Beursdagboek Trader Guy 11 mei 2016, 08:45

...

Wall Street sterk, AEX probeert te volgen

11 mei 2016, 08:45 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)



Een sterke dag op de beurzen gis­teren met ste­un via de olie die zich hele­maal wist te her­pakken na de ste­vige terug­val van maandag toen de olie meer dan 6% vanaf de top terugviel. Alle sec­toren droe­gen bij aan de oplev­ing met bin­nen de Dow Jones zelfs meerdere aan­de­len die een All Time High koers neerzetten. Zo waren er hoogtepun­ten voor o.a. John­son & John­son en Mc Don­alds bin­nen de Dow Jones maar ook Ama­zon, Pep­si­Co, Lock­heed, Altria en Medtron­ic lieten een All Time High opteke­nen gis­teren. Op zich bull­ish maar aan de andere kant ook best gevaar­lijk want er is een gezegde op Wall Street dat als er veel aan­de­len hun hoog­ste koersen begin­nen te bereiken dat je op moet passen voor een draai in de markt.

Zo ver is het nog niet maar dat we niet te gretig meer moeten kopen is ook iets wat we vanaf nu reken­ing mee moeten houden. En dat zek­er wan­neer niet alle indices in de buurt van hun hoog­ste stand ooit uitkomen, dat doen de Dow en de S&P 500 wel maar de Nas­daq en de Dow Trans­port doen dat juist niet. Ook de Rus­sel 2000 (small­caps) bli­jft ver achter op de Dow en de S&P 500, met andere woor­den zijn het de BIG CAPS die het mooie weer bezor­gen op de beurs maar de onderliggende kracht is NIET volop aan­wezig. Daarom moeten we voorzichtig bli­jven en dus niet te hoog inzetten op meer, het kan er plots en snel heel anders uitzien.

Waar het kan zullen we in posi­tie stap­pen, de leden weten al meer. U kunt wel inschri­jven om mee te doen via de aan­bied­ing, die loopt vanaf €39 tot 1 JULI. Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
Bij de AEX nu ste­un rond de 430 – 431 met daaron­der de 428 en de 425 – 426 pun­ten, weer­stand de 437 – 438 en de 440 – 441 pun­ten. De AEX zoekt nog alti­jd naar een duidelijke richt­ing maar kan zijn win­sten opge­bouwd vanaf de bodem van vorige vri­jdag nog vasthouden. De ral­ly van gis­teren tot net na de mid­dag en maandag wer­den telkens de kop inge­drukt. Nog­maals, we houden mede de beweg­in­gen van de olie in de gat­en vooral voor wat betre­ft de AEX. Bij de DAX is dat wat anders, de DAX kon wel een groot deel van de winst vasthouden maandag en zette door gis­teren om boven de 10.000 pun­ten af te sluiten. Nu weer­stand rond de 10.080 en de 10.180 pun­ten voor de DAX, lat­er de 10.400 pun­ten als weer­stand. Ste­un nu de 9950 en de 9850 pun­ten, lat­er de 9750 pun­ten als steun.

Op Wall Street een zeer sterke sessie met de Dow die zelfs tot net boven de 17.900 weer­stand ger­aakt, de vol­gende weer­stand voor de Dow die nu wel heel dicht bij zijn hoog­ste koers ooit uitkomt ligt rond de 18.100 en de All Time High rond de 18.350 pun­ten. Ste­un bli­jft de 17.750 en de 17.500 pun­ten nog alti­jd, lat­er de 17.250 pun­ten. De Dow Jones laat niet zoveel liggen maar ger­aakt ook niet veel verder dan net onder die top­pen. Het­zelfde bij de S&P 500, ste­un daar de 2050 en de 2025 pun­ten nog steeds, weer­stand nu de 2100 en de 2135 pun­ten. De hoog­ste koers ooit wacht rond die 2135 pun­ten. Wall Street bli­jft op zoek naar die zware weer­stand, aan het begin van de maand leek het erop dat het niet zou lukken, nu moeten we die mening weer bijstellen maar we zijn er nog niet. Een goeie 2% staan we er nog onder …

We zoeken zoals alti­jd rustig naar kansen, zow­el in Europa (AEX en DAX) als op Wall Street (Dow en de S&P). De leden kri­j­gen op tijd bericht van onze plan­nen, inschri­jven kan via deze link …

Euro-dol­lar:
De euro staat nog alti­jd bin­nen het veilige gebied, dat is tussen de 1,125 en de 1,145 dol­lar ofwel de eerdere trad­in­grange. We bli­jven deze range uit­er­aard in de gat­en houden, behalve die korte uit­braak van vorige week bli­jft de euro liggen ver boven de andere ste­un rond de 1,105 dol­lar. De 1,162 dol­lar en de 1,17 dol­lar bli­jven de weer­standen aan de bovenkant bij een nieuwe uit­braak. Toch beter even afwacht­en nu wat betre­ft de euro.

Brent olie:
De olie beweegt fors, maandag een ste­vige dal­ing en gis­teren kwam daar net zoveel bij. Onduidelijkheid troef maar de Brent bli­jft wel bin­nen dat opgaande trend­kanaal met nu ste­un rond de 43,5 dol­lar en weer­stand rond de 50 dol­lar. De bodems komen wel steeds iets hoger ter­wi­jl de top­pen telkens ook wat hoger uitkomen. Zolang de olie die 43,5 dol­lar vast kan houden is er niets aan de hand, eron­der is foute boel en kan de uptrend sinds begin feb­ru­ari breken waar­door de olie weer in een vri­je val terecht kan komen. Van­daag om 16:30 komen de voor­raden uit de VS weer vrij, dat kan de olie weer in beweg­ing bren­gen, we zijn benieuwd welke kant het op gaat. Nog een keer zwak­te zou niet goed zijn, dan vrees ik voor een ste­vige dal­ing. Afwacht­en dus.

Via Guy Trad­ing han­de­len we op de olie, u kunt mee door lid te wor­den van deze ser­vice via deze link …

Advies­di­enst Sys­teem Trad­ing:
Veel hoeven we er niet over te zeggen, de cijfers spreken vanzelf en onze leden spreken voor ons via de beo­ordelin­gen ofwel revieuws voor deze advies­di­enst die u via deze link kunt inzien. Sinds de start in mei 2013 nu al een winst van €21.825 ofwel 1455%, we werken alti­jd met een max­i­male inleg per keer (posi­tie) van €1500.

Dit jaar staan we al op €7125 winst ofwel 475%. We begin­nen elke maand opnieuw vanaf 0 en met dus die €1500 inleg, ook deze maand zijn we zon­der posi­tie van start gegaan en hebben maandag een short aangekocht die gis­teren werd verkocht. De winst op een kleine posi­tie (400 stuks Boost­ers AEX) met een invester­ing van €880 kwam uit op €460. De eerste winst voor deze maand staat dus al op de teller, we zoeken nu naar nieuwe kansen die er aan zit­ten te komen. Zorg dat u zich inschri­jft en u staat meteen op onze verzendlijst.

Mee­doen nu via de nieuwe aan­bied­ing? Tot 1 JULI voor €39, ga naar de link hieron­der en schri­jf u van­daag nog in …Onder de link ziet u nog de tabellen met de resul­tat­en per maand en per jaar.

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.html

Sys­teem Trad­ing tabel per maand:

Sys­teem Trad­ing resul­taat per jaar. Dit jaar sterk bezig …

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.