Beursdagboek Trader Guy 17 juni 2021, 08:56

...

FED laat markten dan toch twijfelen, start wat lager

17 juni 2021, 08:56 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Gisteren een dag met wachten op de FED in de avond, dat was duidelijk te merken aan het verloop zowel in Europa als op Wall Street. Toen de FED bekend maakte dat er toch eerder gedacht wordt op een verlaging van de rente reageerde de markt meteen negatief al ligt dat moment nog ver voor ons uit. De FED heeft het over 2 renteverhogingen in 2023. Zowel de Dow Jones als de SP 500 moesten na 20:00 dan ook inleveren en het ging zoals verwacht snel, de Nasdaq kon de schade nog beperken.De S&P 500 verloor 0,5% en sluit weer onder de eerdere weerstand (4238), de Dow Jones verloor iets meer met 0,8% terwijl de Nasdaq 0,2% in het rood de sessie verliet en deed het wederom beter dan de rest op Wall Street. Europa kon uiteraard nog niet reageren op de FED toen we hier de sessie om 17:30 afsloten, de AEX deed het dan ook weer heel goed en won 0,35% en zet zo weer een nieuw record neer, de Franse CAC 40 deed het ook weer goed en zet net als de AEX een nieuw record neer, de index won 0,2%.

Besluit FED:
Het nieuws waar beleggers op hebben gewacht kwam er bij de vooruitzichten van de FED. Zoals verwacht handhaafde de Amerikaanse centrale bank het belangrijkste rentetarief en het opkoop programma. Toch zat er een behoorlijke verrassing in het geheel want men voorziet nu 2 renteverhogingen in 2023 terwijl daar in maart nog geen vooruitzicht voor was. Aan de andere kant gaf de FED aan dat de stijgende inflatie slechts een tijdelijke factor is.

Ook herhaalde de FED om zich te blijven inzetten om het volledige scala aan instrumenten te gebruiken om de Amerikaanse economie te ondersteunen. De FED blijft er naar streven om de inflatie onder controle te houden en die niet boven de 2% wil doen blijven uitkomen., maar zich in de loop van de tijd verankert op 2 procent. Of dat gaat lukken valt te bezien door dat de inflatie nu toch behoorlijk aan het oplopen is. Beleggers verwachten nu dat die rente verhogingen later dit jaar nog naar voren worden geschoven. Toch een item om zeker in de gaten te houden de komende tijd.

Verwachting groei economie in de VS tot 2023:
In de VS werden de groei verwachtingen naar boven bijgesteld, de FED gaf aan dat men dit jaar mag uitgaan van 7% groei terwijl eerder nog op 6,5% werd gerekend. De verwachting voor volgend jaar (2022) wordt voorlopig gehouden op 3,3% en voor 2023 wat nog ver vooruit kijken is wordt er rekening gehouden op 2,4% wat ook iets meer is dan wat de FED eerder aangaf.

We zoeken weer naar nieuwe kansen om in te stappen met wat posities, zorg ervoor dat u de signalen kunt opvolgen zodra u lid bent. Vanaf vandaag loopt er een nieuwe aanbieding tot 1 SEPTEMBER om u de kans te geven een tijdje mee te doen ...

Resultaat dit jaar verloopt nog altijd naar wens en we blijven rustig:
We hebben deze maand al 3 keer iets kunnen doen maar we schieten er nog niet veel mee op. Let erop dat we al geruime tijd goed bezig zijn maar als het even niet loopt zoals verwacht reageer ik snel om een eventueel verlies te beperken. We doen rustig verder en ik zoek altijd waar het kan naar een instap bij de indices. Het is wel zo dat de divergentie tussen de indices het wat lastiger maakt om een duidelijke keuze te maken.

Wordt nu dus lid en volg de signalen die er snel weer komen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu meteen gebruik van de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 SEPTEMBER voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI):

Technische ontwikkeling markt:
Nog altijd veel divergentie in de markt, op Wall Street zelf tussen de tech aandelen en de cyclische aandelen en ook in Europa zien we dat want de AEX beweegt mee met ASML en kan zo nog een record neerzetten terwijl de DAX dat niet doet en achterblijft zodra we twijfels of rotatie zien op Wall Street. Ik blijf erbij dat deze divergenties een signaal afgeven dat de markt voor een tijdje onder druk kan komen te staan. Let er ook op dat de tech sector gisteren opliep door dat de rente wat onder druk kan komen te staan. De komende dagen maar eens bekijken welke richting de markten gaan kiezen na dat de FED toch aangaf om wat eerder met afbouwen te beginnen.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX blijft nog altijd zeer sterk liggen en zet opnieuw een recordslot neer op 733,5 punten. De hoogste stand ooit werd gisteren opnieuw wat hoger gezet op 734.87 punten. Het blijft duidelijk dat de AEX zeer afhankelijk is van zwaargewicht ASML, het aandeel blijft maar gaan en bereikt al een stand op €583,6 op slotbasis. Door dat ASML extreem zwaar weegt binnen de AEX zien we meteen al aan de stand van de index hoe ASML erbij ligt.

Weerstand nu de 735 punten, later nemen we de 738 en de 745 punten als richtpunten omhoog. Steun blijft voorlopig de oude weerstandszone rond de 718-719 punten, later de 712 punten waar we nu ook het 50-daags gemiddelde zien. Pas als de AEX duidelijk onder die 712 punten zakt ziet het er slecht uit, dan kunnen we snel weer op 702-703 punten staan.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft boven de belangrijke 15.550 punten zone en dicht bij het record dat dinsdag werd neergezet, we blijven uiteraard letten op die 15.550 punten steun want dat niveau was eerder de zeer zware weerstand bij de DAX, de index bleef daar weken tegenaan hikken.

Weerstand nu de 15.730 punten, later de 15.850 en de 16.000 punten. Steun kunnen we dus verwachten rond de 15.550 punten, later zien we de 15.425 en de 15.340 punten als richtpunten omlaag. De DAX blijft met kleine stapjes aan winst werken maar dat is onvoldoende om kracht te tonen om definitief uit te breken.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 moet inleveren en zelfs even tot rond de 4200 punten waar we steun zien uitkomen, later toch herstel tot 4224 punten maar als we goed kijken ligt dat onder de vorige top die op 4238 punten uitkwam. Opletten nu met die 4200 punten want als de index dat niveau verliest dan komen we zeer snel terecht bij die bekende dubbele steun die op 4177-4180 punten wacht. Dat het snel kan gaan hebben we gisteren kunnen zien, bij een verkoopgolf staat de index in no-time ruim 1% lager, naar boven toe zien we dat uiteraard niet.

Steun nu de 4200 en de 4177-4180 punten, onder die zone duikt de index onder de zeer belangrijke steunlijn en het 50-MA. Bij een verdere daling steun rond de 4125 en de 4050 punten. Weerstand nu de oude top rond de 4238 punten, daarboven de top van dinsdag rond de 4250 punten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq bleef net als de AEX (door ASML) sterk liggen, ook na de FED na een negatieve reactie gevolgd door divergentie ten opzichte van de rest waardoor de Nasdaq zich sterk wist te herpakken. De index draait wat maar blijft zoals u ziet op de chart dicht bij de topzone. Toch wel de neiging hier om een 3e top neer te zetten, dan zou de index verder terug kunnen tot de steunlijnen die u ziet op de grafiek.

De top op 14.211 punten blijft hoe dan ook het eerste richtpunt, bij een uitbraak kijken we naar stappen van 100 punten, dus de 14.300, de 14.400 en de 14.500 punten. Steun nu eerst de 14.000 punten met later het 50-daags gemiddelde dat nu uitkomt rond de 13.770 punten. Verder steun rond de 13.700 en de 13.500 punten.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.199 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 74 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1815 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu meteen gebruik van de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 SEPTEMBER voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.