Beursdagboek Trader Guy 17 augustus 2019, 12:25

...

Beurs sluit vrijdag hoger en nieuwe aanbieding tot 1 november !!

17 augustus 2019, 12:25 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Vrijdag een herstelsessie met overal tussen de 1,25 en 1,5% winst, dat op Wall Street en hier in Europa maar dit alles brengt de markt nog niet terug richting een gebied waar we de zaken wat positiever kunnen beoordelen. Het blijft hangen tussen hoop en vrees waar ikzelf de negatieve kant van het verhaal nu veel meer kansen geef dan andersom. Het is voor het eerst sinds de rally van start ging dat er nu een duidelijke indicatie wordt afgegeven dat er in de VS een recessie aan zit te komen. Verder is het vanaf vandaag mogelijk om gebruik te maken van de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €39 ...




Marktanalyse:
Een totaal nieuwe situatie en dat terwijl er maar weinig oplossingen voor de hand liggen want Trump ken zelf niet meer stimuleren door bijvoorbeeld nog een keer de belastingen gevoelig te verlagen, deze munitie werd al afgeschoten. Verder krijgt hij geen grip op de FED die wel nog het rentewapen kan inzetten en later weer QE kan inzetten maar op de markten zit er nog teveel reserve om accuut te reageren met nieuwe maatregelen. Ik zie door de jaren heen dat de Dow Jones op een gemiddelde KW verhouding van 18-19 uitkomt, nu zitten we nog op ongeveer 22 nu. Met de mindere resultaten in het vooruitzicht zodra er een recessie aankomt verwacht ik dat bij dezelfde stand van de Dow Jones index (nu 25.900) kan de KW snel oplopen richting de 25-26 en meer. Daarom denk ik dat de koersen de komende tijd verder omlaag zullen moeten om in eerste instantie die KW van 22 vast te houden, bij overdrijving kan de daling doorzetten om zo richting de 20 te geraken de komende periode.

De FED zal niet snel in paniek geraken omdat de beurzen wat inleveren, ze staan hoe dan ook nog veel te hoog momenteel. Dat Trump wel inzet op een hoger Wall Street is bijzaak voor de FED, ze zwichten nog niet onder zijn druk die hij vrijwel dagelijks uit in hun richting. De FED moet zijn identiteit van onafhankelijkheid zien te behouden, normaal bemoeid de politiek zich niet met de Centrale Bank. Daarom zie ik op dit moment een normale stand van de Dow Jones rond de 18.000-19.000 punten, en de S&P 500 zo rond de 2000-2100 punten. Na een eventuele recessie zien we verder, Trump zal er niet blij mee zijn maar het is wel de harde realiteit. Zoals ik al aangaf zit Trump nu zonder alternatieven want die heeft hij al opgebruikt. Wat hij wel in eigen hand heeft is de berichtgeving rondom China, af en toe een positieve Tweet om wat lucht de markt in te pompen kan hij nog maar na afgelopen dinsdag hebben we gezien dat zoiets van eerder een stevig positief signaal afzwakt naar een euforie van enkele uren. Met andere woorden, beleggers beginnen zijn gedrag ook langzamerhand beu te worden, het lost niks op

Weekoverzicht:
Hoe dan ook, de Dow Jones geraakt de afgelopen week 401 punten kwijt (-1,5%) terwijl de S&P 500 met een verlies van 30 punten de week uitgaat (-1,03%). De Nasdaq verliest 63 punten (-0,8%). Op zich valt het nog mee, dat komt door het herstel van donderdag en vrijdag. Wel staan de indices nog ruim onder de top die eind juli werd neergezet, toen nog recordstanden. De kleinere indices sluiten wisselend de week af, de SOX (Semi-conductor index) sluit zelfs 15 hoger (+1%) maar de Russel 2000 verliest dan weer 20 punten (-1,3%). De Dow Jones Transport index presteerde het slechtst de afgelopen week op Wall Street, de index sluit de week 240 punten negatief (-2,35%).

Europa deed het vrijdag ook goed met mooie plussen maar ook Europa sluit de week negatief af vergeleken met vorige week, bij de AEX viel dat nog mee want onze index verloor slechts 0,3 punt (-0,05%) terwijl de DAX veel meer moest inleveren, de DAX verloor op weekbasis 131 punten (-1,12%). Kijken we naar Frankrijk dan zien we ook de CAC 40 met verlies de week afronden, daar 27 punten verlies (-0,5%). Op zich viel het nog mee en dat komt vooral door de sterke sessie van vrijdag waar zowel de AEX als de DAX 1,3% hoger weten af te sluiten.

Conditie markt:
Vrijwel alle indices zakken door de belangrijke steunpunten die we al enkele keren hebben getest de afgelopen 2 weken, vooral de Dow Jones blijft er slecht uitzien op de korte termijn en dat zelfs na het herstel van de afgelopen 2 sessies. Ook blijven de indices rondom hun belangrijke 200-daags gemiddelde hangen met de intentie om erdoor te zakken. Hoe dan ook, de conditie op de financiële markten verslechteren duidelijk, een stevige rebound zal nodig zijn om een verdere correctie tegen te gaan maar ik heb er mijn twijfels over.

Ook Europa blijft zwak, aan het einde van de week lukte het om zich wat te herstellen van de grote terugval die er woensdag kwam, de DAX zette woensdag zelfs een nieuwe low neer die lager uitkomt dan de bodem in juni, en dat is weer een negatief signaal erbij. De AEX sluit dan wel weer net boven het 200-daags gemiddelde, de DAX blijft er duidelijk onder. In deze markt weten we nooit, dat hebben we de afgelopen 2 weken vaak genoeg mogen meemaken waar stevige dalingen en rally's zich dag na dag afwisselen maar toch blijft de "Bear" duidelijk aan zet, en met lagere toppen en diepere bodems tot gevolg.

We kunnen niet veel anders om ons voorlopig te richten op een "Sell The Rally" strategie maar dat kan alleen met ruime stops en nog steeds met niet al te grote posities. maandag of op zijn laatst dinsdag loer ik dan ook op een iets hogere stand om daar short te gaan. Enkele redenen om uit te gaan van de Sell The Rally strategie ziet u hieronder.

Neem nu een proefabonnement voor €39 tot 1 november:
Als u lid wil worden via de nieuwe aanbieding vanaf vandaag voor een proefabonnement kan dat tot 1 NOVEMBER voor €39, schrijf u op tijd in want ik verwacht nog veel nieuwe kansen om op te handelen. Deze maand verloopt zeker nog niet zoals ik het zou willen maar vergeet ook niet dat we 10 positieve maanden op rij winst hebben kunnen behalen. De juiste flow zal naar mijn mening snel weer terugkomen, zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

Waar op te letten de komende periode?

  • De rentestanden Europa en VS kondigen een recessie aan
  • De situatie in Hongkong
  • De berichtgeving tussen de VS en China rondom het conflict
  • De economie in Europa, Duitsland laat al krimp zien via de cijfers
  • Het dreigende bankroet van Argentinië
  • Italië waar de problemen toenemen
  • De inversie tussen de 2- en 10-jaars rente in de VS (recessie signaal)
  • Het gevaar dreigt dat de KW verhoudingen op Wall Street te hoog worden
  • Als laatste het momentum verzwakt duidelijk bij de S&P 500 (zie grafiek)


AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.