Beursdagboek Trader Guy 16 augustus 2019, 09:01

...

Markt zoekt naar houvast maar het blijft moeilijk ...

16 augustus 2019, 09:01 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

De sessie verliep in vergelijk met de andere dagen vrij rustig al hebben we intraday toch voldoende beweging gezien en dan vooral voorbeurs. Verder viel het op dat China nu reageert dat het land snel met vergeldingen tegen de VS zal komen omdat Trump de belofte om voorlopig niks te doen aan zijn laars lapte met een nieuwe lijst producten op de lijst. De volatiliteit blijft enorm en we zien weinig redenen dat dit beter wordt op de korte termijn, we zien de VIX boven de 20 uitkomen (zie VIX grafiek)




Marktanalyse:
De Dow Jones lukt het dan toch om wat te herstellen na de stevige daling van woensdag waar de op 3 na grootste daling in punten plaatsvond. Een herstel van 0,4% loopt zeker niet over na de 3% daling van woensdag, de Dow Jones sluit rond de 25.580 punten. Ook de S&P 500 won 0,3% terwijl de Nasdaq het moest doen met slechts 0,1% om af te sluiten op 7766 punten. Een zeer pover herstel dus, dat "Bear" blijft op de loer liggen. Vandaag zien we dat de futures wat hoger staan op Wall Street, de Dow tot 0,65%, de Nasdaq future zo'n 0,9% maar dat is allemaal voorbeurs, het is wachten op hoe beleggers het weekend in willen gaan.

Europa kon zich niet optrekken aan Wall Street gisteren want zowel de AEX als de DAX moesten inleveren, de DAX verloor gisteren zo'n 80 punten, de AEX verloop net geen 2 punten. De oorzaak blijft dat de rente verder zakt want op staatsobligaties zakt de rente verder. In de VS zakt de 10-jaar rente onder de 2-jaar rente wat men een negatieve rentecurve noemt. We zien ook de 30-jaars rente in de VS op nieuwe laagtepunten terecht komen en ook dat zorgt voor veel onrust. Eerder schreef ik al dat China een groot deel van die 30-jaar obligaties in zijn bezit heeft, het is dan ook vreemd om te zien dat juist de rente op de al decennia lang meest veilige belegging onder druk komt te staan. De lage rente samen met de negatieve rentecurve blijft een waarneming dat er een recessie op komst is.

Dan nog Trump, er komen weer berichten van hem naar buiten, zo melde hij dat er een grote CRASH komt als men hem niet opnieuw verkiest volgend jaar, verder blijft hij China dicteren dat ze een oplossing moeten zoeken voor de kwestie met Hongkong. Een andere quote van hem vers van de pers is dat hij Groenland wil kopen van Denemarken, nog meer grootheidswaanzin van Trump dus. Hij doet er alles aan om met zijn uitspraken ervoor te zorgen dat hij grip wil krijgen op de markten, ik vrees dat beleggers een beetje klaar zijn met Trump en dat iedereen toe is aan een nieuwe wind uit de VS. Zelf denk ik dat de markten eerder gaan crashen als hij aan de macht blijft.

Een aandeel dat fors verloor was GE omdat er een klokkenluider waarschuwde dat het bedrijf grote financiële problemen zou hebben. GE verloor gisteren 11,3%, wat het grootste verlies is in 1 dag sinds 11 jaar.

Conditie markt:
Alles zakt door tot rond of net onder de belangrijke steunpunten die we al enkele keren hebben getest de afgelopen 2 weken, vooral de Dow Jones blijft er slecht uitzien op de korte termijn want de index hangt rondom het belangrijke 200-daags gemiddelde. De Nasdaq en de S&P 500 weten daar nog boven te blijven voorlopig, de Nasdaq sluit opnieuw exact op de oplopende steunlijn (zie grafiek). Hoe dan ook, de conditie op de financiële markten verslechteren duidelijk, een stevige rebound zal nodig zijn om een verdere correctie tegen te gaan maar ik heb er mijn twijfels over.

Ook Europa blijft zwak, gisteren lukte het niet om zich te herstellen van de grote terugval die er woensdag kwam, de DAX zet een nieuwe low neer die lager uitkomt dan de bodem in juni, en dat is weer een negatief signaal erbij. De AEX sluit net als de DAX onder het 200-daags gemiddelde waardoor de hoop op een herneming van de rally die eind juli afliep wegneemt. In deze markt weten we nooit, dat hebben we de afgelopen 2 weken vaak genoeg gemerkt maar toch blijft de "Bear" duidelijk aan zet, en met lagere bodems en diepere bodems tot gevolg.

We kunnen niet veel anders dan ons voorlopig te richten op een "Sell The Rally" strategie maar dat kan alleen met ruime stops en nog steeds met niet al te grote posities. Gisteren en ook vandaag loer ik op een iets hogere top short te gaan. Wel zal ik weer wat doen de komende dagen, maar de markt moet wel een punt aangeven waar dat kan zonder een te groot risico te lopen.

Proefabonnement:
Als u lid wil worden via een proefabonnement kan dat nu tot 1 OKTOBER voor €39, schrijf u op tijd in want ik verwacht nog veel nieuwe kansen om op te handelen. Deze maand verloopt zeker nog niet zoals ik het zou willen maar vergeet ook niet dat we 10 positieve maanden op rij winst hebben kunnen behalen. De juiste flow zal naar mijn mening snel weer terugkomen, zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.