Beursdagboek Trader Guy 27 februari 2021, 11:04

...

Opnieuw sector rotatie, Dow lager Nasdaq wint

27 februari 2021, 11:04 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)

Een moeilijke sessie wederom vrijdag met wat verlies bij de Dow Jones en de SP 500 maar deze keer winst bij de tech aandelen met een hoger slot bij de Nasdaq en de Nasdaq 100. Ook de Semi conductor index wist positief te sluiten vrijdag. Op weekbasis wel overal verlies op Wall Street, alleen de Dow Transport index behaalde winst deze keer, voor de rest een slechte week.We zien in ieder geval de nodige volatiliteit terugkeren op de markten al was die er altijd al gedurende het afgelopen jaar. De markten weten altijd wel een item te vinden waarop men kan reageren, de ene keer positief de andere keer negatief. Hieronder een overzicht van de markten en het gedoe rondom de meme-aandelen. Verder nog een overzicht wat betreft trading en een aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 MEI. Maandag starten we de nieuwe maand maart op ... Dus zorg dat u op tijd erbij bent ...

Technische conditie markt:
De correctie zien we momenteel vooral bij de tech aandelen en dus bij die grote 8 waar ik het steeds over heb. Daardoor viel het in eerste instantie op dat de correctie niet overal ofwel in de gehele breedte van de markt op gang kwam want indices met de meer traditionele economie zoals de Dow Jones Industrial en de Dow Transport wisten aan het begin van de week nog dicht bij hun recordstand hangen, er werd zelfs nog een nieuw record neergezet woensdag.

Vanaf donderdag kwam er wel een opvallende verandering, de Dow Jones wist even tot de 32.000 punten door te stijgen maar donderdag en vrijdag gaan er 1000 punten vanaf. De grote vraag is nu of we hier ergens een bodem gaan vinden of is het zo dat we een tijdje verder moeten inleveren? Opvallend was dat de Dow Jones vrijdag in eenzelfde tempo verder omlaag ging maar dat de Nasdaq en de Nasdaq 100 juist weten te herstellen.

Dat kan komen door dat de rente vrijdag wat terugviel in de VS, de dagen ervoor was er juist sprake van een forse stijging van de rente. We zijn nu zeker meer dan gewoonlijk benieuwd naar wat er de komende week gaat gebeuren met de rente in de VS.

Weekoverzicht belangrijke indices:
Op weekbasis toch wat opvallende veranderingen, op Wall Street zien we dat de Dow Jones op weekbasis 572 punten lager sluit (-1,8%), de S&P 500 verloor 95 punten (-2,45%). De Nasdaq 100 verloor dan weer 671 punten (-4,95%) terwijl de Nasdaq Composite 682 punten lager sluit (-4,9%), de Semi conductor index (SOX) verloor 156 punten (-4,8%) terwijl de Dow Transport 57 punten winst boekt (+0,4%).

In Europa zien we de AEX 27 punten verliezen (-4%) terwijl de DAX in Duitsland met 207 punten terug moet (-1,5%) op weekbasis en het wat dat betreft beter doet dan de AEX. De CAC 40 (Frankrijk) doet het zelfs nog wat beter met een 70 punten verlies (-1,2%). Het werd hoe dan ook een volatiel weekje op alle markten en zeker binnen bepaalde sectoren.

Donderdag en vrijdag enkele posities goed kunnen sluiten:
De maand februari en dit jaar verlopen naar wens, nu al voor de 3e maand op rij werd er winst behaald zodat het jaar 2021 tot nu toe goed verloopt (december was ook al goed). Het blijft wel een moeilijke en uitdagende markt zodat ik voorzichtig moet blijven, dat wil zeggen handelen met kleine posities en niet teveel posities gelijktijdig. Het is momenteel niet de bedoeling om teveel risico te nemen, we moeten de markt zo rustig mogelijk zien te benaderen en vooral kalm blijven.

Weer het nodige gedoe rondom meme-aandeel GameStop:
Het wilde handelsgedrag rondom GameStop en in mindere mate bij enkele andere meme-aandelen blijven het doelwit van grote groepen individuele beleggers die zo blijkt Wall Street een punt willen bewijzen, een lesje willen leren. In de plaats van beleggen om winst te maken wil men op de een of andere manier bloot leggen dat er delen van de markt niet functioneren zoals dat zou moeten. Dat is al het geval bij grote machthebbende beleggers die de koersen al jaren weten te manipuleren, de kleine nieuwe groep zijn retail beleggers ofwel vele kleintjes maken ook iets groots en dat laat men nu duidelijk zien.

Ze kunnen het niet met de grote aandelen, wel met enkele kleine in de vergeethoek geraakte aandelen die op zich niks meer voorstellen. Ze schudden daarmee de markt wel in de war en kunnen op die manier enkele grote funds uitlokken en dus pijn doen. Het is een soort plaaggeest voor de markt en dat vinden ze op Wall Street niet leuk. Men maakt zich zorgen dat dit kan leiden tot wat men 'noise-trader risk' noemt, rationele handelaren laten dan aandelen of bepaalde waarden die vroeger wel eens interessant waren al een geruime tijd links liggen en laten die achter voor groepen irrationele handelaren omdat het risico in feite te hoog is. Als gevolg hiervan zou een plotse extreme volatiliteit in deze hoek van de markt kunnen leiden tot verhoogde volatiliteit bij de andere en dus meer logische markten en dat zou kunnen leiden tot een enorm verkeerd geprijsde markt.

"Noise trader" is een term voor handelaren op de beurs waarvan de handelsbeslissingen vaak zeer grillig zijn. Dit concept krijgt nu mogelijk een extra betekenis door dat het nu duidelijk wordt georganiseerd via het WallStreetBets-forum van Reddit. De eerste signalen die er vanuit deze community kwamen was dat men de short sellers wilden straffen door in te zetten op aandelen met een short interest die opliep tot 140%, de aanval van een georganiseerde groep retail beleggers zorgde ervoor dat aandelen die voldeden aan deze norm enorm konden oplopen. Met CALL opties op korte termijn kon men zo miljoenen binnen slepen en de markt dus in de war schoppen. Daar gaan we het nog wel vaker over hebben denk ik, en er zal ook op hoog niveau hier wat aan worden gedaan ...

De LIVEBLOG en. Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.2075 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 64,45 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1732 dollar staat.

Inter Market overzicht op slotbasis ...


Wordt nu lid tot 1 MEI voor €39 (nieuwe aanbieding):

Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook de komende maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 MEI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 MEI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 MEI 2021 !!!

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 MEI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »