Beursdagboek Trader Guy 14 augustus 2019, 08:58

...

Markt hoger door wat mildere toon Trump

14 augustus 2019, 08:58 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

De markt explodeerde zowat na het bericht dat enkele items van de lijst met importheffingen vanaf 1 september, die wil Trump later er pas weer opzetten om zo ervoor te zorgen dat die producten rond Thanksgiving en de Kerst niet te duur worden want door de lagere productie van deze bedrijven stijgen de prijzen heel snel en fors. De eerste reactie van de markt doet iedereen hopen op de aanzet voor een DEAL, ik zie het als een soort kamikazezet van Trump om zo de economie in eigen land te ondersteunen.




Marktanalyse:
De lijst omvat mobiele telefoons, laptops/computers, videogame toestellen en monitoren maar ook speelgoed, kleding en schoenen. U merkt het, allemaal zaken die met Thanksgiving en Kerstcadeau's goed lopen waardoor Trump dus vooral kijkt naar de omzet tijdens die periode. Zo wisten bedrijven als Microsoft, Intel, Electronic Arts, Hewlett Packard, AMD en Nike goed te profiteren van deze stap. Aan de andere kant zien we de retailers Walmart, Target, Best Buy en Walgreens sterk voor de dag komen. Uiteraard zal Trump na de Kerst als de besprekingen weer vast lopen deze sectoren weer op de lijst zetten. Zo blijven we met hoop en vrees zitten ook al ziet het er plots weer goed uit.

We gaan het zien de komende dagen maar ben er niet gerust op. Vanmorgen zien we weer slechte economische cijfers met in Duitsland een economische krimp van 0,1% en in China de industriële productie die fors tegenvalt. Allemaal indicaties dat het tegen zal vallen de komende periode, dat is nog met de intentie dat de maatregelen pas op 1 september in zullen gaan en deze cijfers dus met de oude voorwaarden werden gerealiseerd. De economie zal er niet beter op worden door dat er een paar items die werden geschrapt door Trump administratie, het lijkt meer op een noodmaatregel dan op een toegift.

De beurzen reageren er dus zeer positief op maar aan de andere kant is het ook zo dat de technische conditie zwak blijft, zo staat de Dow Jones nog steeds 1200 punten onder de top, de S&P 500 ongeveer 120 punten en de Nasdaq zien we ongeveer 300 punten onder de hoogste stand ooit die werd neergezet in juli. Ook andere indices staan nog ver onder hun top op Wall Street.

Europa doet het nog slechter want de AEX staat nu 40 punten onder de top, de DAX staat na een slechte periode 850 punten lager dan de hoogste stand in juli. De move van gisteren kunnen we zien als een soort rally tijdens de grotere daling. Niet zomaar wisten de indices nu voor de 3e keer te herstellen vanaf de lange termijn steunlijn, het lijkt erop dat deze steun in de markt als opvangnet dient en dat er net rond dat moment belangrijke berichten naar buiten komen. Een vreemd verloop is het in ieder geval.

Conditie markt:
Als ik het technisch bekijk dan geraakte de AEX tot rond de 548 punten waar ik gisteren al duidelijk aangaf dat daar een zware weerstand lag te wachten. Dat blijft dus zo, die 548 wordt hoe dan ook een belangrijk niveau aan de bovenkant, schrijf die waarde in ieder geval op voor later. Een belangrijke steun bij de AEX zien we nu rond de 538 en de 532 punten, vrijdag en maandag hebben we al duidelijk kunnen zien dat de AEX heel snel weer richting een verkoopsignaal kan switchen.

Bij de DAX zien we de belangrijke weerstand nu rond de 11.850 uitkomen, later de 12.000 en de 12.100 punten. Steun nu de 11.650 punten, bij koersdruk kan de DAX vrij snel terug tot de volgende steun die ik rond de 11.500 punten verwacht. Net zoals bij de AEX blijft de DAX zwak en dus kwetsbaar bij koersdruk, daarom verwacht ik niet dat de DAX die 11.500 punten zal kunnen vasthouden als steun zodra we grotere problemen krijgen op Wall Street.

Proefabonnement:
Als u lid wil worden via een proefabonnement kan dat nu tot 1 OKTOBER voor €39, schrijf u op tijd in want ik verwacht nog veel nieuwe kansen om op te handelen. Deze maand verloopt zeker nog niet zoals ik het zou willen maar vergeet ook niet dat we 10 positieve maanden op rij winst hebben kunnen behalen. De juiste flow zal naar mijn mening snel weer terugkomen, zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.