Beursdagboek Trader Guy 10 maart 2021, 08:27

...

Enorme rebound Nasdaq, toch blijven opletten nu

10 maart 2021, 08:27 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De ene dag is nog gekker dan de andere momenteel, zie de tech indices gisteren, weer bijna een record plus op de borden want +4% zien we haast NOOIT. Als we het samenvatten, vrijdag al zo'n volatiliteit, maandag verloor de Nasdaq fors en gisteren meteen een reactie met bijna 4% omhoog. Kunt u het nog volgen allemaal? Ik heb er uiteraard de nodige moeite mee, dat is logisch want wie niet zou ik zeggen? Aan de andere kant heb ik gelukkig veel geleerd van wat er vorig jaar in november gebeurde en kan ik nu wel redelijk veilig in de markt zitten.Wat een geweld de afgelopen dagen, gisteren was het weer een sessie waar er nogal wat divergentie kwam want deze keer deed de Nasdaq het goed terwijl de Dow Jones het met 30 punten winst moest doen. De Sector rotatie tussen de technologie en de rest blijft dus een item in deze markt, je moet dus goed opletten wat je doet en alles gaat niet zomaar meer samen op en neer zoals we gewend zijn. Hier zie je een overzicht met die top 6 aandelen binnen de Nasdaq, Tesla valt op dit soort dagen op natuurlijk want het aandeel won maar liefst 19% wat natuurlijk te gek voor woorden is maar iets waar we in deze markt wel rekening mee moeten houden blijkbaar.

Bij de verliezers nu vooral de financiële waarden en de industrie aandelen. Walt Disney en American Express verloren 3,5% terwijl Dow Inc. en Caterpillar 2% verlies laten zien.

In Europa dan toch wel weer een sterke sessie en dan vooral de AEX index viel op door dat ASML voor de 2e dag op rij fors hoger geraakt. Vergeet ook niet dat de AEX ofwel Europa om 17:30 sluiten en toen stonden alle indices op Wall Street nog fors in de plus, de Dow en de S&P 500 verloren pas een groot deel van hun winst tijdens het laatste uur van de sessie. De DAX en de CAC 40 geraken zo weer wat hoger na de zeer stevige stijging van maandag, beide indices winnen 0,4% terwijl de AEX met 1,4% winst de dag afsloot.

De grote bewegingen komen vooral door de sector rotatie maar zeker ook door dat de euro ten opzichte van de dollar grotere uitslagen begint te maken. Dat is iets wat nu ook mee speelt, we komen vanaf de 1.225 dollar met de euro en nu staat de euro al onder de 1,19 dollar. De rente en valuta markt zijn moeilijk in te schatten momenteel en dat zorgt ervoor dat de markten extreem volatiel blijven.

Ook vandaag verwacht ik weer een volatiele sessie want voorbeurs zien we via de futures al de nodige uitslagen. Er kan snel weer onrust komen met sector rotatie zodra de rente weer in beweging komt, dat zal dan dichter bij de opening van Wall Street wel duidelijk worden. Bekijken we de indices technisch dan blijven de Nasdaq, Nasdaq 100 en de SOX index duidelijk in de gevarenzone, ik zie daar nog niet zo snel een duurzaam herstel op gang komen. De tech indices staan onder hun 50-daags gemiddelde momenteel en het lijkt erop dat ze het 200-MA willen gaan opzoeken later.

Aan de andere kant zie ik dat de meer traditionele indices ook in hun gevarenzone terecht kunnen komen nu ze hun top weer testen of zelfs doorbreken. In ieder geval opletten nu, deze markt toont veel gevaar op meerdere vlakken.

Opletten op dat soort dagen belangrijk:
Soms moet je op een bepaald moment keuzes maken en dat heb ik al gemaakt en let wel, op enkele indices waar ik denk dat het kan. De Nasdaq heb ik dus nog NIET gekozen maar dat kan wel komen zodra ik zie dat het weer gaat draaien daar. Dus er lopen wat short posities op niet tech indices deze keer, als u lid wordt dan kunt u nog mee met de posities die open staan. U kunt op de site dan alles inzien via de Tradershop ...

Als coach is het niet alleen mijn taak om signalen te versturen, te handelen, het is ook mijn taak om voorzichtig te blijven en daarom hou ik het bij kleine posities voorlopig, door de volatiliteit kunnen die ook op een redelijke winst geraken als we de juiste richting te pakken hebben.

Eerste posities maart met winst gesloten:
Maandag werd er een positie met winst gesloten bij Guy Trading, die was op de Brent olie. Verder werden er dus wat nieuwe posities opgenomen zoals ik al aangaf. Het resultaat van deze maand MAART blijft mooi in ieder geval, nu eens zien wat de lopende posities kunnen opleveren later deze week.

Onderaan deze update ziet u nog een overzicht wat betreft Trading en een aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 MEI. Via de site en dan de Tradershop kunt u de posities met alle details zien staan. https://www.usmarkets.nl/tradershop

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.188 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 67 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1712 dollar staat.

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Nu lid worden tot 1 MEI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 MEI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 MEI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 MEI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 MEI)

Hieronder het resultaat maand Maart (2021) ...

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »