Beursdagboek Trader Guy 20 februari 2021, 13:24

...

Nasdaq verder terug, AEX en DAX wat herstel

20 februari 2021, 13:24 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Vrijdag een verdeeld beeld met Europa wat omhoog terwijl de indices op Wall Street later gedurende de sessie wat moesten inleveren. Gedurende de dag stond Wall Street wat hoger via de futures maar de verkoopdruk kwam later in de avond weer op gang waardoor er op slotbasis toch nog een aantal indices met wat verlies sluiten.De AEX index won wel 5,7 punten vrijdag met een slot op 678,48 punten, de DAX won 106 punten met een slot op 13.993 punten. De Franse CAC 40 won 45 punten met een slot op 5773 punten. Een mooie hersteldag in Europa na het verlies van donderdag. Op Wall Street zien we een vreemd verloop want de Nasdaq Composite won 9 punten terwijl de Nasdaq 100 juist 57 punten moest inleveren.

De daling bij de Nasdaq 100 en ook bij de S&P 500 kwam vooral door de grote 8 die wat onder druk stonden vrijdag. Aan de andere kant zien we dat de Chip sector juist fors hoger wist te sluiten, dat zien we ook aan de Semi Conductor index SOX met 2,5% winst. Dus op zich wat correctie bij die grote 8 maar juist winst bij de Chip sector hetgeen we ook hebben kunnen zien bij ASML dat maar liefst €12,7 hoger sloot vrijdag.

Verloop indices op Weekbasis:
Bekeken over de gehele week zien we over het algemeen wat verlies, op Wall Street geraakt de Dow Jones nog 35 punten (+0,1%) hoger maar de rest moest toch inleveren. De Nasdaq verloor 221 punten (-1,55%), de Nasdaq 100 moest nog iets meer inleveren met een daling van 227 punten (-1,65%). De brede S&P 500 index verloor 28 punten (-0,7%). Verder zien we nog een mooie plus bij de Dow Jones Transport index, deze index won op weekbasis 99 punten (+0,75%) terwijl ook de Semi-SOX index iets hoger weet af te sluiten, de chip index won bekeken over de gehele week 3 punten (+0,1%).

Kijken we naar Europa op weekbasis dan zien we dat de AEX index 1,65 punten hoger sluit (+0,25%), de DAX sluit 56 punten lager (-0,4%) terwijl de CAC 40 in Frankrijk met 70 punten winst er het best vanaf kwam in Europa, dat is goed voor +1,25% winst op weekbasis. Ook hier wat indices omhoog en andere dan wat lager, dat komt vooral door het rouleren tussen de verschillende sectoren, de banken en de energie aandelen lagen er sterk bij de afgelopen week.

De indices blijven in de WIG hangen:
Over het geheel bekeken een minder sterke week op de beurs maar alle indices blijven nog binnen de bekende WIG en dan blijven de correcties en oplevingen binnen de bekende range. De afgelopen week heb ik daar dan ook op kunnen inspelen met wat posities en dat blijf ik doen, waar het kan onderin LONG en bovenaan SHORT. Daarom heb ik een redelijke winst kunnen behalen op de posities de afgelopen week, een keer met een short positie en een keer met een long positie.

Ook de komende week zal ik goed kijken wat de markt gaat doen en vooral waar we weer iets kunnen doen. De posities blijven klein in deze fase tot er een duidelijke uitbraak komt in een bepaalde richting, dan zal ik er wat zwaarder ingaan zoals het er nu naar uit ziet ...

Zo komen we dit jaar weer iets hoger uit met het resultaat. U kunt mee met de volgende posities door lid te worden via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 MEI vanaf nu, en dat voor €39 ...

Ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in zodat u de nieuwe posities niet hoeft te missen ...

Waardering, technische conditie markt:
Ik blijf vooral kijken naar hoe de markt er momenteel voorstaat en hoe die fundamenteel in elkaar zit. Ook technisch zie ik overal moeilijkheden ontstaan. Normaal gezien komt er een draai net als de vorige keren dat de indices bovenaan in de WIG stonden en we zien dat deze draai nu bezig is. De meer voor de hand liggende vraag waar we nu mee zitten is of die steun het ook deze keer kan houden? Ik kijk vooral naar wat de Nasdaq of vooral die TOP-8 gaat doen de komende periode, dat zal enorm belangrijk zijn voor het verdere verloop.

De daling die nu bezig is zal waarschijnlijk een terugval van minimaal 2 tot 3% teweeg brengen maar als de markt vooral onder leiding van de tech sector verder doorzakt groeit de kans op een 8 tot 12% correctie. Het gevaar zal zich pas uiten zodra iedereen door dezelfde deur naar buiten wil ofwel zodra er onrust komt. We gaan dat denk ik snel genoeg merken, zakt de markt (nog) niet door dan is de kans redelijk groot dat we nog een keer de bovenkant van de WIG gaan opzoeken en dan krijgen weer iets hogere toppen en dus records ...

De afgelopen week enkele posities goed kunnen sluiten:
Deze maand verloopt naar wens, voor de 3e maand op rij is er winst maar de markt blijft moeilijk en uitdagend zodat ik voorzichtig moet blijven. We mogen ook niet teveel willen, je moet de markt rustig benaderen en kalm blijven. Nu lopen er dus geen posities meer, ik zal naar nieuwe mogelijkheden zoeken en die komen er snel weer aan merk ik. Meedoen kan door lid te worden via de nieuwe aanbieding tot 1 MEI !!! en dat voor €39 ...

De LIVEBLOG en. Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.212 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 62,67 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1780 dollar staat.

Inter Market overzicht op slotbasis ...


Wordt nu lid tot 1 MEI voor €39 (nieuwe aanbieding):

Blijven schakelen tussen long en short blijft daarbij belangrijk de komende weken. Ook deze maand komen er nog genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 MEI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 MEI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 MEI 2021 !!!

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 MEI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »