Beursdagboek Trader Guy 16 juni 2021, 08:46

...

Slechte cijfers zetten Wall Street iets lager, Europa hoger

16 juni 2021, 08:46 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De cijfers vielen tegen gisteren en dat zet Wall Street voorzichtig een stapje terug, het ging vooral om de inflatie die verder oploopt en de detailhandel verkoop in de VS die ver onder de verwachtingen lag want waar men 0,7% daling werd aangegeven werd het 1,3%. Verder wacht men op de FED die vandaag om 20:00 komt met berichten rondom het opkoop programma en de rente. Beleggers wachten daar nu op.De S&P 500 verloor gisteren 0,25% en sluit onder de recordstand van maandag, ook de Nasdaq die net onder het record terecht kwam maandag sluit lager en liet 0,7% liggen. De Dow Jones verloor wederom, deze keer moest de index 0,3% inleveren. Kijken we naar Europa dan zien we overal een plus, de DAX geraakt deze keer ook wat hoger en won 0,35%. De AEX won met 0,1% minimaal terwijl de CAC 40 een winst van 0,35% liet zien. De DAX, de AEX en de CAC 40 zetten weer een nieuw record neer op slotbasis, Europa ligt er dus nog steeds sterk bij en alle indices lopen wat verder uit boven hun eerdere zware weerstand.

We krijgen in ieder geval nieuws van de FED vanavond, wat het zal worden weet men uiteraard nog niet maar beleggers verwachten in ieder geval niet veel verandering waardoor men uitgaat dat de beurzen dit jaar verder kunnen blijven stijgen omdat de FED de geldkraan nog niet dicht wil draaien.

Men bekijkt het nog altijd door de rose bril ofwel men ziet het glas zelfs rond deze hoge standen nog steeds halfvol. Men gaat er vanuit dat de oplopende inflatie slechts van tijdelijke aard zal zijn. Pas wanneer er signalen de kop opsteken dat de inflatie voor een langere periode hoog blijft zal men zich grotere zorgen maken erover. Daarom blijft de FED belangrijk, zodra men zegt (en dat kan ook vandaag) dat men begint te denken aan afbouwen kan het sentiment snel omslaan.

Resultaat dit jaar verloopt nog altijd naar wens en we blijven rustig:
We hebben deze maand al 3 keer iets kunnen doen maar we schieten er nog niet veel mee op. Let erop dat we al geruime tijd goed bezig zijn en als het even niet loopt zoals verwacht ik snel reageer om verlies te beperken. We doen rustig verder en ik zoek altijd waar het kan naar een instap bij de indices. Het is wel zo dat de divergentie tussen de indices het wat lastiger maakt om een duidelijke keuze te maken.

Wordt nu dus lid en volg de signalen die er snel weer komen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI):

Technische ontwikkeling markt:
We zien nog altijd een sterke markt en de indices blijven dicht bij hun toppen, de trend blijft omhoog tot er een draaipunt komt en ik verwacht niet dat we er ver vanaf zitten rond de niveaus die werden bereikt de afgelopen dagen. De Dow Jones daarentegen is al aan het draaien zien we duidelijk op de grafiek hieronder. Andere indices zoals de AEX en de DAX blijven records neerzetten. De Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index komen nu net onder hun recordstanden uit. Via meerdere indices probeert de markt nu uit te breken maar nog steeds zie ik geen fors geweld naar omhoog. Het is nu vooral wachten op winstnemingen die voorlopig nog uitblijven.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX blijft sterk liggen en zet opnieuw een recordslot neer op 731 punten. De hoogste stand ooit werd op 734.64 punten gezet gisteren. De AEX blijft uiteraard zeer afhankelijk van zwaargewicht ASML, het aandeel blijft maar gaan en bereikt al een stand op €578,5 op slotbasis en stond zelfs even op €588. Door dat ASML nu extreem zwaar weegt binnen de AEX zien we meteen al aan de stand van de index hoe ASML erbij ligt.

Weerstand nu de 732 punten, later nemen we de 738 en de 745 punten als richtpunten omhoog. Steun blijft voorlopig de oude weerstandszone rond de 718-719 punten, later de 711- 712 punten waar we nu ook het 50-daags gemiddelde zien.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft boven de belangrijke 15.550 punten zone en weet een nieuw recordslot neer te zetten, die 15.550 punten was eerder de zeer zware weerstand bij de DAX, de index bleef daar weken tegenaan hikken. Desondanks het nieuwe record zal er niet veel nodig zijn om deze zone weer op te zoeken en zelfs te doorbreken naar beneden toe bij een terugval. Opletten dus wat betreft de DAX want ik vertrouw het verloop niet echt.

Weerstand nu de 15.730 punten, later de 15.850 en de 16.000 punten. Steun wordt blijft hoe dan ook die bekende 15.550 punten waar de index vrijdag ook even op terecht kwam. Later de 15.425 en de 15.340 punten.

Pas als de DAX duidelijk onder die 15.550 punten zakt kan het naar mijn mening snel weer terug naar de steunlijn onder de bodems en het 50-daags gemiddelde, beiden komen nu uit rond de 15.355 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 blijft na opnieuw een volatiele sessie hangen rondom binnen de zone 4230-4260 punten. De topzone wordt goed getest maar het is nog altijd zo dat er niet extreem veel power achter de beweging zit, het lijkt erop van wel maar op zich valt alles toch een beetje tegen omdat een echt krachtige uitbraak er maar niet komt. Ook naar omlaag zien we voorlopig nog niet veel druk. Weerstand nu eerst de 4275 punten, later de 4300 en de 4350 punten.

Steun nu de 4200 punten, later de 4175 punten waar het 50-MA uitkomt samen met de lijn onder de bodems. Onder die 4175 punten kan het wel eens moeilijk worden door dat de index dan in een soort gat valt en 5 tot 10% kan corrigeren. Denk eraan dat het steun niveau elke dag een paar punten (ongeveer 5) hoger komt te liggen en we dus heel snel dat punt kunnen bereiken bij een daling.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq doet wel een stapje terug maar sluit nog steeds dicht bij de top die we op 4211 punten zien uitkomen, er wachten daar nu 2 toppen, eentje in februari en een in april. De vraag is nu of er nu snel een 3e komt en of de index er deze keer wel door weet te geraken. Het wordt nu hoe dan ook moeilijk voor de technologie indices want normaal gezien bereiken we nu een zware weerstand.

De top op 14.211 punten wordt dus het eerste richtpunt, bij een uitbraak kijken we naar stappen van 100 punten, dus de 14.300, de 14.400 en de 14.500 punten. Steun nu eerst de 14.100 met later de 14.000 punten. Het 50-daags gemiddelde komt nu uit rond de 13.755 punten.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.213 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 74,5 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1862 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.