Beursdagboek Trader Guy 8 maart 2021, 08:39

...

Opnieuw rentevrees? Tech lager, Dow hoger via futures

8 maart 2021, 08:39 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

De futures laten ook vanmorgen de nodige beweging zien en de Nasdaq 100 future zakt opnieuw weg door dat de rente weer aan het oplopen is, de SP future volgt in mindere mate terwijl de Dow Jones future ongeveer vlak blijft liggen vanmorgen. Aan het begin van de nacht hebben we wel nog een stevige plus gezien als eerste reactie op de goedkeuring van het corona pakket in de VS, er komt dus 1,9 biljoen dollar vrij om de economie te ondersteunen.Zo te zien dus ook vandaag weer een volatiele sessie? Voorbeurs ziet het er wel zo uit met de futures die al behoorlijk in beweging zijn. Door het pakket van Biden dat werd goedgekeurd gaf ik al aan dat er weer vrees kan komen voor inflatie en dat merken we meteen aan de rente in de VS die weer oploopt vanmorgen. Er zijn nog geen grote volumes maar later op de dag toch weer iets om in de gaten te houden.

Vrijdag was er al een enorm volatiele sessie bij vooral de Nasdaq, er zijn maanden in het geheel -u leest het goed- dat de Nasdaq zo'n bewegingen niet eens kan halen. Een overzicht van vrijdag wat betreft de Nasdaq, eerst in de ochtend terug tot 12.300 dan herstel tot 12.475 daarna naar 12.350 gevolgd door een nieuwe rally tot 12.630 net voor de opening. Na de opening terug tot 12.200 gevolgd door nog maar eens een rally richting het slot op 12.700 punten.

Het is maar een samenvatting maar wel eentje voor in de boeken denk ik dan. Als u alles even bij elkaar optelt (aantal punten per beweging) dan kom je uit op 1500 punten, het is nogal wat, ik ben blij dat ik me niet heb laten verleiden om een positie op te nemen vrijdag want anders waren we denk ik wel uitgestopt in welke richting dan ook !!! Als u vrijdag de markt niet zou hebben gevolgd dan kunt u op zich weinig zien op de grafiek want de index sloot in de plus (+197 punten) en lijkt er niks aan de hand.

Opletten op dat soort dagen belangrijk:
Het is toch iets om duidelijk te maken dat je de vingers behoorlijk goed kon verbranden vrijdag door wat te doen of door je open te stellen van risico. Soms moet je op de handen zitten en de markt alleen maar bekijken, door te wachten kan er vandaag of morgen wel eens een nieuwe kans voorbij komen om wat te doen met 1 of 2 indices maar niet overhaast te werk gaan in deze fase. Dat zien het wel zodra het momentum er goed uitziet.

Als coach is het niet alleen mijn taak om signalen te versturen, te handelen, het is ook mijn taak om voorzichtig te blijven en waar dat beter is de leden uit de markt houden zoals dat vrijdag het geval was. Door het dagverloop van vrijdag even te bespreken via de inleiding van deze update (de Nasdaq) krijgt u mogelijk een veel beter beeld waarom ik het even niet wist en het duidelijk een 50-50 situatie was.

Markt overzicht vrijdag:
Europa moest vrijdag zelfs inleveren omdat rond het slot hier Wall Street nog negatief stond, het momentum lag dus slecht hier in Europa. De AEX verloor dan ook 3,8 punten (-0,6%), de DAX deed het wat slechter met 135 punten verlies (-1%). In Frankrijk ook een lager slot, de CAC 40 verloor 48 punten (-0,8%).

Op Wall Street hebben we een zeer volatiele week achter de rug vooral door de forse bewegingen bij de rente, de rente liep behoorlijk op in de loop van de week om vrijdag op de hoogste stand sinds begin januari 2020 te sluiten. Toch wisten de indices na een volatiele sessie in de plus te sluiten, in feite hebben we de afgelopen week 2 zeer positieve sessies en 3 negatieve waar vooral de Nasdaq klappen kreeg.

Vrijdag een positieve dag met de Dow Jones die 572 punten hoger sloot, de S&P 500 won 73,5 punten terwijl de Nasdaq 197 punten winst boekt. De Nasdaq 100 won zelfs 205 punten vrijdag.

Iets wat ook al 2 dagen na elkaar opvalt is het verloop van de olie, een vat Brent olie staat vrijdag op slotbasis al op 69,6 dollar.

Week overzicht markten:
De AEX kon op weekbasis nog een plus van 2,6 punten overhouden wat goed is voor +0,4%, de DAX won ook want de index bleef sterk liggen de gehele week, de DAX won uiteindelijk 135 punten ofwel +1% op weekbasis. Kijken we naar Frankrijk dan zien we daar een mooie plus op weekbasis van 80 punten bij de CAC 40 wat goed is voor +1,4%.

Op Wall Street zien we op weekbasis dan toch door de sessie van vrijdag een plus bij de Dow Jones +564 punten (+1,85%), in mindere mate wist de S&P 500 vooral door de sterke sessie van vrijdag een plus van 31 punten uit te halen (+0,8%). Bij de Dow Transport index zien we de grootste plus, deze index won 297 punten ofwel +2,25%.

Aan de negatieve kant zitten de technologie indexen, de Nasdaq Composite verloor 272 punten (-2,05%) terwijl de Nasdaq 100 met 241 punten terug moest (-1,9%). De chip index ofwel de Semi-conductor index verloor maar liefst 147 punten (-4,8%).

Stijgende rente op US obligaties:
Verder valt het verloop van de rente weer op vandaag, de 10-jaars rente gaat al naar 1,6% terwijl de 30-jaars rente naar 2,316% oploopt vanmorgen terwijl Wall Street nog open moet later op de dag. Blijf het verloop van de rente in de gaten houden, dat kan zeker nog een tijdje voor onrust zorgen.

De hogere rentes zorgen ervoor dat de daling vooral opvalt bij de TOP-8 aandelen, die gaan nu al een tijdje in de uitverkoop en dat merken we duidelijk aan het verloop van de Nasdaq.De rente hier in Europa volgt het verloop van de rente in de VS deels, hier ook een stijging maar we zitten over het algemeen nog steeds (tot de 15 jaars rente) met een negatieve rente. Dat kan ook de reden zijn dat het er hier wat rustiger aan toe gaat al denk ik wel dat we later ook zullen volgen in de positieve richting al kan het wel langer duren.

Volatiliteit zal aanhouden:

Let er wel op dat de volatiliteit naar mijn mening zal aanhouden, het zal niet zomaar stoppen tot er een behoorlijk grote groep (helaas) nieuwe speculanten zullen afhaken ofwel zullen moeten afhaken. Het is vrijwel altijd zo, ze komen, ze proeven, ze winnen fors en krijgen dan op een gegeven moment behoorlijke klappen op de beurs door hun gretigheid en daarna verdwijnen ze helaas weer. De hoofdreden is en blijft dat men gevangen wordt door hebzucht en men dus steeds meer wil omdat men maar 1 richting op kijkt en dat is omhoog. Onthou dit goed, het komt telkens weer terug dit gedrag en ik kan het weten want ik loop al mee sinds 1985 ongeveer. Heb dus een paar rondjes gretigheid en hebzucht mee mogen maken.

Dit alles zorgt er in ieder geval wel voor dat de volatiliteit op de markten blijft aanhouden en dat is natuurlijk al zo gedurende het afgelopen jaar. De markten ofwel de speculanten weten telkens wel weer een item te vinden waarop men kan reageren, de ene keer positief de andere keer negatief.

Zelf probeer ik me er zo goed als mogelijk doorheen te loodsen en op zich lukt me momenteel prima met de grote bewegingen die de huidige markten laten zien.

Eerste posities maart met winst gesloten:
Donderdag werd er een kleine long posities gesloten met winst, zo loopt het resultaat van deze maand MAART weer wat op en ziet dit jaar er tot nu toe prima uit voor alle abonnementen. Hieronder ziet u nog een overzicht wat betreft Trading en een aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 MEI. Via de site en dan de Tradershop kunt u de posities met alle details zien staan. https://www.usmarkets.nl/tradershop

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.1885 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 70,4 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1695 dollar staat.

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Word nu lid tot 1 MEI voor €39 (nieuwe aanbieding):
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 MEI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 MEI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 MEI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 MEI)

Hieronder het resultaat maand Maart (2021) ...

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »