Beursdagboek Trader Guy 12 mei 2020, 07:54

...

Een dubbele CRASH zou wel eens kunnen

12 mei 2020, 07:54 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (5)

Waar staan we, wat wordt het vervolg en vooral hoe verloopt alles de komende weken op economisch vlak. Zelf blijf ik elke dag mijn werk met passie en inzet doen maar de beurs blijft moeilijk op dit moment, voor velen is het een frustrerende markt maar je kunt de markt niet sturen door eigen initiatief.



Je moet vooruit kijken, een visie ontwikkelen en vooral proberen om met marktgevoel zien in te schatten waar de markt waarschijnlijk naartoe kan op de korte en mid-lange termijn. Een inschatting maken op de lange termijn is haast niet te doen, dat hebben we dit jaar gezien en dat zal een tijd zo blijven. Op de korte termijn blijft alles tractie omhoog tonen maar wel met divergentie, de traditionele indices beginnen het moeilijk te krijgen maar de technologie toont nog wat stuwkracht en zo kan de Nasdaq het record van februari al ruiken.

Niet dat ik verwacht dat het zal gebeuren maar ik kan natuurlijk niks uitsluiten zolang FOMO de overhand blijft nemen. Mijn inschatting blijft dat de markt toe is aan een nieuwe diepe duik omlaag, ook al is dat voor velen niet voor te stellen na de afgelopen periode. Dan stel ik voor om even de PE en de EPS verhoudingen te bekijken en om zich af te vragen of deze snel weer op een niveau kunnen komen die de huidige koersen verantwoorden. Anders wordt de BUBBEL als maar groter ... En die is er, het lijkt vrijwel EXACT op het verloop van 1999-2020 met alle gevolgen die er nadien kwamen, dan bedoel ik vooral de Nasdaq. Nu is het nog gevaarlijker omdat 5 aandelen binnen de Nasdaq 100 zo'n 42% van de weging voor zich nemen ... Die top 5 weegt samen 21% van de S&P 500 ... Ik wil alleen maar aangeven hoe zwaar deze 5 doorwegen op de markt en dan weet u meteen ook waardoor de indices nu staan waar ze staan, het komt door 5 aandelen en dat is niet goed, tenminste dat kan niet goed zijn.

Top 5 gewicht binnen de Nasdaq 100 (100 aandelen)

Dat weten we nu ook weer, we doen het ermee en leren er vooral van, ook de nieuwkomers die de markten volgen kunnen hier voor wat betreft de toekomst veel van leren. Er komt volgens mij weer een periode aan waar we voor moeten opletten, het zou wel eens kunnen dat we de eerste DUBBELE CRASH gaan krijgen in de geschiedenis. Dat is iets waar ik me zorgen over maak, maar alles moet een eerste keer worden uiteraard. Kijk je naar de economische cijfers dan zie je in feite al dat zoiets op ons afkomt ...

Dan is er nog Trump, hij liep weg van een persconferentie, haalde weer uit naar China en begint nu Obama te stalken via Twitter. Je zou maar zo'n leider hebben, en er nog 4 jaar aan vast zitten. Ook riep hij dat het corona virus zo weer weg is nu alle gevallen in de wereld teruglopen. Het zijn tijden ... maar nogmaals, let op want alles krijgt nog een staartje, daar ben ik van overtuigt ...

Verder blijf ik zoeken naar kansen op de markt, en we moeten strategisch zien op te bouwen en vol te houden. Zoals ik al aangaf zal er nog een keer behoorlijk aan de boom worden geschud en vooral wanneer die 5 toppers een keer naar de kapper moeten. Ook de rest kan nog een tik om de oren krijgen na het stevige herstel van de afgelopen weken. De markt hangt aan een dun draadje momenteel.

Meedoen met de signalen, de coaching en de updates ontvangen kan nu tot 1 JULI voor €39 ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Tot straks ... Guy


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

12 mei 2020, 15:11

Doet me denken aan de film"The big short"

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.