Beursdagboek Trader Guy 26 februari 2021, 08:36

...

Onrust neemt weer de overhand, rente stijgt snel

26 februari 2021, 08:36 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De onrust keert terug op Wall Street, aan het begin van de ochtend dacht ik er nog sterk aan om een reeks shorts op te nemen maar had niet de juiste overtuiging, daarna heb ik enkel 1 positie gekozen om de avond in te gaan en die loopt goed nu, dus met zeer weinig risico doen we toch mee met de terugval die we nu zien. Denk eraan dat ik voorzichtig wil werken in deze zeer volatiele markt. Alle indices moesten fors inleveren richting het slot op Wall Street, vanmorgen zien we dat de futures ook weer wat lager staan voorbeurs, ook hier in Europa ...Vooral de fors oplopende lange rentetarieven, aangewakkerd door de angst voor inflatie, zorgen ervoor dat technologieaandelen donderdag weer in de uitverkoop gingen. Zo verloor de Nasdaq 3,5% terwijl de Nasdaq 100 Index met 3,6% terug moest gisteren na een zeer volatiele sessie. De Dow Jones die woensdag nog een record neerzette moest met 1,75% terug terwijl de S&P 500 waar ook nogal wat grote techbedrijven de richting van deze index bepalen 2,4% verloor.

Opvallend is dat de Nasdaq 100 nu zijn volledige winst voor 2021 uitwist. de index sluit dan ook voor het eerst sinds begin november onder het 50-daags gemiddelde. Aandelen die er heel slecht bijlagen waren onder andere Tesla Inc en Nvidia die gisteren beiden rond de 9% verloren. Apple, Amazon en Alphabet verloren rond de 3.5% terwijl Microsoft 2,75% moest inleveren. Als deze grote markt bepalende aandelen zoveel verliezen dan weten we dat het verloop van de belangrijke indices niet al te best wordt.

Technische conditie markt:
De correctie zien we momenteel vooral bij de tech aandelen en dus bij die grote 8 waar ik het steeds over heb. Daardoor valt het meteen ook op dat de correctie niet overal ofwel in de gehele breedte van de markt even fors op gang komt want indices met de meer traditionele economie zoals de Dow Jones Industrial en de Dow Transport blijven dicht bij hun recordstand hangen.

Woensdag enkele posities goed kunnen sluiten:
Deze maand en dit jaar verloopt nog altijd naar wens, nu zelfs al voor de 3e maand op rij is er winst zodat het jaar 2021 goed verloopt (december was ook al goed). Het blijft wel moeilijk en uitdagend met de huidige markt zodat ik voorzichtig moet blijven, dat wil zeggen kleine posities en niet teveel gelijktijdig. Het is niet de bedoeling om teveel risico te nemen, we moeten de markt zo rustig mogelijk zien te benaderen en vooral kalm blijven.

De LIVEBLOG en. Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.213 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 65,5 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1755 dollar staat.

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Wordt nu lid tot 1 MEI voor €39 (nieuwe aanbieding):
Blijven schakelen tussen long en short blijft daarbij belangrijk de komende weken. Ook deze maand komen er nog genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 MEI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 MEI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 MEI 2021 !!!

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 MEI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »