niet helemaal in orde is weet ik ook wel en juist dat is zo moeilijk om het met gezond verstand te benaderen en om iets te moeten vertellen wat voor niemand leuk is.

Hoe liep het af met bubbels in het verleden?
Hoe je het ook draait of keert, we hebben vaak genoeg gezien hoe zoiets zal eindigen, de AEX stond in 2000 ook even op 701 punten, men wacht nu al ruim 20 jaar om dat niveau opnieuw te bereiken. Toen de Nasdaq in 2000 even op 5100 stond moest die ook terug tot 1250 punten en er zijn meer voorbeelden te noemen, neem ook Japan eens erbij, in 1998 stond de Nikkei 38.000 punten, nu pas komt deze index weer op gang en staan we nog maar op 26.500 punten. Ik zie Wall Street echt niet al te ver boven die 30.000 punten doorschieten en de Nasdaq zal een zeer stevige correctie doormaken, hou het dus goed in de gaten !!

Blijf vooral op de waarderingen letten:
We moeten hier echt opletten met de markt rond deze hoge standen, de indexen staan veel te hoog gezien de PE waarde (zie tabel). Deze niveau's hebben we NOOIT eerder meegemaakt. Ook het massale koopgedrag is niet te verklaren want als men iets ziet oplopen springt men er meteen op, draait een sector dan springt men meteen in een andere en aangezien correcties niet op gang komen trekt men dan meteen ook de andere sector volop op gang dat ook daar de PE fors oploopt.

Wat ik zie is een totaal losgeslagen markt, de reactie erop zal niet onopvallend zijn alleen is het de vraag wanneer die er komt? We komen wel steeds dichter bij een keiharde top die er wel eens lang kan blijven staan. Om een en ander te rechtvaardigen, en laten we uitgaan van een PE waarde van pakweg 22-25 (al hoog) dan zal het wel echt heel goed moeten gaan volgend jaar met alles. Als dat door wat voor reden dan ook niet lukt dan loopt de bubbel in no-time leeg. Zelfs met een goeie economische fase zullen de PE waarden van de S&P 500 nog veel te hoog blijven met de koersen van nu en dat zeker bij de hoogvliegers.

Zie de tabel hieronder ... Die laat u genoeg zien !! Sinds april is de PE waarde al met maar liefst 12.5 opgelopen !!

BUBBEL aandelenmarkt duidelijk te zien:
Zelf blijf ik dus voorzichtig en bekijk de zaken zo logisch als maar kan, wat we achter de rug hebben slaat alles, ook al lijkt het allemaal zo mooi en voor sommigen niet breekbaar ofwel men verwacht geen correctie meer op de beurzen. Zelfs niet als we zien dat er een grote bubbel werd geblazen die uiteen kan spatten. Eerst maar eens zien of die extreme waarderingen stand kunnen houden en het gedrag zo is dat men alles koopt wat los en vast zit en dat ook met opties om maar een voorbeeld te geven. Zie eens die grafiek hieronder van het aantal gekochte en openstaande opties, nog NOOIT was dat zo extreem als nu.

Met andere woorden, iedereen verwacht de komende weken, maanden slapend rijk te worden. Wel ik kan u vertellen dat het zo niet werkt op de beurs, dat overdreven gedrag zal eruit moeten en vrij snel. Alles draait nu op hoop, verwachtingen en herstel maar we zijn in feite nog niet veel verder dan een tijdje geleden. Het vaccin zal een en ander makkelijker maken maar het zal nog NIET alles oplossen en dat vergeten veel beleggers en vooral nieuwe beleggers of speculanten.

Kijk, mijn verhaal is goed en te begrijpen maar de grote jongens zullen de eerste tik moeten uitdelen en dat momentum zit veel dichter dan men denkt. Hoe gekker ze worden des te meer we eruit kunnen halen en dat denk ik ook, laat ze maar doen, ons moment zit eraan te komen en we gaan dat momentum pakken !!

Zie hier de grafiek met het aantal opties dat wordt en werd gekocht, en dat over een lange periode, zo iets heb ik nog NOOIT gezien (35 jaar op de beurs bezig)


Posities en strategie:
We bouwen posities op voor als de markt grote draai er komt en ik verwacht dat we dan voor een tijdje kunnen blijven zitten. Wat betreft 2021 dan zie ik zeker genoeg mooie kansen om er wat betreft het handelen een mooi jaar van te maken ...

U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.212 dollar, de prijs van een vat Brent olie zien we op 49 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1844 dollar staat.

Maak nu gebruik van de aanbieding op US Markets Trading:
Zoals ik al aangaf sta hoe dan ook klaar om me te herpakken in 2021 wat mijn jaar zal worden wat betreft Trading, lid worden is dus belangrijk om alles optimaal te volgen.

Doe nu mee via de proef aanbieding voor €39 tot 1 FEBRUARI. Dan pakt u december mee en de start van 2021 meteen ook. Polleke Trading is dan €49 ... Schrijf u vandaag nog in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u meteen op de lijst, en ontvangt u de updates en signalen meteen !!

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.