Beursdagboek Trader Guy 1 maart 2021, 08:30

...

Herstel op eerste dag nieuwe maand

1 maart 2021, 08:30 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

De beurzen gaan op de eerste sessie van de nieuwe maand maart zo te zien goed van start want de futures staan zowel in Europa als op Wall Street goed in de plus. De AEX staat een punt of 7 hoger, de DAX laat 110 pluspunten zien terwijl de Nasdaq future 190 punten hoger staat voorbeurs. Verder zien we de SP future met een plus van 36 punten terwijl de Dow Jones future een 250 punten hogere opening aangeeft en zich dus herpakt van de daling van vrijdag.Na de slechte week met overal verlies bekeken over de gehele week dus herstel vandaag. De tech aandelen die vorige week zo fors terug moesten nemen nu het voortouw en herstellen, dat begon vrijdag al toen bleek dat de rente in de VS even wat terug moest na de scherpe stijging van de dagen ervoor. Wat we zien blijft FOMO handel ofwel Fear Of Missing Out wat wil zeggen bang zijn om iets te missen. De start van de week is dus sterk, nu maar eens goed kijken waar er zich kansen gaan voordoen vandaag of morgen.

Volgens enkele analisten is de rente- en inflatievrees niet terecht en dan al zeker niet hier in Europa. Mogelijk is dat in de VS wat meer het geval maar ook daar blijft de FED verder gaan met het opkopen van obligaties. Aan de andere kant is de kans groot op teveel geld op de markten waardoor er echt een groot gevaar is voor inflatie, men kan er blind voor worden in deze tijd waar de pandemie alles beheerst en met stijgende inflatie is het zo dat je de rente niet tegen kan houden. Mijn gedacht is dan ook dat we er nog wel een tijdje mee te maken gaan krijgen. Aan de andere kant is een grotere correctie op de beurzen meer dan welkom na de overdrijving die we hebben gezien de afgelopen maanden, ook dat is niet echt logisch en worden er bubbels gevormd.

We zien in ieder geval de nodige volatiliteit terugkeren op de markten al was die er altijd al gedurende het afgelopen jaar. De markten weten altijd wel een item te vinden waarop men kan reageren, de ene keer positief de andere keer negatief. Hieronder een overzicht van de markten en verder nog een overzicht wat betreft trading en een aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 MEI. Maandag starten we de nieuwe maand maart op ... Dus zorg dat u op tijd erbij bent ...

Technische conditie markt:
De correctie van vorige week hebben we vooral gezien bij de tech aandelen en dus bij die grote 8 waar ik het steeds over heb. Daardoor viel het in eerste instantie dan ook op dat de correctie niet overal ofwel in de gehele breedte van de markt samen ging want indices met de meer traditionele economie zoals de Dow Jones Industrial en de Dow Transport wisten aan het begin van de week nog dicht bij hun recordstand te blijven hangen en er werd zelfs nog een nieuw record neergezet woensdag.

Toch de markt even goed in de gaten houden de komende dagen, via de charts (grafieken) zien we dat er enkele indices met hun belangrijk MA ofwel 20 en 50 daags gemiddelde aan het vechten zijn. Zo staan alle indices die we volgen al onder hun 20-daags gemiddelde en staan de Dow Jones, de S&P 500 en de AEX exact op hun 50-daags gemiddelde. De Nasdaq en de Nasdaq 100 staan nu onder hun 50-daags gemiddelde en dat voor het eerst sinds begin november vorig jaar.

Vanaf donderdag kwam er dus een opvallende verandering, de Dow Jones wist even tot de 32.000 punten door te stijgen maar donderdag en vrijdag gaan er 1000 punten vanaf. De grote vraag is nu of we hier ergens een bodem gaan vinden of is het zo dat we een tijdje verder moeten inleveren? Opvallend was dat de Dow Jones vrijdag in verder omlaag ging maar dat de Nasdaq en de Nasdaq 100 zich juist weten te herstellen.

Rente VS:
Dat kan komen door dat de rente vrijdag wat terugviel in de VS, de dagen ervoor was er juist sprake van een forse stijging van de rente. We zijn nu zeker meer dan gewoonlijk benieuwd naar wat er de komende week gaat gebeuren met de rente in de VS. Voor de tech aandelen is het zoals we weten belangrijk dat de rente laag blijft.

Weekoverzicht belangrijke indices:
Op weekbasis toch wat opvallende veranderingen, op Wall Street zien we dat de Dow Jones op weekbasis 572 punten lager sluit (-1,8%), de S&P 500 verloor 95 punten (-2,45%). De Nasdaq 100 verloor dan weer 671 punten (-4,95%) terwijl de Nasdaq Composite 682 punten lager sluit (-4,9%), de Semi conductor index (SOX) verloor 156 punten (-4,8%) terwijl de Dow Transport 57 punten winst boekt (+0,4%).

In Europa zien we de AEX 27 punten verliezen (-4%) terwijl de DAX in Duitsland met 207 punten terug moet (-1,5%) op weekbasis en het wat dat betreft beter doet dan de AEX. De CAC 40 (Frankrijk) doet het zelfs nog wat beter met een 70 punten verlies (-1,2%). Het werd hoe dan ook een volatiel weekje op alle markten en zeker binnen bepaalde sectoren.

Eind vorige week wat enkele posities goed kunnen sluiten:
De maand februari en dit jaar verlopen naar wens, nu al voor de 3e maand op rij werd er winst behaald zodat het jaar 2021 tot nu toe goed verloopt (december was ook al goed). De markt blijft wel moeilijk en uitdagend zodat ik voorzichtig moet blijven, dat wil zeggen handelen met kleine posities en niet teveel posities gelijktijdig. Het is momenteel niet de bedoeling om teveel risico te nemen, we moeten de markt zo rustig mogelijk zien te benaderen en vooral kalm blijven.

De LIVEBLOG en. Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.209 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 65,55 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1753 dollar staat.

Inter Market overzicht op slotbasis ...


Wordt nu lid tot 1 MEI voor €39 (nieuwe aanbieding):

Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook de komende maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 MEI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 MEI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 MEI 2021 !!!

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 MEI)

Hieronder het resultaat maand februari (2021) ...


Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »