Beursdagboek Trader Guy 15 februari 2021, 08:35

...

Hogere start Europa, Wall Street dicht vandaag

15 februari 2021, 08:35 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Op weekbasis zien we dat de indexen vorige week hoger sluiten, de sterke stijging van de olie zal daar ook voor een groot deel tussen zitten neem ik aan want de olie breekt zo ver uit dat we op de hoogste koers sinds begin vorig jaar ofwel van voor de crisis begon uitkomen. Ook de financiële waarden liggen er sterk bij de afgelopen dagen na dat de rente wat oploopt en er enkele banken met redelijke cijfers kwamen hier in Europa. Opvallend is de stijging van de 30-jaar rente naar 2% terwijl de 10-jaar rente naar 1,21% opliep in de VS.De olie zet de stijging door vanmorgen met de Brent die de 63,5 dollar bereikt. Verder staan de futures hier in Europa hoger, de DAX rond de 70 punten hoger en de AEX 2 punten in de plus. Wall Street blijft dicht vandaag in verband met President Day is, de futures lopen wel mee uiteraard en die staan in de plus, de Dow Future staat 150 punten hoger, de S&P future 15 punten terwijl de Nasdaq 100 future 35 punten hoger staat.

Deze week:
Het is zo dat vrijwel alle indices aan de bovenkant van de range uitkomen nu, boven in de bekende WIG en dus waar er behoorlijk wat weerstand wacht. Let erop dat de bovenkant van die WIG elke sessie iets hoger uitkomt, daarom is het een WIG ofwel een beweging binnen een trend kanaal met hogere toppen en hogere bodems. De range tussen hoog en laag neemt ook telkens wat af om een uitbraak te forceren of zoals we sinds de bodem van vorig jaar al 2 keer hebben gezien start er zich een nieuwe WIG op. De markt wil dan niet uitbreken in een richting en zo blijven we met die situatie zitten voor een tijdje. Dat is ook de reden waarom ik momenteel meer naar short blijf kijken juist door dat we nu weer boven in de WIG zitten. Ik verwacht dat de markt zal inleveren in de loop van deze week.

Dat is en blijft de reden waarom ik er dan ook vanuit ga dat de indices sneller dan velen verwachten uit de WIG kunnen breken naar beneden toe, er zou dan een grote correctie moeten volgen van tussen de 5 a 8%. Deze correctie verwacht ik dan over de gehele markt, zowel op Wall Street als in Europa. En zo moeilijk is dat niet met de huidige prijsvorming bij een handvol aandelen die de markt dragen en dus bepalen momenteel. Op Wall Street heb je dan in feite maar 7 tot 10 bedrijven nodig die stevig corrigeren om die 5 tot 8% eraf te halen. Bij de AEX heb je in feite maar 2 tot 3 bedrijven ervoor nodig en dat zijn ASML, ASMI en Adyen, vooral ASML en ASMI kunnen in no-time 10 tot 15% lager staan.

Zie hieronder als de rode draad binnen het verhaal een korte samenvatting waarom ik denk dat we in het oog van de storm zitten momenteel ...

Koers winst verhoudingen Wall Street en weging TOP-7:
Blijf vooral letten op de torenhoge koers-winst verhoudingen die de Nasdaq en dan vooral ook bij de grote 7 momenteel laten zien, de gemiddelde KW op de S&P 500 staat sinds gisteren op 40,06. Om u een beeld te geven waar deze KW op stond in februari 2020 net voor de crisis begon op 26. Aan u om te beoordelen of waar we nu op staan gezond is? Let wel, als er naar het gemiddelde van de afgelopen jaren wordt gekeken dan ligt de KW rond de 18 ...

Neem ik die TOP-7 er dan even bij dan zien we dat deze aandelen rond de 25% van de totale S&P 500 voor hun rekening nemen en bijna de helft (48%) van de Nasdaq bevatten, de weging bedoel ik daarmee. U zal begrijpen dat als er een correctie komt op deze 7 aandelen van pakweg 10-15% of zelfs 20% dat de grote en bepalende indices een behoorlijke correctie gaan doormaken. Dat moment komt steeds dichterbij, hou er dus rekening mee. Het gaat bij het huidige verloop van de markt in het bijzonder over deze 7 aandelen en dat zijn Apple, Microsoft, Google, Tesla, Amazon, Facebook en Nvidia.

Gedurende de afgelopen week wat kleine posities opgenomen:
Deze maand heb ik tot nu toe nog niet zoveel kunnen doen, wel hier en daar wat kleine posities kunnen afsluiten en we staan op winst deze maand en dit jaar (2021). Nu zitten we nog met wat kleine posities in de markt, die kunnen nog opgenomen worden uiteraard.

De markt bereikt wel duidelijk de bovenkant van de bekende WIG waar er eerder telkens winstnemingen op gang kwamen ... Wel blijf ik uiteraard voorzichtig en handel ik nog steeds met kleine aantallen bij de huidige marktomstandigheden.

De LIVEBLOG en. Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.214 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 63,3 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1818 dollar staat.

Inter Market overzicht op slotbasis ...

We hebben wat strategische posities open staan:
Zodra u lid wordt ontvangt u de signalen en kunt u meteen als er posities open staan zien welke dat zijn via onze Tradershop op de website. Ik probeer ook in deze markt zo goed als dat kan om te gaan met de posities, wel is mijn verwachting dat de markt volatiel zal blijven de komende periode. Dat zal kansen bieden maar het vraagt ook om goed met de posities om te gaan zodra die lopen.

Blijven schakelen tussen long en short blijft daarbij belangrijk de komende weken. Ook deze maand komen er nog genoeg kansen, we zitten nu met wat kleine posities in de markt.

Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 APRIL en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 APRIL 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 APRIL 2021 !!!

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 APRIL)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 APRIL)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »