Beursdagboek Trader Guy 18 februari 2021, 08:17

...

Dow met record, tech omlaag, AEX moet wat inleveren

18 februari 2021, 08:17 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

De futures in Europa staan weer wat lager na het verlies van gisteren, de DAX staat 50 punten lager terwijl de AEX vlak wil openen. De AEX verloor gisteren al 6,5 punten, de DAX verloor 155 punten, beiden rond de 1% lager dus. De futures op Wall Street staan ook wat lager vanmorgen, vooral de Nasdaq drukt door omlaag maar dat komt vooral door de zwaargewichten die beginnen in te leveren nu.De brede S&P 500 verloor gisteren wederom amper, een verliesje van 0,03%, de beide Nasdaq indices verloren wat meer met 0,55%. De Dow Jones kon wel opnieuw hoger sluiten om zo een nieuw record neer te zetten. De index sluit op de nieuwe recordstand 31.613,02 punten. Intraday werd nog een hogere stand bereikt woensdag, het echte record voor de Dow Jones staat nu op 31.643,7 punten.

Dat het gedoe rondom Wallstreetbets nu onderzocht wordt en dat broker Robinhood op de vingers wordt getikt door het Congress in de VS kan er voor gaan zorgen dat de regels wat betreft Trading in de VS worden aangescherpt. Op zich logisch want het ging nogal los daar en we weten allemaal dat er maar een paar zijn die er optimaal van hebben geprofiteerd terwijl de rest met niets achterbleef. Ik las ook dat sommige brokers al met schrik zitten dat het systeem erdoor compleet in de war kan geraken.

Aan de andere kant zie ik dat we het hoogtepunt wat dat betreft al achter de rug hebben, dat was toen GemeStop en AMC naar onwaarschijnlijke hoogtes opliepen in januari. Maar toch, het blijft weer iets waar we het nog jaren over gaan hebben, een echte frontrunning zaak wat mij betreft en wat wil zeggen dat er een paar zijn die macht hebben op zo'n platform, heel veel maar dan ook echt heel veel niets vermoedende nieuwelingen mee trekken om zo de koers fors de hoogte in te jagen.

Daarnaast fungeren die aasgieren dan als een soort soort animator op de achtergrond om zo de koers verder te pushen en te melden om vooral niet te verkopen en er meer te kopen. Dat ze zo enkele hedgefunds als wisselgeld gebruiken en dat vooral gebruiken als propaganda zet de zaken alleen maar meer in de picture. Op een bepaald moment cashen ze dan hun massaal ingekochte out the money CALL opties en winnen die frontrunners vele miljoenen. Dat verhaal is al zo oud als de beurs zelf natuurlijk maar hier ging het wel even behoorlijk massaal door dat er plots een zeer grote instroom was van nieuwe niets vermoedende daghandelaren door de pandemie. Enfin, kort samengevat maar zo ging het ongeveer, en dat gedoe komt nu voor het Congress in de VS.

Het is nu hoe dan ook tijd om even goed aan de boom te schudden wat betreft de beurzen en de in mijn visie veel te hoge niveaus en die ook veel te snel werden bereikt. Daar sta ik zeker niet alleen in want veel oude rotten in het vak denken daar hetzelfde over. De markt zit momenteel in een BUBBEL, we zien het mogelijk nog niet maar die is er wel. De waarderingen zijn veel te hoog op het moment dat we top resultaten behalen, ofwel de bedrijven presenteren de beste cijfers ooit en dan vooral die technologie bedrijven. Ik zeg nog maar een keer dat de meer traditionele bedrijven die al heel lang bestaan niet hetzelfde verloop laten zien.

Maar het feit is wel zo dat die pakweg 10 TOP bedrijven nu veel te zwaar wegen op de markt en daar zit dus het grote gevaar. Wat ook een zeer groot probleem vormt is dat pakweg 90-95% van de beleggers met het hoofd in de wolken zit en vooral denkt dat er geen CRASH komt, en dat maakt het gevaar alleen maar groter.

Waardering, technische conditie markt en correctie:
Ik blijf vooral kijken naar hoe de markt er momenteel voorstaat en hoe die fundamenteel in elkaar zit. Ook technisch zie ik overal moeilijkheden ontstaan. Vrijwel alle indices die ik volg staan bovenaan in de bekende WIG, de vraag is hoeveel ruimte er nog overblijft en vooral vanaf waar de draai kan komen. Normaal gezien komt er een draai net als de vorige keren dat de indices bovenaan in de WIG stonden, dus normaal gezien zou die er redelijk snel moeten komen. De meer voor de hand liggende vraag is en blijft of die steun het ook deze keer kan houden?

Dus er komt zeer waarschijnlijk weer een terugval van minimaal 2 tot 3% maar als de markt onder leiding van de tech sector verder doorzakt groeit de kans op een 8 tot 12% correctie. Het gevaar zit hem dan vooral in het feit dat iedereen door dezelfde deur naar buiten wil zodra er onrust komt, de bekende flessenhals. We gaan het snel zien, mogelijk vanaf vandaag al

Gedurende de afgelopen week wat kleine posities opgenomen:
Deze maand heb ik tot nu toe nog niet zoveel kunnen doen, wel hier en daar wat kleine posities kunnen afsluiten en we staan op winst deze maand en dit jaar (2021). Nu zitten we nog met wat kleine posities in de markt, die kunnen nog opgenomen worden uiteraard.

De markt bereikt wel duidelijk de bovenkant van de bekende WIG waar er eerder telkens winstnemingen op gang kwamen ... Wel blijf ik uiteraard voorzichtig en handel ik nog steeds met kleine aantallen bij de huidige marktomstandigheden.

De LIVEBLOG en. Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.204 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 64,9 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1780 dollar staat.

Inter Market overzicht op slotbasis ...

We hebben wat strategische posities open staan:
Zodra u lid wordt ontvangt u de signalen en kunt u meteen als er posities open staan zien welke dat zijn via onze Tradershop op de website. Ik probeer ook in deze markt zo goed als dat kan om te gaan met de posities, wel is mijn verwachting dat de markt volatiel zal blijven de komende periode. Dat zal kansen bieden maar het vraagt ook om goed met de posities om te gaan zodra die lopen.

Blijven schakelen tussen long en short blijft daarbij belangrijk de komende weken. Ook deze maand komen er nog genoeg kansen, we zitten nu met wat kleine posities in de markt.

Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 MEI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 MEI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 MEI 2021 !!!

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 MEI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.