Beursdagboek Trader Guy 18 november 2021, 08:24

...

AEX en DAX scherpen record aan, Dow Jones lager

18 november 2021, 08:24 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Records worden wat hoger gezet in Europa, Wall Street sluit lager. We hebben vooral sector rotatie gezien, de tech sectoren deden het beter dan de traditionele indices. Zo verloren de Dow Jones en de Dow Transport behoorlijk terwijl de Nasdaq 100 na de gehele sessie hoger te hebben gestaan net negatief sluit. De SOX index verloor ook redelijk na het bereiken van de hoogste stand ooit dinsdag. Vanmorgen staan de tech futures wat hoger, ik ben benieuwd naar het verloop vandaag. Let bij vrijwel alle indices op de lijn over de toppen waar de nodige weerstand wacht.Update donderdag 18 november:
Voor vandaag zien we dat de futures in Europa vlak tot wat lager staan, de DAX die maar van geen correctie wil weten kan opnieuw wat hoger starten, de AEX laat een wat lagere opening zien via de voorbeurs indicaties. Gisteren sluiten alle 3 de belangrijke indices af met een nieuw record al is het maar minimaal, het gaat om slechts een fractie hoger, de DAX 3 punten, de AEX 1 punten en de CAC 40 zo'n 4 punten maar de nieuwe records staan er wel.

Op Wall Street geen nieuwe records, de Nasdaq probeerde het wel en kwam tot de 16.000 punten maar de index moest later op de avond inleveren. De Dow Jones en de Dow Transport verloren dan weer behoorlijk en laten opnieuw een draai omlaag zien. Ik weet het nog niet goed wat betreft Wall Street, alles voelt aan dat de indices zich klaar maken voor een grotere correctie maar dan moeten alle sectoren mee omlaag en dat is nu nog niet het geval. We zien nog sector rotatie en dat is een moeilijke fase zo lang dat zo blijft. Toch opletten de komende dagen want na Thanksgiving (volgende week) kan de markt zich wel eens anders gedragen.

De aanhoudende zorgen over de inflatie blijven drukten op het sentiment blijkt uit de cijfers van Eurostat dat de consumentenprijzen in de eurozone in oktober verder zijn gestegen. De inflatie bedroeg in oktober 4,1% wat opnieuw hoger is dan de 3,4% in september. Net als in de VS lopen de inflatiecijfers behoorlijk op momenteel en deze situatie schreeuwt om een actie van de centrale banken, het afbouwen van het opkoop programma en het verhogen van de rente.

Dat is ook de reden dat ik voorzichtig blijf momenteel, er hangt wat in de lucht maar ik kan het juiste momentum moeilijk vinden maar we komen wel heel dicht bij een keuze. Mogelijk vandaag of morgen denk ik om wat te doen maar dan moet ik wel een week of 2 kunnen blijven zitten in de posities die ik kies voor de leden. Er lopen nu even geen posities, blijf in ieder geval alert voor de mail en de SMS die ik ga versturen. U kunt meedoen door lid te worden via het nieuwe proefabonnement dat loopt tot 1 februari.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 FEBRUARI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
De indices op Wall Street sluiten lager woensdag waardoor er geen nieuwe records werden neergezet, de Nasdaq probeerde het wel maar niet alle sectoren deden mee deze keer. We zien ook wat sector rotatie, de tech lag er beter bij dan de andere sectoren. We moeten dus voorzichtig worden zo te zien. De Dow Jones stond de gehele sessie onder druk, de S&P 500 en de Nasdaq probeerden het nog wel maar tegen het slot ook daar verlies. De SOX index lag er na het record van dinsdag slecht bij.

In Europa wel opnieuw records, zowel de AEX als de DAX zetten de hoogste stand ooit op slotbasis weer wat hoger maar beide indices bereiken nu een zware weerstand.

Dow Jones:
De Dow Jones blijft zwak momenteel, de index geraakt moeilijk op gang en we zien op de grafiek dat de Dow weer rond de bodem van vorige week uitkomt. Geen goed teken en het lijkt erop dat de Dow de oude steunzone wil opzoeken, dat is de oude top rond de 35.630 punten. Eerst nog steun rond de 35.750 steun om later uit te komen bij die 35.630 punten waar de oude top uitkomt. We houden in eerste instantie deze belangrijke niveaus in de gaten, daarna kijken we verder wat betreft de Dow Jones.

Weerstand zien we nu eerst rond de 36.250 punten met later de topzone rond de 36.500-36.600 punten.

AEX index:
De AEX zet een nieuw een record neer op slotbasis op 827,57 punten terwijl de index al het eerste doel omhoog op 830 punten gedurende de sessie opzocht (829,35). De index blijft nu wel hangen rond de lijn over de toppen hangen en de afgelopen weken zien we daar toch de nodige weerstand. Of het tot een uitbraak zal komen moet ik nog zien, het kan best dat de AEX vanaf die lijn weer wat moet inleveren. Weerstand nu eerst de 830 punten, daarboven de 835 en de 840 punten als richtpunten.

Steun zien we nu eerst rond de 820-821 punten met daar snel onder de 812-814 punten. Later steun rond de 808-810 punten en de oude topzone tussen de 800-803 punten waar wat mij betreft een meer duidelijke en sterke steun wacht.

DAX index:
De DAX zet voorzichtig het record nog een fractie hoger, de DAX blijft voorlopig sterk liggen na de uitbraak. Op slotbasis zet de index het nieuwe record op 16.251 punten. De DAX raakt nu ook de lijn over de toppen vanaf juni aan, ik verwacht daar in ieder geval de nodige weerstand. Rond de 16.285-16.300 punten wacht deze toch zware weerstand ofwel de lijn over de toppen, mocht de index daar ook boven geraken dan zien we weerstand rond de 16.500 punten. Vanaf nu wel opletten voor winstnemingen.

Steun nu eerst de 16.000-16.050 punten met snel daaronder de bekende 15.810 punten. Later zien we steun rond de 15.600 en de 15.500 punten. De volgende steun zien we rond de 15.320 punten waar nu het 200-daags gemiddelde uitkomt.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq test de topzone die net boven de 16.000 punten uitkomt, de index geraakt tot die 16.000 punten maar moest inleveren tijdens het laatste uur van de sessie. Weerstand blijft voorlopig de topzone 16.025-16.050 punten, wat hoger zien we de lijn over de toppen die nu rond de 16.250 punten uitkomt als volgende weerstand. Krijgen we dan toch een dubbele top of geraakt de index nog een keer tot de lijn over de toppen om vanaf daar te draaien? De komende dagen blijven dus belangrijk en wie weet kunnen we snel wat doen met de Nasdaq zodra de topzone wordt bereikt.

Als we het samenvatten dan zien we de eerste weerstand rond de topzone 16.025-16.050 punten met later de lijn over de toppen rond de 16.250 punten. Verder als er een extreem omhoog komt dan moeten we letten op de 16.500 punten als mogelijk doel. Steun nu eerst de 15.750 punten met daaronder 15.525 punten. Door de volatiliteit kan het in beide richtingen heel snel gaan, ook moeten we alert blijven voor sector rotaties momenteel.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
Vorige week werd de winst genomen op enkele short posities en ik wacht nu op een moment om opnieuw in te stappen. Het resultaat voor deze maand loopt zo weer wat op. Het handelen verloopt nog altijd prima en dat is al het gehele jaar zo want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 goed voorstaan. We hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen zeker nog genoeg kansen zoals ik de markt nu inschat. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 FEBRUARI voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten maand november en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.