Beursdagboek Trader Guy 9 maart 2021, 08:15

...

Volatiliteit troef, het stopt nog niet zo te merken

9 maart 2021, 08:15 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Wat hoor ik gisteren? Komen er wat versoepelingen aan rondom de Pasen? Laten we het hopen want velen lopen op het tandvlees momenteel. Zelf kan ik me nog goed vermaken thuis maar iedereen verlangt op een diner met 2 of met de kinderen en kleinkinderen zoals dat hier het geval is. We kunnen niet wachten tot het allemaal weer mag.Dan de markt, wat een geweld zien we de afgelopen dagen, gisteren was het weer eens zo'n sessie waar we met nogal wat divergentie te maken kregen. Sector rotatie, technologie in de uitverkoop maar de industrie aandelen fors omhoog. Ook de financiële waarden deden het weer goed. De beide Nasdaq indices samen met de Semi-conductor index moesten fors omlaag. De SOX zelfs met -5,5%, de Nasdaq -2,5% en de Nasdaq 100 met -3%. Aan de andere kant wist de Dow Jones 1% hoger te sluiten, de Dow Transport won 0,7%. De S&P 500 zat daartussen met een verlies van -0,5%.

In Europa zien we een zeer sterke sessie, dat kwam door dat we hier vrijdag nog lager de week uitgingen, er moest nog iets worden ingehaald ten opzichte van de Dow Jones en daar profiteerde vooral de DAX optimaal van, de index won 3.3% gisteren. De AEX won ook het bleef bij 1,8% en dus veel minder sterk dan de DAX. De CAC 40 uit Frankrijk won 2,1%. Het kwam dus door de industrie en de financiële sector maar zeker ook door dat de euro ten opzichte van de dollar goedkoper werd. Dat speelt nu zeker ook mee, we komen vanaf de 1.225 dollar met de euro. De rente en valuta markt blijft moeilijk om in te schatten momenteel en dat maakt het momenteel zo moeilijk en volatiel.

Grafiek SOX index met zoals u ziet een stevige terugval die nog niet lijkt op te houden en technisch nog wat dieper kan.

Zo te zien krijgen we ook vandaag een volatiele sessie want voorbeurs zien weer de nodige uitslagen. Er kan snel weer onrust komen met sector rotatie zodra de rente weer in beweging komt, dat zal dan dichter bij de opening van Wall Street wel duidelijk worden. Bekijken we de indices technisch dan blijven de Nasdaq, Nasdaq 100 en de SOX index duidelijk in de gevarenzone, ik zie daar nog niet zo snel een duurzaam herstel op gang komen. Aan de andere kant zie ik dat de meer traditionele indices plots ook in gevaar kunnen komen nu ze hun top weer testen of zelfs doorbreken. In ieder geval opletten nu, deze markt lijkt gevaarlijk op veel vlakken.

Opletten op dat soort dagen belangrijk:
Soms moet je op een bepaald moment keuzes maken en dat heb ik gisteren gedaan door voorzichtig wat kleine posities op te nemen dicht bij de dagtop. Dan zitten we dicht bij de topzone in ieder geval, dat bij de indices die ik heb gekozen. Dat is niet op de tech indices deze keer, wel op de traditionele waar ik ook op een terugval wacht nu.

Als coach is het niet alleen mijn taak om signalen te versturen, te handelen, het is ook mijn taak om voorzichtig te blijven en daarom hou ik het bij kleine posities voorlopig, door de volatiliteit kunnen die ook op een redelijke winst geraken als we de juiste richting te pakken hebben.

Stijgende rente op US obligaties:
Verder valt het verloop van de rente en dus ook de valutamarkt op, de 10- en 30-jaars rente blijven dicht bij hun hoogste stand van gisteren hangen. Blijf het verloop van de rente in de gaten houden, dat kan zeker nog een tijdje voor onrust zorgen.

De hogere rentes zorgen ervoor dat de daling vooral opvalt bij de TOP- technologie aandelen, die gaan nu al een tijdje in de uitverkoop en dat merken we duidelijk aan het verloop van de tech indices.

Eerste posities maart met winst gesloten:
Gisteren (maandag) werd er een positie met winst gesloten bij Guy Trading, die was op de Brent olie. Verder werden er wat nieuwe posities opgenomen zoals ik al aangaf. Het resultaat van deze maand MAART blijft mooi in ieder geval, nu eens zien wat de lopende posities kunnen opleveren later deze week.

Onderaan deze update ziet u nog een overzicht wat betreft Trading en een aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 MEI. Via de site en dan de Tradershop kunt u de posities met alle details zien staan. https://www.usmarkets.nl/tradershop

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.186 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 68,4 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1690 dollar staat.

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Word nu lid tot 1 MEI voor €39:
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 MEI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 MEI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 MEI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 MEI)

Hieronder het resultaat maand Maart (2021) ...

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »