Beursdagboek Trader Guy 17 november 2021, 08:41

...

Record AEX en DAX, Nasdaq sterk, Dow geraakt moeilijk vooruit

17 november 2021, 08:41 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De AEX en de DAX zetten opnieuw records neer, ook de SOX index op Wall Street zet een record neer. De rest geraakt verder vooruit maar er zitten net geen records in, de S&P 500 en de Nasdaq komen wel heel dicht bij de top uit op slotbasis, de Dow Jones verloopt wat moeizamer maar ook deze index blijft het record in zicht houden. Wel opletten voor de zware weerstand bij de meeste indices nu.Update woensdag 17 november:
Wall Street wist dinsdag hoger te sluiten en dat kwam vooral na een sterker dan verwachte groei van de detailhandelsverkopen in oktober en sterke bedrijfsresultaten van enkele retail bedrijven zoals Home Depot dat ruim 5% hoger de sessie afsloot. Zo wist de S&P 500 een winst te boeken van 0,4% om net boven de 4.700 punten te sluiten wat net onder het record is. De Dow Jones won 0,15% terwijl de Nasdaq het met een plus van 0,8% wat beter deed.

Europa deed het wat beter met nieuwe records zowel bij de DAX, de AEX en de CAC 40. De recordreeks wordt dus verder gezet en dat al meerdere dagen na elkaar. Europa gaat wat makkelijker vooruit nu door dat de euro goedkoper wordt ten opzichte van de dollar. Wel zien we nu de nodige weerstand op de grafieken, ik verwacht niet dat de indices nog makkelijk vooruit zullen geraken de komende dagen. Een correctie ligt op de loer voor zowel de AEX, de DAX en de CAC 40.

Tot nu toe staat de Dow Jones dit jaar op een plus van 18%, de S&P 500 zien we tot nu toe al 25% hoger dit jaar. De meeste winst werd tot nu toe behaald door het ruime steunprogramma van de centrale banken, het is wel zo dat een groot deel van deze steun nu zal worden terug gedraaid door dat de inflatiecijfers te fors oplopen. Het is dan nog maar de vraag of de markt nog meer potentie omhoog krijgt, de rente loopt op en we zien de dollar snel duurder worden ten opzichte van andere valuta.

Verder twijfelen beleggers of de markten dit tempo kunnen aanhouden met de factoren waar we mee te maken hebben nu. Het is niet alleen de inflatie maar we zien ook dat het aantal corona gevallen snel toeneemt en dat zelfs nadat een groot deel van de bevolking al is gevaccineerd in de VS en Europa. Er komen vragen of de vaccins wel voldoende beschermen voor een langere periode. Het blijft gecompliceerd allemaal en het is wel iets om in de gaten te houden voor een latere fase. Verder is het zo dat de markt zwaar overgewaardeerd blijft, er kan zowel fundamenteel als technisch zeker wat vanaf nu. Een grotere correctie van pakweg 8 tot 10% zit er de komende tijd zeker in maar waar het momentum ligt blijft de grote vraag.

Wat de economische cijfers betreft zien we dat de detailhandelsomzet met 1,7% in oktober wat hoger uitkwam dan de 1,5% waar men op rekende. Vooral de verkoop van nieuwe auto's droegen bij aan de meevaller, zonder de autoverkoop zou de groei uitkomen op 1,4%.

Voorlopig kan ik weinig anders dan op halve kracht handelen, de volatiliteit blijft te heftig om zonder risico wat groter in te stappen. Daarom kies ik zelf nog steeds om met halve posities te werken in deze fase. Er lopen nu even geen posities maar ik verwacht wel dat er snel weer nieuwe kansen komen. Blijf alert voor de mail en de SMS die ik ga versturen. U kunt meedoen door lid te worden via het nieuwe proefabonnement dat loopt tot 1 februari.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 FEBRUARI voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
De indices op Wall Street sluiten hoger al kon de Dow Jones het weer niet volhouden tot het slot, de Nasdaq komt nu wel heel dicht bij het record terwijl de SOX index wel een nieuw record weet neer te zetten. Wall Street zoekt dus nog wat en we zien dat niet alle sectoren er sterk bijliggen. Toch opletten de komende dagen voor een draai via een dubbele top.

In Europa weer records bij de AEX en de DAX maar beiden bereiken nu een redelijk zware weerstand.

Dow Jones:
De Dow Jones doet niet veel en blijft nog steeds hangen rond de slotstand van vrijdag, de index probeert het wel om door te stoten omhoog maar het gaat toch allemaal wat moeilijker nu. We staan op zich niet zo ver onder de top, het gaat nog om iets meer dan 1% maar makkelijk gaat het niet wat betreft de Dow Jones omdat niet alle sectoren meewerken. Denk eraan dat 1 sterke sessie en dan met een stevige plus op slotbasis de Dow er al staat.

Weerstand zien we nu eerst rond de 36.250 punten met later de topzone rond de 36.500-36.600 punten, bij een uitbraak komen dan eerst de 36.750 en zelfs de 37.000 punten in beeld als doelen.

Steun nu eerst de 35.750 steun om later uit te komen bij de 35.630 punten waar de oude top uitkomt. Eerst deze belangrijke niveaus in de gaten houden, daarna kijken we verder wat betreft de Dow Jones.

AEX index:
De AEX zet opnieuw een record neer op slotbasis op 826,5 punten. De index raakt de lijn over de toppen weer aan nu en de afgelopen weken zien we daar de nodige weerstand. Of het tot een uitbraak zal komen moeten we nog zien, het kan best dat de AEX vanaf die lijn weer wat moet inleveren. Weerstand nu eerst de 830 punten, daarboven de 835 en de 840 punten als richtpunten.

Steun zien we nu eerst rond de 820-821 punten met daar snel onder de 812-814 punten. Later steun rond de 808-810 punten en de oude topzone tussen de 800-803 punten waar wat mij betreft een meer duidelijke en sterke steun wacht.

DAX index:
De DAX zet door omhoog met nu een grotere stap en opnieuw een record, de DAX blijft in ieder geval sterk liggen na de uitbraak. Op slotbasis zet de index het nieuwe record op 16.247 punten. De DAX komt nu ook terecht rond de lijn over de toppen vanaf juni, ik verwacht daar in ieder geval de nodige weerstand. Rond de 16.250-16.300 punten dus die lijn over de toppen, mocht de index daar ook boven geraken dan zien we weerstand rond de 16.500 punten.

Steun nu eerst de 16.000-16.050 punten met snel daaronder de bekende 15.810 punten. Later zien we steun rond de 15.600 en de 15.500 punten. De volgende steun zien we rond de 15.310 punten waar nu het 200-daags gemiddelde uitkomt.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq loopt nu snel op richting de topzone die net boven de 16.000 punten uitkomt, verder zien we de lijn over de toppen rond de 16.250 punten uitkomen als volgende weerstand. Zet de Nasdaq nu een dubbele top neer of geraakt de index nog een keer tot de lijn over de toppen om vanaf dat punt te draaien? De komende dagen worden dus belangrijk en wie weet kunnen we wat doen met de Nasdaq zodra de topzone wordt bereikt.

Weerstand zien we rond de topzone 16.000-16.050 punten met later de lijn over de toppen die rond de 16.250 punten uitkomt. Daarna bij een extreem omhoog kan de 16.500 punten in beeld komen als mogelijk doel. Steun nu eerst de 15.750 punten met daaronder 15.525 punten.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
Vorige week dinsdag werd de winst genomen op de short posities en ik wacht nu op een moment om weer in te kunnen stappen. Het resultaat voor deze maand loopt zo weer wat op. Het handelen verloopt prima en dat is al het gehele jaar zo want via de overzichten hieronder ziet u dat we er in 2021 heel goed voorstaan en het doel eigenlijk al ruim werd bereikt, we hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen nog genoeg kansen zo te zien. Ik zoek voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden zodra die zich voordoen.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 FEBRUARI voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten maand november en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.