Beursdagboek Trader Guy 19 november 2021, 08:35

...

Nasdaq 100 en SOX trekken door, AEX moet wat inleveren

19 november 2021, 08:35 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Weer een sessie met de nodige divergentie en dan vooral op Wall Street waar de indices met de grote tech bedrijven het goed deden, andere sectoren blijven de afgelopen dagen achter. Zo zien we records bij de Nasdaq, de Nasdaq 100, de S&P 500 en de SOX index. De Dow Jones en de Dow Transport sluiten met wat verlies. In Europa geen nieuwe records na een sterke reeks met records de afgelopen dagen. We zien nog altijd de nodige volatiliteit op de markten, een rustig moment krijgen we amper.Update vrijdag 19 november:
Geen nieuwe records deze keer in Europa, zowel de AEX, de DAX en de CAC 40 sluiten wat lager, de zorgen om de inflatie nemen wat toe maar het wil nog niet zeggen dat de top er al staat. Daarvoor zal alles gelijktijdig met een correctie moeten beginnen, dat is nu nog niet het geval aangezien we nog divergentie zien. De AEX blijft wel boven de 820 punten, de DAX blijft sterk liggen boven het uitbraak niveau. Wel zien we dat veel indices hun weerstand aantikken en mogelijk met een correctie kunnen starten die enkele dagen kan aanhouden.

Wall Street sluit ook donderdag verdeeld, de Nasdaq en vooral de Nasdaq 100 sluiten op recordhoogte, de SOX index zet ook een nieuw record neer. De S&P 500 waar de winst op 0,3% uitkomt zet ook een nieuw record neer op slotbasis, dat staat nu op 4704,5 punten. De Nasdaq won 0,5% om net onder de 16.000 punten te sluiten (15.994).

De Dow Jones zit in een mindere fase, de index moest opnieuw 0,2% inleveren met een slot op 35.871 punten, de Dow zet zo een lagere bodem neer en lijkt af te zakken naar het doel dat rond de 35.600-35.630 punten wacht, de oude topzone.

Beleggers blijven bezorgd over de hoge inflatie, maar het sterke kwartaal cijferseizoen en gunstige economische data bieden houvast. Daarnaast zijn er weinig alternatieven voor aandelen en hopen de markten dat consumenten het economisch herstel blijven ondersteunen.

Beleggers kijken nog altijd naar de inflatie, een belangrijk feit was dat zowel de VS als China naar mogelijkheden aan het kijken zijn om hun strategische oliereserves in te zetten om aan de vraag te kunnen voldoen en om zo de prijs te drukken. Dat zou gunstig kunnen zijn voor de hoge inflatie.

Wat betreft het handelen blijf ik voorzichtig, er hangt wat in de lucht maar het juiste momentum vinden blijft lastig, ik heb al voorzichtig wat kleine posities opgenomen. U kunt meedoen door lid te worden via het nieuwe proefabonnement dat loopt tot 1 februari.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 FEBRUARI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
De indices op Wall Street sluiten verdeeld maar vooral de tech indices kwamen sterk voor de dag met records voor de Nasdaq en de SOX index. Ook de S&P 500 zet op slotbasis een nieuwe all time high neer. De Dow Jones verloor opnieuw, de index ziet er duidelijk minder goed uit dan de rest.

In Europa wat winstnemingen, zowel de AEX als de DAX sluiten wat lager en geraken niet boven de redelijk zware weerstand.

Dow Jones:
De Dow Jones blijft zwak momenteel, de index geraakt moeilijk op gang en we zien op de grafiek dat de Dow weer rond de bodem van vorige week uitkomt. Geen goed teken en het lijkt erop dat de Dow de oude steunzone wil opzoeken, dat is de oude top rond de 35.630 punten. Eerst nog steun rond de 35.750 steun om later uit te komen bij die 35.630 punten waar de oude top uitkomt. We houden in eerste instantie deze belangrijke niveaus in de gaten, daarna kijken we verder wat betreft de Dow Jones.

Weerstand zien we nu eerst rond de 36.250 punten met later de topzone rond de 36.500-36.600 punten.

AEX index:
De AEX moest wat inleveren maar op zich blijft de index dicht bij de lijn over de toppen hangen waar we de afgelopen weken toch de nodige weerstand zien. Of het tot een uitbraak zal komen moeten we afwachten want vanaf deze lijn kan de AEX wat inleveren, in ieder geval winstnemingen. Weerstand nu eerst de 830 punten, daarboven de 835 en de 840 punten als richtpunten.

Steun zien we nu eerst rond de 820-821 punten met daar snel onder de 812-814 punten. Later steun rond de 808-810 punten en de oude topzone tussen de 800-803 punten waar wat mij betreft een meer duidelijke en sterke steun wacht.

DAX index:
De DAX moet wat inleveren na het aantikken van de weerstand, de DAX blijft voorlopig sterk liggen na de uitbraak. Rond de 16.285-16.300 punten wacht deze toch zware weerstand ofwel de lijn over de toppen, mocht de index daar ook boven geraken dan zien we weerstand rond de 16.500 punten. Vanaf nu wel opletten voor winstnemingen.

Steun nu eerst de 16.000-16.050 punten met snel daaronder de bekende 15.810 punten. Later zien we steun rond de 15.600 en de 15.500 punten. De volgende steun zien we rond de 15.320 punten waar nu het 200-daags gemiddelde uitkomt.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq test opnieuw de topzone die net boven de 16.000 punten uitkomt, de index geraakt tot die 16.000 punten en sluit met een record. Weerstand blijft voorlopig de topzone 16.025-16.050 punten, wat hoger zien we de lijn over de toppen die nu rond de 16.250-16.275 punten uitkomt als volgende weerstand. Krijgen we dan toch een dubbele top of geraakt de index nog een keer tot de lijn over de toppen om vanaf daar te draaien?

Als we het samenvatten dan zien we de eerste weerstand rond de topzone 16.025-16.050 punten met later de lijn over de toppen rond de 16.250 punten. Verder als er een extreem omhoog komt dan moeten we letten op de 16.500 punten als mogelijk doel. Steun nu eerst de 15.750 punten met daaronder 15.525 punten. Door de volatiliteit kan het in beide richtingen heel snel gaan, ook moeten we alert blijven voor sector rotaties momenteel.

Overzicht resultaat november en dit jaar (2021):
Vorige week werd de winst genomen op enkele short posities en ik heb wat kleine posities opgenomen rond de topzone. Het handelen verloopt nog altijd prima en dat is al het gehele jaar zo want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 goed voorstaan. We hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen zeker nog genoeg kansen zoals ik de markt nu inschat. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 FEBRUARI voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten maand november en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.