Beursdagboek Trader Guy 13 augustus 2019, 08:52

...

Beurzen weer onder druk, nieuwe test 200-MA op komst?

13 augustus 2019, 08:52 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (4)

De verkoopdruk kwam vooral via Wall Street terug gisteren, we zien dat de Dow Jones 400 punten moest inleveren waardoor de index onder de 26.000 punten terecht komt. Ook de andere indices op Wall Street moesten inleveren. Europa dat sterk begon boog 7 punten winst om in een verlies van bijna 2 punten, onopvallend was dat wel een draai van bijna 9 punten. Dus we kunnen amper zeggen dat de daling hier in Europa meeviel ...




Marktanalyse:
Gisteren melde in het al via mijn Twitter account @USmarkets dat er nu zo'n 9 brandhaarden verder oplaaien of erbij komen en die ziet u hieronder. Een situatie die nogal wat beleggers doet huiveren waardoor verkoopdruk mijn inziens logischer is dan andersom.

- China-VS trade war
- Hong Kong revolutie
- Recessie op komst (Duitsland - Europa)
- Italië exit?
- Argentinië problemen
- Russische atoom explosie
- Britse Pond richting pariteit Euro, volgt de dollar?
- Iran tanker safari
- Negatieve rente Europa

Die zaken zijn er gewoon en kunnen allemaal de markten verstoren hetgeen we nu ook merken want de volatiliteit ofwel onzekerheid neemt met de dag toe. Bewegingen van 1 a 2% op dagbasis komen nu vrijwel dagelijks voorbij en ik heb niet het gevoel dat het zal ophouden zonder dat er enkele punten van hierboven van de lijst kunnen worden geschrapt. Het blijft zo dat de aandelen op Wall Street nog altijd veel te duur zijn als we de indicaties mee laten wegen voor wat er op komst is. Als de VS ook met een economische krimp te maken krijgt wat volgens de indicaties zeer aannemelijk is moeten ook koers-winst verhoudingen aangepast worden en dat kan enkel en alleen door de aandelen in waarde te doen afnemen.

Stelt u zich voor dat als een aandeel een KW verhouding heeft van pakweg 25 wat al heel hoog is en het bedrijf maakt plots 50% minder winst dan gaat die KW met dezelfde koers meteen naar een dubbele waarde (KW 50). Om op diezelfde KW 25 te blijven kan het aandeel in dat geval wel halveren. Let er wel op dat het om een voorbeeld gaat, 50% minder winst is veel maar we kunnen wel uitgaan van 10 tot 20% minder winst als het op economisch vlak plots veel slechter gaat. Dan zit er nog veel teveel lucht in de prijs van de aandelen.

Conditie markten:
Het blijft dus rommelen aan alle kanten, de ene dag puur op hoop maar de andere dag komen de te verwachten problemen weer in beeld waardoor de deur weer wagenwijd open gaat zoals we gisteren hebben kunnen zien. Er valt weinig aan te doen, we zitten nu in zo'n fase en als de daling nog wat doorzet komen we gelijk onder het belangrijke 200-daags gemiddelde uit. Vorige week werd dat nog als een belangrijke steun gezien maar als de indices daar voor een 2e keer makkelijk onder geraken dan zal het vertrouwen bij beleggers snel afnemen. Voor dat scenario vrees ik nu, de top is gezet hier in Europa en ook op Wall Street en we geraken er niet meer naartoe hebben we gemerkt vanaf vorige week vrijdag.

Als ik het technisch bekijk dan geraakte de AEX tot rond de 548 punten waar ik gisteren al duidelijk aangaf dat daar een zware weerstand lag te wachten. Dat blijft dus zo, die 548 wordt hoe dan ook een zeer belangrijk niveau aan de bovenkant, schrijf die waarde in ieder geval op voor later. Een belangrijke steun bij de AEX zien we nu rond de 538 en de 532 punten, vrijdag en gisteren hebben we al duidelijk kunnen zien dat de AEX heel snel weer richting een verkoopsignaal kan switchen.

Bij de DAX zien we de belangrijke weerstand nu rond de 11.850 uitkomen, later de 12.000 en de 12.100 punten. Steun nu de 11.650 punten, bij koersdruk kan de DAX vrij snel terug tot de volgende steun die ik rond de 11.500 punten verwacht. Net zoals bij de AEX blijft de DAX zwak en dus kwetsbaar bij koersdruk, daarom verwacht ik niet dat de DAX die 11.500 punten zal kunnen vasthouden als steun zodra we grotere problemen krijgen op Wall Street.

Strategie komende dagen:
De markten blijven volatiel voorlopig en ik verwacht dat het zo zal blijven de komende dagen en mogelijk zelfs weken. Elke berichtgeving kan voor beweging zorgen, het is dus afwachten hoe het deze week zal verlopen op Wall Street want daar worden de lijnen nog steeds uitgezet. Het herstel vanaf de bodem die vorige week rond het 200-daags gemiddelde werd gezet blijft dus broos, als ik het goed bekijk zelfs zeer broos. We zoeken dus vooral naar short posities in deze fase en dat zeker na hetgeen we vorige week hebben gezien. De leden kunnen dus verwachten dat ik naar omlaag blijf kijken zolang ik van deze verwachting uitga. De posities die ik dan kies wil ik zo lang mogelijk aanhouden, we hebben geen andere keuze voorlopig.

Proefabonnement:
Als u lid wil worden via een proefabonnement kan dat nu tot 1 OKTOBER voor €39, schrijf u op tijd in want ik verwacht nog veel nieuwe kansen om op te handelen. Deze maand verloopt zeker nog niet zoals ik het zou willen maar vergeet ook niet dat we 10 positieve maanden op rij winst hebben kunnen behalen. De juiste flow zal naar mijn mening snel weer terugkomen, zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.