Beursdagboek Trader Guy 13 maart 2021, 09:03

...

Dow en DAX topweek, Nasdaq moeizaam door rente

13 maart 2021, 09:03 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Het slot van de week laat opnieuw de nodige twijfels zien op de aandelenmarkten, Wall Street verdeeld met een moeilijke sessie voor de tech indices waardoor de Nasdaq lager moest samen met de Nasdaq 100 en de SOX index. De Dow Jones wist met 293 punten op te klimmen naar een nieuw record dat nu op 32.800 punten uitkomt. De SP 500 won 4 punten maar sluit net als de Dow Jones de week af met een nieuw record. De PE van deze index komt nu uit op 40,15. Dat wil zeggen dat de 500 bedrijven de komende jaren het wel heel goed zullen moeten doen om deze waardering te dekken.Europa moest inleveren gisteren, Wall Street starte moeilijk en moest inleveren over de gehele breedte van de markt, toen wij hier op slot gingen begon het pas te herstellen op Wall Street maar dat zien we wel vaker. De AEX verloor 6.3 punten, de DAX moest 67 punten inleveren. Frankrijk kon er toch nog een plus uitslepen, de CAC 40 won vrijdag 13 punten.

Op weekbasis overal plussen, de Dow Jones won 1282 punten wat goed is voor een topweek met +4,1% winst, de Dow Jones sluit zo op een nieuwe recordstand die nu 32.778,64 punten. De brede S&P 500 index won 101 punten over de gehele week ofwel +2,65% en volgt ook met een nieuw record op 3943,34 punten. De Nasdaq kon volgen met een winst van 400 punten op weekbasis (+3,1%), de Nasdaq 100 won 279 punten (+2,1%) terwijl de SOX index 44 punten hoger sloot (+1,5%). De Dow Transport index won 529 punten (+3,9%) wat ook een nieuwe recordstand oplevert vrijdag (14,156,69 punten). Een sterke week dus op Wall Street na enkele zeer sterke sessies gedurende de week.

Europa deed het ook prima met plussen en een record voor de DAX gedurende de week. Vrijdag wel een stapje terug bij de meeste indices na het slechte begin op Wall Street van vrijdag. De AEX won op weekbasis 23,5 punten ofwel 3,6%, de DAX won 582 punten wat goed is voor 4,2% op weekbasis. De Franse CAC 40 won 264 punten wat goed is voor de zeer sterke stijging van 4,55% en het hiermee iets beter doet dan de DAX en de AEX index. De CAC 40 verloor dan ook niet vrijdag terwijl de AEX en de DAX dat juist wel deden. Ook wat betreft Europa een sterke week achter de rug, nu maar eens zien hoe dat verder zal verlopen want de markt blijft rijp om even een correctie door te maken.

Technische conditie markt:
Wat betreft Wall Street zien we dat de Dow Jones, de Dow Transport en de S&P 500 alle 3 nieuwe records neerzetten, dat wil ook zeggen dat het er technisch allemaal sterk uitziet want anders kun je geen records maken. Deze 3 dus boven het 20-MA, het 50-MA en zeker ook al heel lang boven het 200-MA. Dat blijft dus sterk maar wel kwetsbaar nu door dat deze niveaus wel weer zullen worden opgezocht later. Er zit dus een terugval aan te komen op de vrij korte termijn bij deze indices.

Bij de Nasdaq is die al een tijdje bezig want de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index staan alle 3 juist onder het 20-MA en het 50-MA. Technisch dus juist geen goed teken en dat vraagt om meer correctie de komende periode. Het is zelfs zo dat het 20-MA al onder het 50-MA duikt bij de Nasdaq 100, bij de andere 2 nog net niet maar wel aanstaande. Daarom blijft de markt best gevaarlijk met de divergenties die we zien want dat wil zeggen dat beleggers moeilijke keuze moeten maken en hoe dan ook nog in de markt willen blijven. Op een gegeven moment worden ze eruit gedrukt en dat moment komt duidelijk steeds dichterbij nu.

Europa dat het wat dat betreft dus goed bij alle 3 de indices die we volgen, zowel de AEX, de DAX en de CAC 40 staan boven hun 20-MA en hun 50-MA. Wel is het zo dat de indices hier iets minder sterk overkomen dan bijvoorbeeld de Dow Jones en de S&P 500. We hebben Technisch een sterke week achter de rug hier in Europa maar ik zie wel wat twijfels ontstaan zodat een correctie op de DAX, de AEX en de CAC 40 eraan zit te komen. Let wel, ik heb het over een correctie die gezond zou zijn in deze tijdfase, ik spreek niet over een CRASH of een aankomende "Bear Markt", wel over een terugval van tussen de 5% en de 10% om dan even te bekijken hoe de markt er uit komt te zien als het kaf van het koren is gescheiden.

Zowel Europa als Wall Street op een Technisch hoogtepunt nu, we kunnen denk ik beginnen met uit te kijken naar een eventuele schifting ofwel herschikking van de markt. Dat kan de komende week al op gang komen en waar het kan zal ik daarop handelen voor de leden. Strategisch zitten we al in de markt met posities die u nog kunt aankopen zodra u lid wordt. Het zou best eens een mooie rit kunnen worden met de lopende posities.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.195 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 69,2 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1725 dollar staat.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt prima naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht wat betreft Trading en een aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 MEI. Via de site en dan de Tradershop kunt u de posities met alle details zien staan. https://www.usmarkets.nl/tradershop

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Nu lid worden tot 1 MEI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 MEI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 MEI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 MEI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 MEI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »