Beursdagboek Trader Guy 18 juni 2021, 08:18

...

Dow lager, tech weer heel sterk. 7e record op rij voor de AEX

18 juni 2021, 08:18 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Gisteren weer een volatiele sessie, eerst moest alles lager maar naarmate de sessie vorderde hebben we gezien dat de indices die zwaar onder invloed zijn van de technologie aandelen opkrabbelen en de tech gerelateerde indices naar een positief slot brachten. Let ook op de olie die plots omlaag moest, verder valt het op dat de euro-dollar nu moet inleveren, ofwel de euro lager en de dollar sterker. Dat komt natuurlijk door wat de FED aangaf woensdag. Ook is het wat vreemd dat de tech aandelen nu juist hoger geraken terwijl de dollar aan kracht wint en de rente verwachting werd bijgesteld maar we kijken nergens meer van op in deze markt ...De S&P 500 verloor iets (-0,05%), de Dow Jones lag er weer slecht bij net als de Dow Transport index die ruim 2% moest inleveren. De Dow Jones verloor 210 punten ofwel 0,62%. Aan de andere kant zien we een ruime winst bij de Nasdaq (+0,9%) en de Nasdaq 100 (+1,3%), ook de SOX deed het met een winst van 1% goed tijdens deze vreemde sessie. In Europa een kleine plus voor de DAX en de AEX, ze begonnen de sessie met verlies maar richting het slot werd dat omgezet in een plus zodat de AEX opnieuw een record neerzette. Ook de Franse CAC 40 zet een nieuw record neer.

Op Wall Street kregen we nog maar eens te maken met een behoorlijke divergentie tussen de verschillende sectoren, zo verloren de banken, de Transport sector, de olie sector en de industrie aandelen waardoor de Dow Jones meer dan 200 punten lager moest terwijl de tech indices het juist goed deden met toch een forse plus bij de TOP-5 aandelen. Het speelt al een tijdje dat moeilijke verloop waardoor je het als handelaar moeilijk kunt volgen en in feite weinig kan doen omdat het zo onzeker is.

Je kunt bijna al zien dat de Nasdaq zal inleveren maar die andere sectoren dan juist gaan herstellen. We gaan het zien, ik ben wel van plan om wat te proberen in de loop van de dag, als u de signalen ook wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 september ...

Resultaat dit jaar verloopt nog altijd naar wens en we blijven rustig:
We hebben deze maand al 3 keer iets kunnen doen maar we schieten er nog niet veel mee op. Let erop dat we al geruime tijd goed bezig zijn maar als het even niet loopt zoals verwacht reageer ik snel om een eventueel verlies te beperken. We doen rustig verder en ik zoek altijd waar het kan naar een instap bij de indices. Het is wel zo dat de divergentie tussen de indices het wat lastiger maakt om een duidelijke keuze te maken.

Wordt nu dus lid en volg de signalen die er snel weer komen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu meteen gebruik van de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 SEPTEMBER voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI):

Technische ontwikkeling markt:
We zien nog altijd veel divergentie in de markt, op Wall Street zelf tussen de tech aandelen en de cyclische aandelen en ook in Europa zien we dat want de AEX zet nog steeds records neer terwijl de DAX dat niet doet en zo wat achterblijft. Ik blijf erbij dat deze divergenties een signaal afgeven dat de markt voor een tijdje onder druk kan komen te staan.

Voorlopig springen beleggers nu richting de tech sectoren maar ik zie daar ook duidelijk overdrijving, vooral de BIG-5 maken stevige sprongen omhoog. De Dow Jones samen met de Dow Transport hebben het al meerdere dagen moeilijk en zakken verder.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX blijft nog altijd zeer sterk liggen en zet opnieuw een recordslot neer op 734,89 punten en dat is nu het 7e record op rij. De hoogste stand ooit werd gisteren ook opnieuw wat hoger gezet op 736,07 punten. Het blijft duidelijk dat de AEX zeer afhankelijk blijft van zwaargewicht ASML, het aandeel blijft maar gaan en bereikt al een stand op €589,7 op slotbasis. Door dat ASML extreem zwaar weegt binnen de AEX zien we meteen al aan de stand van de index hoe ASML erbij ligt. ASML begon lager en zette de AEX even op 728,5 punten, later herpakt ASML zich sterk en zorgde meteen voor een fors herstel bij de AEX.

Weerstand nu blijft eerst de 735 punten, later nemen we de 738 en de 745 punten als richtpunten omhoog. Steun blijft voorlopig de oude weerstandszone rond de 718-719 punten, later de 712 punten waar we nu ook het 50-daags gemiddelde zien. Pas als de AEX duidelijk onder die 712 punten zakt ziet het er minder goed uit, dan kunnen we snel weer op 702-703 punten staan. Denk eraan dat als er een terugval op gang komt we snel enkele procenten lager kunnen staan.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft boven de belangrijke 15.550 punten zone en dicht bij het record dat dinsdag werd neergezet, we blijven uiteraard letten op die 15.550 punten steun want dat niveau was eerder de zeer zware weerstand bij de DAX, de index bleef daar weken tegenaan hikken.

Weerstand nu de 15.730 punten, later de 15.850 en de 16.000 punten. Steun kunnen we dus verwachten rond de 15.550 punten, later zien we de 15.425 en de 15.380 punten als richtpunten omlaag. De DAX blijft met kleine stapjes aan winst werken maar dat is onvoldoende om kracht te tonen om definitief uit te breken.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 bewoog behoorlijk gisteren maar verloor 2 punten, zo blijft de index onder de vorige top die op 4238 punten uitkwam. Opletten nu met die 4200 punten want als de index dat niveau verliest dan komen we zeer snel terecht bij die bekende dubbele steun die op 4180 punten wacht. Dat het snel kan gaan hebben we de afgelopen 2 sessies duidelijk kunnen zien, bij een verkoopgolf staat de index in no-time ruim 1% lager, naar boven toe zien we dat uiteraard niet.

Steun nu de 4200 en de 4180 punten, onder dat niveau duikt de index onder de zeer belangrijke steunlijn en het 50-MA. Bij een verdere daling steun rond de 4125 en de 4050 punten. Weerstand nu eerst die oude top rond de 4238 punten, daarboven de top van dinsdag rond de 4250 punten. Bij een duidelijke uitbraak weerstand rond de 4300 en de 4350 punten. Het ziet er nu onduidelijk uit op Wall Street, het kan in feite beide kanten uit al zien we de nodige moeite omhoog.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq lag er opnieuw sterk bij el wint 0,9% gisteren hetgeen totaal tegenover gesteld is dan wat de Dow Jones deed. De Nasdaq staat nu heel dicht bij de top die op 4211 punten wacht, de Nasdaq 100 zet wel een nieuw record neer. Nog zo'n 50 punten om de top te testen, we zien nu 3 duidelijke toppen bij deze index tussen februari en nu. Boven die 4211 punten weerstand rond de 14.350 en 14.500 punten maar reken erop dat boven die topzone de ruimte leeg is en we geen doelen meer zien.

Steun nu eerst de 14.000 punten die gisteren nog werd getest en woensdag kwamen we zelfs even nog wat lager uit. Later steun rond het 50-daags gemiddelde dat uitkomt op 13.780 punten. Eerst deze niveaus maar in de gaten houden, later zien we verder.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.19 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 72,7 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1785 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu meteen gebruik van de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 SEPTEMBER voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.