Beursdagboek Trader Guy 10 mei 2016, 08:35

...

Olie zet AEX onder druk, DAX blijft wel sterk

10 mei 2016, 08:35 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)



Een vreemde sessie gis­teren vooral onder invloed van de oliepri­js die onder druk kwam te liggen na een sterke start, dat stu­urde de AEX plots fors lager en kwam zelfs na een plus van 5,5 pun­ten in de min terecht. Van­mor­gen her­pakt alles zich waar­door de AEX weer plussen laat zien, de vraag is of die kun­nen bli­jven staan na de open­ing. De AEX bli­jft afhanke­lijk van de oliepri­js door zwaargewicht Shell, het aan­deel dat eerst nog plussen liet zien zak­te hele­maal weg na de mid­dag waar­door de zwak­te bij de AEX doorzette. De AEX eindigde amper nog in de plus, maar van­mor­gen via de futures her­s­tel. De DAX kon de winst wel vasthouden en lijkt ook van­mor­gen sterk, een open­ing boven de 10.000 pun­ten zit er dus in, de AEX kan in de buurt van de 434 – 435 uitkomen. Naar het ver­volg moeten we nog raden, maar het lijkt erop dat de indices zich her­pakken. Ook de futures op Wall Street lat­en mooie plussen zien, ook daar is het wacht­en op de echte open­ing van­mid­dag maar echt zware druk omlaag hebben we nog niet gezien op Wall Street, de top­pen bli­jfen in beeld. We halen die nog niet maar ze zijn ook nog niet ver weg, en dat moeten we in de gat­en bli­jven houden de komende tijd.

Meer valt er niet te melden van­mor­gen, er zijn geen belan­grijke cijfers en de Cen­trale Banken hebben ook niets staan op de agende de komende dagen. Daarom denk ik niet dat de val­u­ta gekke beweg­in­gen zullen lat­en zien.

We zit­ten nu dus (nog) niet in posi­ties, we kun­nen beter wacht­en tot de risk reward er wat beter bij ligt. U kunt wel alvast inschri­jven om mee te doen via de aan­bied­ing, die loopt vanaf €39 tot 1 JULI. Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
Bij de AEX nu ste­un rond de 430 – 431 met daaron­der de 428 en de 425 – 426 pun­ten, weer­stand de 437 – 438 en de 440 – 441 pun­ten. De AEX zoekt nu wat naar richt­ing maar kan zijn winst opge­bouwd vanaf de bodem gemaakt vorige vri­jdag vasthouden tot nog toe. De ral­ly van gis­teren werd vooral door de olie de kop inge­drukt. De AEX bli­jft deels afhanke­lijk van de oliepri­js door Shell dat zwaar weegt op de AEX index. Bij de DAX is dat wat anders, de DAX kon wel een groot deel van de winst vasthouden, daar een slot net onder de 10.000 pun­ten maar boven de 9950 weer­stand. Nu de vol­gende hin­der­nis rond de 10.080 en de 10.150 pun­ten, lat­er de 10.400 pun­ten. Ste­un nu de 9950 en de 9850 pun­ten, lat­er de 9750 pun­ten als steun.

Op Wall Street wat con­sol­i­date met kleine plussen op de S&P en de Nas­daq maar wat ver­lies bij de Dow Jones. Ste­un voor de Dow Jones eerst de 17.500 met daaron­der de 17.250 pun­ten, weer­stand eerst de 17.750 met daar­boven de 17.900 en de 18.100 pun­ten. De All Time High bli­jft bin­nen bereik, die wacht rond de 18.350 pun­ten. Bij de S&P 500 het­zelfde, nu weer­stand rond de 2075 en de 2100 met de All Time High rond de 2130 pun­ten. Ste­un bli­jft de 2050 en de 2025 met daar­na de 1990 pun­ten. De Nas­daq bli­jft nog ver achter, daar ste­un rond de 4675 en de 4630 pun­ten, weer­stand rond de 4800 – 4830 en de 4900 punten.

We zoeken zoals alti­jd rustig naar kansen, zow­el in Europa (AEX en DAX) als op Wall Street (Dow en de S&P). De leden kri­j­gen op tijd bericht van onze plan­nen, inschri­jven kan via deze link …

Euro-dol­lar:
De euro staat weer in zijn veilige gebied nu, tussen de 1,125 en de 1,145 dol­lar ofwel de eerdere trad­in­grange. We bli­jven wel deze range in de gat­en houden, behalve die uit­braak van vorige week bli­jft de euro liggen ver boven de andere ste­un rond de 1,105 dol­lar. Beter even afwacht­en nu wat betre­ft de euro.

Brent olie:
De olie kende een dubbele beweg­ing gis­teren, eerst toch behoor­lijk wat omhoog maar na de mid­dag plots een dal­ing die tot de avond doorzette. Aan het einde van de dag stond de Brent 4% lager dan vri­jdag ofwel 6% onder zijn hoog­ste punt van de dag. We zien nu dat de olie plots weer leunt op de ste­un onder de bodems die we zien sinds feb­ru­ari. Eerst nog bij­na een rit tot de weer­stand rond de 50 dol­lar gevol­gd door een forse terug­val naar de ste­un rond de 43 dol­lar. We gaan het zien of er van­daag of mor­gen een draai komt want om de uptrend gaande te houden zal de olie moeten draaien vanaf deze niveaus. Wel valt het op dat alle grond­stof­fen het moeil­ijk kri­j­gen nu, de druk komt er plots weer op te staan. Zou dit het begin zijn van een nieuwe fase omlaag? We gaan het zien, wel iets om in de gat­en te houden nu. Via Guy Trad­ing han­de­len we op de olie, u kunt mee door lid te wor­den van deze ser­vice via deze link …

Advies­di­enst Sys­teem Trad­ing:
Veel hoeven we er niet over te zeggen, de cijfers spreken vanzelf en onze leden spreken voor ons via de beo­ordelin­gen ofwel revieuws voor deze advies­di­enst die u via deze link kunt inzien. Sinds de start in mei 2013 nu al een winst van €21.825 ofwel 1455%, we werken alti­jd met een max­i­male inleg per keer (posi­tie) van €1500.

Dit jaar staan we al op €7125 winst ofwel 475%. We begin­nen elke maand opnieuw vanaf 0 en met dus die €1500 inleg, ook deze maand zijn we zon­der posi­tie van start gegaan en hebben maandag een short aangekocht die gis­teren werd verkocht. De winst op een kleine posi­tie (400 stuks Boost­ers AEX) met een invester­ing van €880 kwam uit op €460. De eerste winst voor deze maand staat dus al op de teller, we zoeken nu naar nieuwe kansen die er aan zit­ten te komen. Zorg dat u zich inschri­jft en u staat meteen op onze verzendlijst.

Mee­doen nu via de nieuwe aan­bied­ing? Tot 1 JULI voor €39, ga naar de link hieron­der en schri­jf u van­daag nog in …Onder de link ziet u nog de tabellen met de resul­tat­en per maand en per jaar.

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.html

Sys­teem Trad­ing tabel per maand:

Sys­teem Trad­ing resul­taat per jaar. Dit jaar sterk bezig …

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.