Beursdagboek Trader Guy 2 maart 2021, 08:08

...

Enorm herstel Wall Street, AEX ook fors hoger

2 maart 2021, 08:08 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Een sterke eerste dag van de maand voor de beurzen, de AEX won 13 punten om op 664,6 punten te sluiten terwijl de DAX met 226 punten omhoog ging. Wall Street deed het na een slecht weekslot ook heel goed, de SP 500 won 2,4% met een slot net boven de 3900 punten, de Dow Jones herpakt zich ook met een plus van 2% terwijl de tech aandelen het nog wat beter deden, de Nasdaq won 3% met een slot op 13.288 punten. Hoe dan ook een van de sterkste sessies dit jaar, en zelfs de afgelopen maanden.Wat voor nieuws kwam er?
Het Huis van Afgevaardigden in de VS stemde vrijdagnacht in met het corona steunpakket ter waarde van 1,9 biljoen dollar van Biden en er kwam nieuws dat de FDA het vaccin van J&J goedkeurde. De Senaat moet het pakket nu nog wel goedkeuren, dus ze zijn er nog niet, in het Huis werd het trouwens ook maar een nipte overwinning aangezien 219 leden voor en 212 tegen het American Rescue Plan stemden. Er worden nu nog de nodige aanpassingen verwacht door de beleidsmakers.

Verder moest de rente wat omlaag op de obligatiemarkt, dat zorgde voor een extreme stijging bij de tech aandelen die juist door de stijgende rente fors onderuit moesten vorige week. Het is soms niet te bevatten hoe snel men van richting wisselt op de aandelen markten maar juist dat geeft ook aan hoe gespannen de situatie nu moet zijn en dat beleggers behoorlijk bang zijn voor een zeer grote schuiver omlaag en vooral ook bang blijven om een nieuwe rally te moeten missen (FOMO gedrag).

We zien dat op alle vlakken momenteel, ook bij de Crypto zoals de Bitcoin die enorm veel moest inleveren vorige week maar net zo snel weer tegen de 50.000 dollar stond gisteren. Ik kan niet genoeg waarschuwen om vooral op te letten met dit marktgedrag, dat gaat op een gegeven moment behoorlijk verkeerd aflopen.

We zien in ieder geval de nodige volatiliteit op de markten al was die er altijd al gedurende het afgelopen jaar. De markten weten altijd wel een item te vinden waarop men kan reageren, de ene keer positief de andere keer negatief. Zelf probeer ik me er zo goed als mogelijk doorheen te loodsen en op zich lukt me dat prima met de conditie van de huidige markt.

Hieronder een overzicht wat betreft trading en een aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 MEI. We zijn gisteren al met 2 kleine posities ingestapt, nu is het afwachten of het de richting op gaat zoals mijn korte termijn analyse het aangeeft. U kunt uiteraard nog mee met de posities die lopen door lid te worden.

Technische conditie markt:
De herstelbeweging van gisteren viel nogal op, vooral de kracht ervan en het gedrag gedurende de sessie. Enkele indices kwamen op een belangrijke steun terecht en wisten te draaien vanaf dat punt, wel vreemd is dat de Nasdaq en de Nasdaq 100 van onder het 50-daags gemiddelde kracht konden ontwikkelen om dat niveau ruim terug te winnen.

Het positieve nieuws rondom het steunpakket en de goedkeuring in de VS van het J&J vaccin helpen daar uiteraard bij zodat we ons moeten afvragen of het gaat om een technische reactie op de daling met later een hervatting omlaag? Of krijgen we een draai die door kan zetten tot opnieuw de topzone? De komende dagen gaan we het snel genoeg weten, eerst maar het herstel zien te vervolgen nu.

Eind vorige week wat enkele posities goed kunnen sluiten:
De maand februari en dit jaar verlopen naar wens, nu al voor de 3e maand op rij werd er winst behaald zodat het jaar 2021 tot nu toe goed verloopt (december was ook al goed). De markt blijft wel moeilijk en uitdagend zodat ik voorzichtig moet blijven, dat wil zeggen handelen met kleine posities en niet teveel posities gelijktijdig. Het is momenteel niet de bedoeling om teveel risico te nemen, we moeten de markt zo rustig mogelijk zien te benaderen en vooral kalm blijven.

De LIVEBLOG en. Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.202 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 63,1 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1716 dollar staat.

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Wordt nu lid tot 1 MEI voor €39 (nieuwe aanbieding):
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook de komende maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 MEI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 MEI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 MEI 2021 !!!

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 MEI)

Hieronder het resultaat maand februari (2021) ...

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »