Beursdagboek Trader Guy 15 juni 2021, 08:18

...

Records bij Nasdaq, SP 500 en de AEX

15 juni 2021, 08:18 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De eerste sessie van de nieuwe week was verdeeld, de DAX en de Dow Jones samen met de Dow Transport index verloren wat maar de Nasdaq 100, de SP 500 en de AEX index zetten een nieuw recordslot neer. De Nasdaq en de SOX stranden op een paar punten onder hun hoogste stand ooit. De markt zit in een flow die wordt getrokken door de technologie aandelen die plots weer helemaal terug in de picture staan. Ze komen snel terug na de toch redelijke correctie die vorige maand plaatsvond. Nu weer uitkijken naar het vervolg want winstnemingen liggen op de loer ...We zien nog altijd sector rotatie op Wall Street, nu liggen de banken en de cyclische sectoren er wat minder goed bij terwijl men volop in de tech aandelen stapt. Dat zorgt voor een verdeelde markt waardoor de Dow Jones en de DAX het wat moeilijker hebben en de Nasdaq samen met de SOX en ook onze AEX beter voor de dag komen. We zitten dus met een divergerende markt wat wil zeggen dat beleggers niet meer weten wat te doen en gaan hoppen van het een naar het andere. In feite wil dat zeggen dat men onrustig wordt en niet meer goed weet waar er rendement kan worden gehaald, zoiets gaf in het verleden vaak aan dat we aan het einde van een grote beweging zitten. Let wel, dat kan nog even aanhouden maar heel vaak volgt er na zo'n periode met twijfels een grotere correctie.

Marktoverzicht:
Wall Street eindigde verdeeld maandag, daar waar de S&P 500 en de Nasdaq 100 een hoogste stand ooit neerzetten zien we al een paar dagen twijfels bij de traditionele sectoren. Met de divergentie die steeds de kop opsteekt kan het zo maar zijn dat we weer gaan wisselen de komende dagen, dan zou de Dow Jones en de Dow Transport wel een kunnen opleven terwijl de tech aandelen gaan corrigeren. Het is maar een gedachte maar zeker niet iets om er geen rekening mee te houden want we hebben het de afgelopen periode al vaak genoeg meegemaakt.

Europa laat een beetje hetzelfde beeld zien, de AEX geraakt nog hoger terwijl de DAX wat blijft liggen ofwel niet in zo'n tempo omhoog geraakt. De AEX staat inmiddels al op 730 punten en breekt dus uit boven de zone 718-719 punten waar we een zware weerstand hebben gezien. De DAX duwt ook door maar minder fel, de index staat nu rond de 15.675 punten wat slechts 125 punten boven de zware grens die rond de 15.550 punten uitkwam is. De Franse CAC 40 zet ook nog steeds nieuwe records neer, dat was ook gisteren zo. Ook hier in Europa opletten de komende dagen want er zal ergens een top komen te staan met daarna een redelijke terugval van tussen de 3 en 5%, bij de AEX zal dat dan snel 20 tot 35 punten kunnen zijn.

Wat betreft de signalen, we doen rustig verder maar nog steeds met de rem erop dus we nemen geen grote posities momenteel. Gisteren heb ik op tijd besloten om de posities met een klein verlies te sluiten omdat ik merkte dat de markt opnieuw uit elkaar aan het lopen was (divergentie) en je dan toch beter even wacht. Er komen snel weer nieuwe mogelijkheden, mocht u ook meewillen en u bent nog geen lid? Schrijf u dan in via de aanbieding tot 1 augustus ...

Resultaat dit jaar verloopt nog altijd naar wens en we blijven rustig:
We hebben deze maand al 3 keer iets kunnen doen maar we schieten er nog niet veel mee op. Let erop dat we al geruime tijd goed bezig zijn en als het even niet loopt zoals verwacht ik snel reageer om verlies te beperken. We doen rustig verder en ik zoek altijd waar het kan naar een instap bij de indices. Het is wel zo dat de divergentie tussen de indices het wat lastiger maakt om een duidelijke keuze te maken.

Wordt nu dus lid en volg de signalen die er snel weer komen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI):

Technische ontwikkeling markt:
We zien nog altijd een sterke markt met records bij meerdere indices, dus de trend blijft omhoog tot er een draaipunt komt. Dat punt ligt niet meer zo ver boven de huidige standen. De Dow Jones daarentegen is al aan het draaien zien we duidelijk op de grafiek hieronder maar de Nasdaq 100 en de AEX laten juist nog een stevige opgaande beweging zien. Hoe dan ook probeert de markt uit te breken maar nog steeds zie ik geen fors geweld naar omhoog. Het is vooral wachten op die winstnemingen die voorlopig nog uitblijven, we moeten naar die zwaargewichten blijven kijken want die trekken momenteel de kar.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX blijft sterk liggen en weet weer winst te boeken om op een nieuwe recordstand te sluiten. De hoogste stand ooit werd op 734.6 punten gezet maar op slotbasis ook een nieuwe recordstand nu op 730,1 punten. De AEX blijft enorm afhankelijk van zwaargewicht ASML, het aandeel blijft maar gaan en bereikt al een stand op €577,7 op slotbasis, uiteraard nog maar eens een nieuw record. Weerstand nu de 732 punten, later nemen we de 738 en de 745 punten als richtpunten omhoog.

Steun blijft voorlopig de oude weerstandszone rond de 718-719 punten, later de 712 en de 709 waar we nu het 50-daags gemiddelde zien. Verder blijft de zone 702-703 punten belangrijk als steun.

Technische conditie DAX:
De DAX moest wat inleveren maandag al bleef dat beperkt tot 20 punten. De DAX staat wel wat boven de belangrijke 15.550 punten zone die eerder een zware weerstand vormde maar het is nu ook niet zo dat we er ver boven staan nu. Er zal niet veel nodig zijn om deze zone op te zoeken en zelfs te doorbreken naar beneden toe. Opletten dus wat betreft de DAX want ik vertrouw het verloop niet echt.

Weerstand nu de 15.730 punten, later de 15.850 en de 16.000 punten. Steun wordt blijft hoe dan ook die bekende 15.550 punten waar de index vrijdag ook even op terecht kwam. Later de 15.425 en de 15.340 punten.

Pas als de DAX duidelijk onder die 15.550 punten zakt kan het naar mijn mening snel weer terug naar de steunlijn onder de bodems en het 50-daags gemiddelde, beiden komen nu uit rond de 15.340 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 blijft na opnieuw een volatiele sessie hangen rondom de zone 4230-4260 punten en zet dan toch op slotbasis een nieuw hoogtepunt neer op 4255 punten. De topzone wordt zo nog steeds goed getest maar het is nog altijd zo dat er niet extreem veel power achter de beweging zit, het lijkt erop van wel maar op zich valt alles toch een beetje tegen omdat een echt krachtige uitbraak er maar niet komt. Ook naar omlaag zien we niet veel druk, vrijdag hebben we net zo goed een paar pogingen omlaag gezien maar ondanks dat het snel ging zat er geen vervolg bij. Weerstand nu eerst de 4275 punten, later de 4300 en de 4350 punten.

Steun nu de 4200 punten, later de 4170 punten waar nu het 50-MA uitkomt samen met de lijn onder de bodems. Onder die 4170 punten kan het wel eens moeilijk worden door dat de index dan in een soort gat valt en 5 tot 10% kan corrigeren. Denk eraan dat het steun niveau elke dag een paar punten (ongeveer 5) hoger komt te liggen en we dus heel snel dat punt kunnen bereiken bij een daling.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq komt op slot net onder de top (4211) terecht, we zien daar al 2 toppen liggen, eentje in februari en een in april. De vraag is nu of er een 3e komt (zeer waarschijnlijk vandaag) en of de index er door geraakt. De Nasdaq 100 deed het gisteren wel met een nieuwe all time high op 14.128 punten. Het wordt nu hoe dan ook moeilijk voor de technologie indices want normaal gezien zitten we nu op een zware weerstand.

De top op 14.211 punten wordt dus het eerste richtpunt, bij een uitbraak kijken we naar stappen van 100 punten, dus de 14.300, de 14.400 en de 14.500 punten. Steun nu eerst de 14.100 met later de 14.000 punten. Het 50-daags gemiddelde komt nu uit rond de 13.755 punten.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.213 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 73,15 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1868 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.